Afkortzaag

Een radiaal of metaal afkortzaag? Opzoek naar de beste afkortzaag aanbieding? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste afkortzagen.

Laatste check op januari 2021

Er zijn zo wel een flink aantal werkzaamheden te bedenken, waar het nodig is om soms complete delen af te korten. Denk maar aan een deur of triplex platen bij het maken van een kast. Aan de slag gaan met een handzaag is daarbij helemaal niet meer van deze tijd en neemt deze methode niet alleen veel meer tijd in beslag, maar zorgt er ook voor dat het werktempo er flink op achteruit op zal gaan. Een kleine afkortzaag is daarom het antwoord op het kunnen verrichten van al de benodigde werkzaamheden en kunnen alle gewenste afmetingen verkregen worden dankzij het gefixeerd zaagblad afkortzaag. Die bevindt zich namelijk op een neerlaatbare beugel en kan tot op de millimeter precies het materiaal afgekort worden. Behalve het zagen van rechte stukken, bieden de meeste afkortzagen ook de mogelijkheid, om onder een hoek zo een insnijding te maken. Het gemak waarmee de afkortzaag zich laat gebruiken is groot omdat het zaagblad afkortzaag nu eenmaal gefixeerd is en is het dan ook veilig te gebruiken voor de doe-het-zelver en amateur. De beste afkortzaag op de markt in 2022 vind je eenvoudig in deze koopgids.

Beste Afkortzaag 2022

NaamVermogen Diameter zaagbladMaximaal toerentalMeer informatie
Einhell Afkortzaag1500 W210 mm5000 r/min
VONROC Radiaal Afkortzaag2000 W216 mm4700 r/min
FERM Radiaal afkortzaag1900 W255 mm 4800 r/min
Einhell Afkortzaag Classic1600 W210 mm5000 r/min
METABO Afkortzaag KGS254M1800 W450 mm -

 

Einhell afkortzaag-tc-sm-2131-1500w-o210-mm

Met de vele mogelijkheden die de Einhell afkortzaag-tc-sm-2131 te bieden heeft, zal je niet gauw op zoek gaan naar een ander. Zo beschikt het over een kantelbare zaagblad en en kan dit zowel naar links als naar rechts. De maximale hoek waaronder dit kan gebeuren is 45 graden en is het verstek zagen van hout, kunstof en laminaat geen probleem voor deze krachtige Einhell afkortzaag. De motor met een vermogen van 1500W zorgt voor een hoog toerental en zorgt in combinatie met het zaagblad voor een glad snijoppervlak. Naast het zagen in verstek, is het dankzij de aanwezige draaischijf ook mogelijk om sneden onder hoeken te maken. Ook is voor deze afkortzaag laminaat geen enkel probleem. Zelfs de meest ingewikkelde constructies kunnen met de Einhell-afkortzaag-tc-sm-2131 voorbereidt worden en dat binnen een relatief kleine afkortzaag ruimte. De compacte constructie zorgt ook voor een eenvoudig transport waarbij alles vergrendeld kan worden. Een werkplaats opzetten op de plek waar het nodig is, levert dus geen probleem op. Over het stof dat tijdens het werken vrijkomt, hoeft er niet gevreest te worden omdat er een opvangbak inbegrepen is.

Ook te koop via:

Vonroc-radiaal-afkortzaag-2000w-216mm-40-tands-zaagblad-voorzien-van-laser

Bij het verzagen van grote hoeveelheden, is het vaak wel vereist, om keer op keer hetzelfde resultaat te bereiken. Dat geldt niet alleen voor de lengte en breedte, maar moeten er vaak inkepingen worden gemaakt. Precisiewerk waar elke fout zal leiden tot stagnatie van het werk. Dat overkomt echter niemand met de Vonroc-radiaal-afkortzaag-2000w-216mm. Die is behalve multifunctioneel, ook krachtig genoeg (2000W motor) om balken mee te kunnen verzagen. Dat is wel een verschil met veel andere afkortzagen en maken daarom voor veel vaklieden gebruik van deze afkortzaag. Mobiel is de Vonroc-radiaal-afkortzaag-2000w-216mm ook nog omdat het opgeklapt kan worden en binnen een paar minuten de werktafel in orde heeft. Ook deze is bijzonder vanwege de verstelbare tafelverbreders. Door deze in en uit te schuiven, kan er voor een groot aantal lengtes een stevige werkbasis worden verkregen en kan er veilig worden gewerkt. Verstekzagen onder een zelf ingestelde hoek of door gebruik te maken van de in de fabriek ingestelde invalshoeken, alles is mogelijk en zorgt de ingebouwde laser en LED verlichting voor het altijd duidelijk zijn van de zaagsnede. Natuurlijk ook geleverd met een stofopvangbak.

