Beste Boomstamtafel

Opzoek naar een goedkope boomstamtafel? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste boomstamtafels, zodat je een goede beslissing kunt maken voor als je nadenkt over een boomstamtafel kopen.

Laatste check op januari 2021

Een tafel kopen is nu eenmaal onmisbaar en gaat het daarbij niet alleen maar om het praktisch aspect, maar moet zo een tafel er ook nog mooi eruitzien. Nu mogen smaken nogal verschillen met elkaar en zijn er daarom wel veel modellen te vinden, van simpelweg praktisch tot aan superlux. Een aparte categorie wordt hierbij gevormd door boomstamtafels. Apart zijn deze zeker vormgegeven en stralen ze een sfeer uit die doet denken aan de natuur. Sterker nog, ze passen geheel binnen het concept van het brengen van wat meer leven in huis waarbij de vorm van zo een tafel in de meeste gevallen uniek te noemen is. Er wordt namelijk gewerkt met een natuurproduct dat nu eenmaal grillig gevormd is. Dat maakt zo een boomstam tafel echter gelijk zo apart van de rest en zal het zeker wel opvallen binnen het interieur. Denk ook eens aan een boomstamtafel voor buiten. Van massaproductie is er ook geen sprake, maar gaat het om maatwerk waar er veel tijd en zorg in gaat, een boomstamtafel kopen kan daarom ook een lastig karwei zijn omdat deze vrij exclusief zijn. Het eindresultaat kan generaties lang meegaan en is het een investering die de moeite wel waard is. Wil jij graag weten wat de goedkope boomstamtafels op de markt zijn? Bekijk dan snel onderstaande koopgids. Een boomstamtafel kopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Beste Boomstamtafel kopen 2022

NaamTypeHoutsoortMateriaalMeer informatie
Industriële boomstamtafel massief AcaciaEettafelAcaciaHardhout
Industriële boomstamtafel massief eikenEettafelEikenEiken
Boomstamtafel hardhout CambaraEettafelCambaraHardhout
Boomstamtafel massief AcaciaEettafelAcaciaHardhout
Boomstamtafel massief Acacia Matrix-pootEettafelAcaciaHardhout

 

Boomstamtafel industrieel design massief Acacia

Een stevige tafel vindt altijd wel een goede plek, of het nu in het huis zal zijn of zelfs op de werkplek. Het is daarbij wel van belang, dat er de keuze is uit verschillende afmetingen en moet zo een tafel wel tegen een stootje kunnen. Dat zijn allemaal de eigenschappen die terug te zien zijn in de boomstamtafel industrieel massief Acacia | X-poot zwart gepoedercoat staal. Een boomstamtafel staat er nu eenmaal bekend om, dat ze over een tafelblad boomstam beschikken die uit één stuk is samengesteld. Ook hier is dat het geval en bedraagt de dikte 5cm. Het duurzaam Acacia hout zorgt niet alleen voor een lange levensduur, maar ook nog fraaie patronen. Elke tafel is uniek en wordt ondersteund met stevige metalen poten. Die zijn van een poedercoating voorzien en zijn dus goed bestand tegen de invloeden van het weer. Verkrijgbaar in verschillende lengtes en bedraagt de breedte 100cm. De totale hoogte bedraagt 76cm.

Ook te koop via:

Massief Eiken Boomstamtafel

Met een boomstamtafel haal je gelijk een andere sfeer in huis en maakt het toch wel wat verschil uit om wat voor hout het gaat. Zo heeft elke boomsoort nu een aparte wijze waarop de nerven door het hout heen lopen en verschilt de kleur ook nog. Het is dus altijd wel een aparte blik die zo een tafel biedt en komt het bij de Industriële boomstamtafel massief eiken | X-poot zwart gepoedercoat staal er ook op neer, dat het om een duurzame investering gaat. Niet alleen het materiaal gebruikt voor het tafelblad, ziet er stevig uit, maar ook de metalen buizen die de poten vormen. Deze zijn x-vormig geplaatst en voorzien van een poedercoating. Last krijgen van roest zal dus niet zo gauw gebeuren en komt de kleur ook mooi tot uiting in combinatie met het eikenhouten tafelblad. Om te voldoen aan de wensen van een ieder, zijn de tafel boomstam ook nog verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De totale hoogte met het 3cm dik tafelblad, bedraagt 75cm.

