Bladblazer

Opzoek naar de beste bladblazer? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. Er zijn verschillende soorten bladblazers, zoals de accu bladblazer of een benzine bladblazer. En bekende merken zijn bijvoorbeeld Stihl, Makita en Husqvarna. In deze blog vertellen we je meer over de beste bladblazers en vind je tevens de beste bladblazer aanbiedingen!

Laatste check op januari 2021

Een bladblazer is een stuk gereedschap om gevallen bladeren mee op te ruimen. Het wordt meestal gebruikt door bedrijven, maar ook voor thuis kun je er eentje aanschaffen. De meest voorkomende functie van bladblazers is om afgevallen bladeren mee te verplaatsen. Ook wordt de bladblazer gebruikt om de bladeren onder de bomen weg te blazen. Dit omdat het laten liggen een hogere kans op ongedierte en plantenziekte oplevert. Als je teveel last hebt van gevallen bladeren en je geen tijd hebt om alles te harken kun je dus een bladblazer aanschaffen. Met een goede bladblazer benzine of een bladblazer accu kun je je tuin of andere grote oppervlakten schoon en netjes houden. Omdat er tegenwoordig vele verschillende blazblazers op de markt beschikbaar zijn, hebben wij een koopgids opgesteld met de top 5 beste bladblazers van 2022.

Beste Bladblazer 2022

NaamVermogenBlaascapaciteit Draadloos Meer informatie
Powerplus POWEG9011 Bladblazer3000 W270 km/h Ja
BLACK+DECKER 3000W Bladblazer GW30303000 W418 km/hNee
GARDENA ErgoJet 3000 Bladblazer3000 W310 km/hNee
Hyundai 3-in-1 bladblazer3000 W270 km/hNee
Makita bladblazer--Ja
 

Waarom Powerplus POWEG9011 Bladblazer?

Powerplus is de specialist in doe-het-zelf gereedschap. Of je nu af en toe of regelmatig klusjes oppakt in en rondom het huis, Powerplus biedt voor elke klusser veschillende gereedschappen aan. Het assortiment van Powerplus is verdeeld in drie lijnen om elke type klusser gereedschap te kunnen aanbieden tegen de juiste prijs en kwaliteit. Je vindt er producten voor regelmatig gebruik, incidenteel gebruik en voor intensief gebruik.

Deze bladblazer blaast snel en gemakkelijk droog tuin- en bladvuil weg. Maar met deze Powerplus POWEG9011 bladblazer kun je ook tuin-en bladvuil opzuigen en versnipperen. De Powerplus bladblazer is geschikt voor incidenteel gebruik. Het zorgt ervoor dat je tuin en netjes uitziet door de droge tuinafval en bladeren te verwijderen. Maar het verwijdert niet alleen afval, met de 3-in-1 functie kun je het afval ook nog eens opzuigen en versnipperen. Het versnipperen gebeurt automatisch wanneer je het vuil opzuigt. Is de opvangzak met een inhoud van 35 liter vol, dan kun je deze gemakkelijk loskoppelen en leegmaken. Het mondstuk van de bladblazer kun je over de grond rollen dankzij wieltjes. Hierdoor kun je veel werk verrichten zonder pijnlijke rug. De meegeleverde schouderriem zorgt in combinatie met de wieltjes voor nog meer comfort. Deze bladblazer kan naast blazen, ook tuin- en bladafval opzuigen en versnipperen. Tenslotte heeft de bladblazer heeft een extra handgreep voor een optimale grip.

De POWEG9011 behoort tot de grijze Powerplus lijn en is geschikt voor incidenteel gebruik. De bladblazers uit de gele en groene lijn zijn geschikt voor  regelmatig en intensief gebruik. Met deze bladblazer ziet je tuin er altijd netjes en verzorgd uit.

Ook te koop via:

Waarom BLACK en DECKER Bladblazer GW3030?