Ook te koop via:

Ferm-radiaal-afkortzaag-1900w-250mm-laser-veilig-stabiel

Met de instelmogelijkheden voor verstekzagen en de draaitafel, is de Ferm-radiaal-afkortzaag-1900w-250mm niet alleen geschikt voor de doe-het-zelver, maar ook de vakman die elke dag niet alleen een flinke hoeveelheid hout, laminaat of kunstof te verzagen heeft, maar die ook uitermate precies moet laten plaatsvinden. Met de werkklem kan alles stevig bevestigd worden en zijn ook de zijbeugels verstelbaar. Hierdoor is het verzagen van lange stukken zoals planken ook geen probleem. Het zaagblad wordt aangedreven door een 1900W motor en maakt het speciaal zaagblad fijne sneden die niet alleen minder materiaal verloren laat gaan, maar ook minder stof vormt.  De afkortzagen met trekfunctie van het zaagblad mag niet vergeten worden en kunnen zo inkepingen in het hout worden gemaakt. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de ingebouwde laser die elke snede tot in de millimeters toe “begeleidt”. Brede planken verzagen is ook mogelijk dankzij de afkortzagen met trekfunctie. Verwissel het zaagblad binnen een handomdraai dankzij de asvergrendelings functie.

Ook te koop via:

Afkortzaag Einhell-tc-ms-2112-afkortzaag-1600-w-o210-mm

Einhel staat nu eenmaal bekend om de vele kwaliteitsgereedschappen die het al jaren op de markt brengt en mag de Tc-ms-2112-afkortzaag-1600W daar zeker ook tot worden gerekend. Het zaagblad is kantelbaar naar links en kan de zaaghoek zo ingesteld worden voor verstek zagen. Dankzij de uitschuifbare werkarmen en de stevige werkklem van de afkortzaag Einhell, is het mogelijk om al het materiaal te kunnen verzagen op een veilige manier. Vastklemmen van het materiaal zorgt er ook voor, dat elke snede precies op de aangegeven plek gemaakt zal kunnen worden. Met een maximale zaagdiepte van 55mm, is de Einhell-tc-ms-2112-afkortzaag geschikt voor de hobbyist die ook de beschikking wilt over een machine die eenvoudig te verplaatsen is en bovendien ook nog beschikt over een stofopvangbak.  De draaischijf kan gebruikt worden om het hout onder verschillende hoeken te zagen. Ideaal bij het plaatsen van plinten of het leggen van laminaat. Bijgeleverd wordt er een zaagblad en beschikt het over een transportvergrendeling met een stevige handgreep.

Ook te koop via:

Metabo-afkortzaag-kgs254m-1800-w-o-254-mm

Voor al het zaagwerk waarbij er precisie vereist is, is een afkortzaag altijd een onmisbaar stuk gereedschap. De verschillende opties waarover de Metabo-afkortzaag-kgs254m-1800-w-o-254-mm beschikt, zijn daarbij ook nog mooi meegenomen. Zo is de draaitafel aan beide zijden tot 47 graden bij te stellen en is de zaagkop kantelbaar naar links toe. Verstek zagen is dus geen probleem met de afkortzaag die bijgeleverd wordt met een aluminium werktafel. De geleiders die zich aan beide zijden bevinden, kunnen versteld worden waardoor ook planken moeiteloos verzaagd kunnen worden. De zaagkop kan behalve verticaal, ook in horizontale richting verschoven worden. de combinatie met de 1800W motor maakt het mogelijk om balken tot een diepte van wel 98mm te zagen en is dat wel een grote hulp bij veel werkzaamheden. Behalve hout, is ander materiaal te verzagen met deze afkortzaag zoals laminaat of plinten. Ook de hoeken die gezaagd kunnen worden, zijn handig bij het uitvoeren van allerlei werkzaamheden en wordt het tempo danig verhoogd. De werkplek wordt altijd schoongehouden dankzij de opvangbak voor al het stof.

Ook te koop via:

Afkortzagen informatie

Bij het verrichten van tal van werkzaamheden, of het nu in of buiten het huis gaat, is het afkorten van materiaal onmisbaar. Daarbij gaat het vooral om de mate van precisie waarmee er te werk kan worden gegaan. Met een afkortzaag zoals de Einhell-tc-ms-2112-afkortzaag-1600-w-o210-mm, kan er veilig gewerkt worden om niet alleen verticale sneden te maken, maar ook onder een hoek te zagen. Deze veelzijdigheid is ook terug te zien bij de Vonroc-radiaal-afkortzaag-2000w-216mm-40-tands-zaagblad-voorzien-van-laser en biedt deze de mogelijkheid om in verstek te zagen.

Het zijn allemaal toepassingen die het werk vergemakkelijken en kan de Ferm-radiaal-afkortzaag-1900w-250mm-laser-veilig-stabiel met gemak dankzij de trekfunctie wat bredere planken verzagen. Dankzij de ingebouwde laser blijft de snijlijn altijd zichtbaar en kan het dus niet mis gaan. Ook opruimen achteraf vormt geen probleem dankzij de mogelijkheid voor aansluiting op een stofzuiger. De Vonroc-radiaal-afkortzaag-2000w-216mm-40-tands-zaagblad-voorzien-van-laser beschikt over een LED verlichting en kan zo onder alle omstandigheden gewerkt worden.

Enkele bekende afkortzaag merken zijn bijboorbeeld Einhell, deWalt, Metabo, Bosch, Milwaukee, Vonroc en Hikoki. Je kunt een afkortzaag natuurlijk online kopen, maar ze zijn vaak ook te koop in winkels als de Gamm, Hornbach en Praxis.