(Plantnaam) Kopen

Heb jij al een (Plantnaam) in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de (Plantnaam) moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Het is altijd een plezier om bezig te zijn met plantjes en maakt het daarbij niet veel uit om wat voor soort het gaat of waar de plant zich bevindt. Belangrijk is het in ieder geval dat het onderhoudt niet mag ontbreken om de plant tot volle bloei te krijgen en moet daar wel de nodige kennis van in huis zijn. Zo een populaire plant is de Hortensia en staat het wetenschappelijk bekend als de Hydrangea. Het is een plant die verassend genoeg het best groeit in Azië waar ook de meeste varianten ervan voorkomen. Met de juiste zorg, kan de plant echter prima in ons klimaat gedijen en is het daarom ook zo in trek bij vele plantliefhebbers.

De juiste zorg is dus wel van groot belang

In Azië worden de varianten tot wel 3m hoog en zijn er ook varianten die als slingerplanten omhoog schieten. De gangbare soorten welke in de tuin worden geplant worden echter zo een 30 tot 40cm hoog en zijn het de prachtige bloemen die een lust voor het oog vormen. Hortensia’s kunnen het liefst in een pot geplant worden en kan daarvoor gewoon potgrond worden gebruikt. Het zuurgehalte is van invloed op de kleur van de bloemen en zal een hoge zuurgraad de bloemen blauw kleuren. Dit geldt echter alleen voor de variant die bij een neutrale bodem over rosé bloemen beschikt. De bodem waar de plant in wordt gezet, dient goed te draineren, maar tegelijk toch voldoende vocht vast te houden.

Hortensia’s kunnen slecht tegen direct zonlicht of plekken die veel warmte vasthouden en is een koele schaduwrijke plek waar er sprake is van indirect zonlicht de ideale plaats.

Hortensia Onderhouden

Hortensia bemesten kan met iedere gangbare plantbemesting, maar geniet compost voorkeur omdat het de wortels vochtig houdt. Op de vraag wanneer hortensia snoeien, is het belangrijk om in acht te nemen dat de bloemen zullen verschijnen op de toppen waar het voorafgaand jaar al sprake was van bloesems. Verwijder deze toppen dus niet omdat je anders voor een jaar lang niet zal kunnen genieten van de bloemen.

Met hortensia’s in de tuin is het altijd een lust voor het oog wanneer ze tot bloei komen en zal bij sommige soorten de kleur van de bloemen afhangen van de zuurgraad van de bodem. Zorg dient wel besteedt te worden aan het snoeien en plaats je de planten nooit in direct zonlicht.

Kenmerken Hortensia

Naam plant Hortensia
Bloeikleur(en)
Bloeiperiode
Wintergroen
Winterhardheid
Standplaats
Snoeien
Voeding
Potgrond
Aantal per strekkende meter
Aanplantadvies
Moeilijkheidsgraad
Bladkleur
Hoogte volwassen plant
Onderhoudsvriendelijk
Belangrijk om te weten

Veel gestelde vragen

Hoe X stekken?

Wil je meer X planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Hoe X beschermen voor winter?

X beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Hoe X bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van X gaat als volgt:

Hoe X snoeien?

Word je X te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van X kan je het beste doen door:

Waar X goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope X plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Hortensia geschikt voor iedere tuin”

Je hoeft geen professionele hovenier te zijn om een hortensia te onderhouden. Het voegt sfeer toe aan iedere tuin!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..