BLACK+DECKER is een merk dat topkwaliteit en gebruiksvriendelijkheid samenbrengt. Voor zowel de professionele als hobbymatige klusser en tuinier heeft dit wereldmerk alles in huis. Van de bekende decoupeerzaag en onverwoestbare WorkMate tot een breed assortiment aan elektrisch gereedschap, houtbewerkingshulpmiddelen, zaagmachines en tuingereedschap. Wie kiest voor BLACK en DECKER Bladblazer GW3030 , investeert in kwaliteitsgereedschap dat jarenlang meegaat en altijd topprestaties levert.

De BLACK & DECKER 3000W Bladblazer GW3030-QS tuinruimer heeft een krachtige 3000W motor en met zijn blaassnelheid van 418Km/h maak je jouw tuin snel bladvrij. Ook heeft het een krachtige versnipperingsrotor. Dit  versnelt het composteringsproces. Al jouw tuinafval en droge bladeren worden opgevangen in de 50L opvangzak. Na gebruik kun je dit gemakkelijk leeghalen. Deze tuinruimer blaast, zuigt en versnippert bladeren en zwaar tuinafval rondom jouw huis. Het is geschikt voor droog, vochtig en nat tuinafval. Je hebt zelf een verlengsnoer nodig om aan te sluiten op de tuinruimer.

Blaas of zuig nooit stenen, glas en metaal weg of op. Dit kan aanziendelijke schade veroorzaken aan jouw omgeving of jouw tuinruimer. Maak na gebruik de tuinruimer steeds schoon. Dit verlengt de levensduur en zo is de tuinruimer altijd in een goede staat  voor een volgend gebruik. Kies voor een elektrische bladbazer, deze zijn lichter en maken minder lawaai dan een bladblazer met benzinemotor. Ook hebben ze veel minder onderhoud nodig. Met een gecombineerde black & decker bladzuiger en bladblazer  werk je veel efficiënter door eerst alle bladeren op een hoopje te blazen en ze vervolgens tegelijk op te zuigen. Met deze bladblazer zorg je ervoor dat jouw tuin er altijd netjes en verzorgd uitziet.

Ook te koop via:

Waarom GARDENA ErgoJet 3000 Bladblazer – 3000W?

Of je nu een bestaande tuin hebt of plannen hebt voor een nieuw tuinproject, er is altijd wat te doen in je tuin. GARDENA heeft een uitgebreid assortiment (hand)gereedschap, tuinonderhoudsartikelen, spades en accessoires waarmee je de klussen in je moes- en siertuin simpel kunt klaren. Denk maar aan het gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing. GARDENA heeft voor elke tuinliefhebber wel iets in hun assortiment.

De Gardena Ergojet 3000 is een krachtige bladblazer met een geïntegreerde versnipperaar. Ook kun je eenvoudig wisselen tussen de zuig -en blaasfunctie. Het is dus het ideale hulpmiddel om je tuin goed te onderhouden. Deze Gardena bladblazer is geschikt om snel en eenvoudig blad -en tuinafval te verwijderen rondom je huis, garage of tuin. Stel de Ergojet echter niet bloot aan regen of vocht. Maak je de bladblazer schoon dan wordt het aangeraden om de stekker uit het stopcontact te doen.

Het gebruik van een veiligheidsbril en gehoorbescherming wordt aangeraden tijdens het gebruiken van de Ergojet. Hiermee voorkom je dat er deeltjes vuil in je ogen kunnen springen en bescherm je ook je gehoor. Zuig geen stenen, glas, metaal en dergelijke op. Dit kan schieten uit de blazer en zelfs de blazer van binnen beschadigen.  Gebruik altijd de draagriem als je de zuigfunctie gebruikt, op deze manier heb je extra grip en vermoei je jezelf niet. . Maak na gebruik de Ergojet steeds schoon. Dit verlengt de levensduur en zo is het altijd in een goede staat  voor een volgend gebruik. Met de Ergojet van GARDENA zit jouw tuin er altijd netjes en schoon bij.