Ook te koop via:

Boomstam eettafel hardhout Cambara FSC

Het staat altijd wel mooi, zo een boomstamtafel en is het voor velen een waar genoegen om er steeds naar te kijken. Wie een blik werpt op de Boomstamtafel hardhout Cambara FSC 5 cm massief blad onbehandeld, zal gelijk wel doorhebben dat het om een waar “kunststuk” gaat dat in elk interieur een plek zal vinden. Het begint al bij de kleur van het tafelblad in combinatie met de poten en maakt alles een stevige indruk. Het zal niet alleen bij de indruk blijven omdat er gebruik gemaakt is van materialen die duurzaam zijn en wel generaties lang mee kunnen gaan. Het tafelblad bestaat uit tweemaal geschuurd hardhout en toont dat een prachtige blik. Het frame van de eettafel boomstam bestaat uit metalen buizen en is 85cm breed. Met een poedercoating (mat zwart) wordt voorkomen dat er snel beschadigingen zullen komen en wordt roest ook ver weg gehouden. Het metalen frame zal dus even lang mee kunnen gaan als het tafelblad en bedraagt de dikte ervan 5cm. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Een ander hout dat voor dit model wordt gebruikt is Suar hardhout.

Ook te koop via:

Boomstamtafel massief Acacia

Wanneer het op duurzame houtsoorten aankomt, is Acacia zeker wel eentje die niet in het rijtje mag ontbreken. Dat idee is ook meegenomen bij de duurzame Boomstamtafel massief Acacia | U-poot zwart gepoedercoat staal | 220 x 100 cm. Die straalt eenvoud en pracht uit, mede dankzij de U-vormige poten. Die zijn vervaardigd uit metalen buizen van 6x8cm en zijn voorzien van een poedercoating. Dat garandeert een lang leven, zelf bij een vochtige omgeving. Ook zorgt zo een poedercoating voor een krasbestendig oppervlak. De totale breedte van de poten bedraagt 77 en dat van het tafelblad 100cm. Dat kan wat kleine variaties vertonen omdat het nu eenmaal om een natuurproduct gaat en men afhankelijk is van de afmetingen van het aangeleverd hout. Het tafelblad zelf is 5cm dik en keurig afgewerkt. Naar wens kan het blad zelf behandeld worden met houtolie om het beter te beschermen tegen vocht. De totale hoogte bedraagt 76cm en de lengte 220cm.

Ook te koop via:

Boomstamtafel massief Acacia

Een tafel is er niet alleen maar om eens lekker bij aan te schuiven of er spullen op te plaatsen, maar vormt het vaak ook een onmisbaar deel van het interieur die de sfeer in het huis, maar ook op de werkplek helpt te bepalen. Met de aankoop van de Boomstamtafel massief Acacia | Matrix-poot zwart gepoedercoat staal | 240 x 100 cm, zal er zeker invulling worden gegeven aan het idee en gaat het bovendien om een aankoop met een duurzaam karakter. Dat is te zien aan stevig metalen poten van 9x9cm en is ook het ontwerp van het metalen frame uniek. Dat kan ook gezegd worden van het 5cm dik tafelblad met een breedte van 84cm. Vervaardigd van Acacia en verzaagd uit één stuk hout, is elk tafelblad apart te noemen en bedraagt de lengte 240cm. de totale hoogte van de tafel bedraagt 78cm.

Ook te koop via:

Boomstam tafel

Met een boomstam tafel ben je er dus zeker van, dat het gaat om een investering die lang mee zal gaan en is het duidelijk, dat de bovengenoemde modellen, allemaal vervaardigd zijn uit duurzame materialen. De massief houten tafelbladen vervaardigd uit verschillende houtsoorten geven altijd een aparte aanblik in elk interieur en komt er nog erbij kijken, dat ze allemaal vervaardigd zijn uit één stuk hout. Elke boomstam tafel is daarom uniek en kan dat gezegd worden van de Boomstamtafel hardhout Cambara FSC 5 cm massief blad onbehandeld en de Industriële boomstamtafel massief Acacia | X-poot zwart gepoedercoat staal. Naast het stevig houten tafelblad, is ook het metalen frame duurzaam uitgevoerd. 

Zo is bij alle modellen het frame opgezet met metalen buizen die voorzien zijn van een poedercoating. Dat biedt extra bescherming, ook in een wat vochtige omgeving. De vorm van het metalen frame kan verschillen en is die van de Boomstamtafel massief Acacia | Matrix-poot zwart gepoedercoat staal | 240 x 100 cm wel apart te noemen. De gemiddelde hoogte van al deze tafel boomstam, maakt ze geschikt voor gebruik voor vele doeleinden. 

 

Boomstamtafels komen in alle soorten en maten, denk bijvoorbeeld aan een ronde boomstamtafel of een die ovaal is. Gebruikt je boomstamtafel als salontafel of als boomstamtafel buiten in de tuin. Ook het materiaal is dus belangrijk. Welk soort hout gebruik je: eiken, acacia of Suar hardhout. En vul je deze dan op met epoxy voor een nog spectaculairder effect?

Een goedkope boomstamtafel vind je gemakkelijk in de bovenstaande koopgids. Onze experts selecteren op prijs en kijken of de boomstamtafel goedkoop is en kijken ook naar de kwaliteit wat je voor de prijs terug krijgt.