Ook te koop via:

Waarom Hyundai 3-in-1 bladblazer 3000W?

Bladblazers en bladzuigers zijn efficiënt op elk terrein, of het nu gaat om een tuin, een verkeerszone of een parking. Gevallen bladeren, gemaaid gras, afval, niets weerstaat aan de blaaskracht van de bladblazers. Ze ontruimen in een recordtempo zonder moeite alle oppervlakten. De  bladzuigers verslinden letterlijk bladeren, maai- en snoeiafval. Ze hakken dit tuinafval fijn zodat het kan gebruikt worden als compost of voor mulching.

Deze krachtige en lichtgewicht Hyundai bladblazer blaast het gevallen blad in elke gewenste richting rondom huis oprit en tuin. Ook kun je de gevallen bladeren opzuigen. Nadat je al het afval hebt opgezogen kun je de bladeren ook nog eens versnipperen. Op deze manier neemt hij minder  ruimte in de opvangzak. De wielondersteuning en de bijgeleverde draagriem maakt dat je geen last krijgt van een pijnlijke rug. Kortom een onmisbare tuinhulp in de lange herfst.

Ga nooit met je bladblazer in de regen, dit is namelijk niet goed voor de machine. Ook moet je alleen droge bladeren en tuinafval ermee opruimen. Natte bladeren in het gras of in de klimop wordt lastiger om weg te krijgen. Ruim dus geen stenen, metaal of andere grove deeltjes op. Deze kunnen je bladblazer namelijk vernietigen. Ga je werken in de tuin of ergens schoonmaken, zorg ervoor dat je altijd een veiligheidsbril draagt en oorbeschermers. Deze zorgen ervoor dat je ogen beschermd worden tegen fijne stof deeltjes en ook je oren geen last krijgen van het geluid tijdens lang werken. Maak na gebruik de bladblazer steeds schoon, dit verlengt de levensduur.

Ook te koop via:

Waarom Makita bladblazer – DUB362Z – 2 x 18 V?

Makita wordt wereldwijd door vakmensen geroemd om de kwaliteit van haar producten. Die kwaliteit komt niet zomaar tot stand. Makita levert machines die stuk voor stuk berekend zijn op hun zware taak. Omdat gebruikers op hun gereedschap moeten kunnen vertrouwen. Bijzonder aan Makita is dat er alleen gereedschap wordt ontwikkeld, geproduceert en verkocht.  Het assortiment van Makita bestaat wereldwijd uit meer dan 1500 verschillende machines.

Het gebruik van een veiligheidsbril en gehoorbescherming wordt aangeraden tijdens het gebruiken van een bladblazer. Hiermee voorkom je dat er deeltjes vuil in je ogen kunnen springen en bescherm je ook je gehoor. Zuig geen stenen, glas, metaal en dergelijke op. Dit kan schieten uit de blazer en zelfs de blazer van binnen beschadigen. Met een bladblazer kun je snel je tuin of andere grote oppervlakten snel en efficient opruimen. Dit zorgt voor een nette uitstraling. Maak na gebruik de tuinruimer steeds schoon dit verlengt namelijk de levensduur.

Deze Makita bladblazer heeft een lichte maar krachtige 2 x 18 V Lithium-Ion bladblazer. Het is ideaal voor het onderhoud van stadsparken, woonwijken, bij scholen, ziekenhuizen of elke andere lawaaigevoelige omgeving. Met de Makita voel je je ook minder vermoeied door de ontspannen greep op het toestel. Deze bladblazer is een handige compacte accubladblazer met lage trillingen, lage geluidsproductie, laag gewicht en zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Door het gebruik van twee 18 V batterijen  worden voorheen ongeziene prestaties mogelijk met het meest gebruikte batterijtype; een investering in een apart batterijsysteem enkel voor de zwaarste toepassingen wordt daarmee overbodig.

Ook te koop via:

Goede bladblazer

Als je een tuin of groot gazon moet onderhouden wil je natuurlijk niet altijd de bladeren en het tuinafval bezemen of bij elkaar harken. Voor grote klussen kun je daarom een goede bladblazer aanschaffen. Zo een blazer zorgt ervoor dat je tuin of elk ander oppervlak binnen korte tijd er netjes en schoon uitziet. Bladerblazers zijn vervaardigd van lichtgewicht materialen en hebben een uitgebalanceerd ontwerp, waardoor ze comfortabel en ergonomisch in gebruik zijn. Ook kun je namelijk kiezen uit bladerblazers die worden aangedreven door een batterij of die je moet aansluiten aan het electriciteitsnet.

Bladblazer Accu

Als je voor een accu bladblazer kiest heb je als voordeel dat je geen snoer nodig hebt. Je kunt vrij rondlopen in de tuin ermee en bovendien staat de snoer jou niet in de weg. Ook kun je een accu bladblazer met accu opladen. Zo een bladblazer accu biedt een lange gebruiksduur en is voorzien van controlelampjes voor de laadstatus. Een accu bladblazer heeft als belangrijkste voordeel dat je volledige bewegingsvrijheid hebt en je niet druk hoef te maken over uitlaatgassen. Je hoeft bij een bladblazer accu dus niet na te denken of je wel of niet een stopcontact in de buurt hebt. Daarnaast is een bladblazer op accu doorgaans een stuk stiller dan zijn door netstroom of benzine aangedreven soortgenoten. Het zijn vrij stille bladblazers, waardoor er weinig tot geen geluidsoverlast is. Een accu bladblazer is zeer geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen en opritten.

Elektrische Bladblazer

Bladblazers zijn er ook in modellen die je moet aansluiten op netstroom. Deze zijn  krachtige en eenvoudig te gebruiken elektrische tuinblazer voor het blazen, opzuigen en versnipperen van bladeren, zodat u de tuin netjes houdt. De optimale gewichtsverdeling en de ergonomisch gevormde handgreep met zachte greep maken zo een bladblazer zeer comfortabel in gebruik. Met een handzame krachtige elektrische bladblazer of bladzuiger behoort het tijdrovende werk met bezem en hark definitief tot het verleden. De elektrische bladblazers met snoer zijn over het algemeen krachtiger dan de accu bladblazers. Bladblazers kunnen worden ingezet voor het blad en vuil opruimen op bijvoorbeeld terrassen, oprijlanen, fietsenstallingen en tuinen.

Bladblazers verschillen in model ook van elkaar. Bij sommige modellen kun je alleen de bladeren op een hoop bijeen blazen en bij anderen kun je ze zelfs opzuigen en laten versnipperen. Zulke bladblazers hebben ook een opbergzak waarin de snippers terechtkomen. Versnipperde bladeren zorgen ervoor dat ze niet teveel ruimte in beslag nemen in de zak. Ook zijn de opbergzakken heel ruim. Maak na gebruik je bladblazer elke keer steeds schoon. Dit verlengt de levensduur en zo is het altijd in een goede staat  voor een volgend gebruik. Afhankelijk van de grootte van je tuin en de hoeveelheid afval kun je kiezen voor een accublazer of een elektriciteitsblazer.  Met een gecombineerde bladblazer en -zuiger werk je veel efficiënter door eerst alle bladeren op een hoopje te blazen en ze vervolgens tegelijk op te zuigen. Nadien kun je de opvulzak weer makkelijk ledigen. Met eem bladblazer zorg je ervoor dat jouw tuin er altijd netjes en verzorgd uitziet.

Enkele bekende merken bladblazers: Stihl, Bosch, Makita, Gardena, Black & Decker, Husqvarna en zijn o.a. te koop bij bouwmarkten zoals de Gamma en Praxis.