Cirkelzaag met geleiderail

Opzoek naar de beste cirkelzaag met geleiderail? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste cirkelzaag met geleiderail.

Laatste check op januari 2021

Bij het werken met elk stuk gereedschap, is het belangrijk, dat het bereikt resultaat naar tevredenheid zal zijn en dat alles ook nog zonder al te veel inspanning kan plaatsvinden. Goed gereedschap is al het halve werk en maakt het daarbij niet veel uit om hoeveel ervaring men nu eenmaal beschikt. Voor het maken van keurige snedes in bijvoorbeeld houtwerk, is een cirkelzaag of accu invalzaag met geleiderail onmisbaar en zorgt het snel ronddraaiend zaagblad er wel voor, dat al binnen een paar tellen het materiaal al verzaagd is en er een glad snijoppervlak tevoorschijn komt. Het gaat er echter ook om, dat er wel gesneden dient te worden langs de lijn die men voor ogen had. Vaak met een potlood of stuk krijt aangegeven, zal het niet eenvoudig zijn om het zaagblad exact langs de lijn heen te bewegen. Dat wordt nog ingewikkelder, wanneer er helemaal geen lijn aanwezig is. Met een geleiderail cirkelzaag loopt het gelukkig altijd wel anders af omdat die het zaagblad op exact dezelfde lijn houdt en het voor zelfs een amateur mogelijk maakt om keer op keer een lijnrecht resultaat neer te zetten. Het enige wat nog rest, is om alleen nauwkeurig te meten. De beste cirkelzaag met geleiderail en de beste invalzaag met geleiderail vind je gemakkelijk terug in onderstaande koopgids.

Beste Cirkelzaag Met Geleiderail 2022

NaamVermogen Geschikt voor materiaalMaximaal toerental Meer informatie
Lumberjack PS1651200 WHout5200 r/min
Powerplus POWX1365MB Invalzaag600 WHout5500 r/min
Scheppach PL55 Invalzaag1200 WHout5500 r/min
DSP600ZJ2 Accu invalzaag1200 WHout5500 r/min
Festool TS 55 REBQ-Plus-FS Invalzaag1200 WHout | Aluminium | MDF 5200 r/min

 

Lumberjack PS165 cirkelzaag geleiderail

Voor elk gelijk snijresultaat waarbij men eenvoudig te werk kan gaan met een cirkelzaag geleiderail, is de Lumberjack PS165 cirkelzaag met geleiderail, het juiste stuk gereedschap. De geleiderails zijn inbegrepen en kunnen zij op een eenvoudige wijze worden bevestigd. Het belangrijkst is echter, dat de cirkelzaag zonder te veel weerstand over de rails heen kan bewegen en kan het bevestigen eenvoudig gebeuren middels stelschroeven. Deze zijn ook beschikbaar voor het instellen van de zaagdiepte en de hoek waaronder het zaagblad in het material gaat. De geleiderails bieden genoeg mogelijkheden om niet alleen rechte stukken te verzagen van stukken laminaat, maar ook gewoon van planken. Om voor lange stukken een perfect snijresultaat te verkrijgen, kunnen er een aantal geleiderails aan elkaar worden bevestigd. De snelheid van het zaagblad is in te stellen en kan er zo met verschillende materiaalsoorten worden gewerkt. Dat komt ook de veiligheid ten goede en kan alle verrichte arbeid, de cirkelzaag met geleiderail netjes opgeborgen worden. Om de werkomgeving netjes te houden, kan de bijgeleverde stofaansluiting worden gebruikt.

Ook te koop via:

Powerplus POWX1365MB Invalzaag – 600 W – Ø89 mm – Incl. verstekbak en geleiderail

Voor het verzagen van materialen is het niet alleen nodig om een recht snijvlak te krijgen, maar is het vaker ook nodig om een snede te maken onder een bepaalde hoek. In verstek zagen noemen ze dat en komt er meestal speciaal gereedschap erbij kijken om dat klaar te spelen. Echter niet wanneer je over de Powerplus POWX1365MB Invalzaag – 600 W – Ø89 mm – Incl. verstekbak en geleiderail beschikt omdat deze cirkelzaag wordt meegeleverd met hulpstukken die het verzagen onder een hoek mogelijk maken en dat ook nog in een rechte lijn. De zaag kan veilig bevestigd worden op de hulpstukken en kan verder met één hand bediend worden. De ingebouwde laser zorgt onder alle omstandigheden voor een perfect resultaat en kunnen zelfs amateurs een resultaat neerzetten waar iedereen verbaast over zal zijn. De zaagdiepte bedraagt 28.5mm en kan de Powerplus POWX1365MB Invalzaag – 600 W – Ø89 mm – Incl. verstekbak en geleiderail gebruikt worden om hout, keramiek en aluminium mee te verzagen.

Ook te koop via:

Scheppach PL55 Invalzaag – Incl. 2x geleiderail en koppelstuk

Wie deze invalzaag van Scheppach aanschaft, mag rekenen op een zaag die in staat is om tot 16mm van de muur of een rand te verzagen. Ideaal dus voor het afwerken van de randen van een laminaat vloer. De zaagdiepte kan daarbij ook ingesteld worden en krijg je een rechte snijlijn dankzij de geleiderails. Daar zal het dus niet mis gaan en kan het meeste stof op de koop toe afgezogen worden. Dat geeft niet alleen een duidelijk zichtbaar snijvlak weer, maar valt ook het opruimen achteraf erg mee. Wie van plan is om laminaat te verzagen, hoeft niet meer te vrezen voor randen die zullen afbrokkelen. Het zaagblad met maar liefst 22 tanden in combinatie met het hoog toerental, zorgt haarfijn eindresultaat. Loodrecht zagen kan tot 55mm diep en kan er dus door de meeste balken heen gezaagd worden. Verstek zagen kan tot een hoek van maximal 45 graden en bedraagt de zaagdiepte daarbij 45mm. met de geleiderail en alle erbij horende hulpstukken, kunnen ook lange stukken hout zoals laminaat bewerkt worden.

Ook te koop via:

DSP600ZJ2 Accu invalzaag LXT 2x18V met geleiderail en tas | Zonder accu’s en lader

Het geeft weer een apart gevoel weer wanneer er gewerkt kan worden met een zaag waar er geen snoer aan bevestigd is. De accu aangedreven DSP600ZJ2 Accu invalzaag met geleiderail LXT 2x18V met geleiderail cirkelzaag en tas | Zonder accu’s en lader, is een ware hulp voor zij die werkzaamheden willen verrichten buitenshuis of op plekken waar er geen toegang is tot het electriciteitsnet. Ook kan de inzaag met accu zo vrij gebruikt kunnen worden op moeilijk te bereiken plekken waar een snoer wat in de weg zou staan. Naast de accu’s, zijn het ook de andere mogelijkheden die de DSP600ZJ2 Accu invalzaag LXT 2x18V met geleiderail en tas | Zonder accu’s en lader  bieden, die het tot een onmisbaar stuk gereedschap maken. Verstekzagen vormt zo geen problem en zal de zaag niet kantelen wanneer het onder een hoek van 45 graden wordt geplaatst.  Daarnaast mag ook de geleiderails er niet ontbreken en zorgt het variable toerental ervoor, dat de zaag gebruikt kan worden voor tal van materialen. Snel leeglopen van de accu wordt voorkomen dankzij de speciale regelunit die het uitgaand vermogen aanpast aan de verkregen weerstand van het zaagblad.

Ook te koop via:

Festool TS 55 REBQ-Plus-FS Invalzaag – incl. geleiderail

Elk stuk gereedschap komt nu met een speciale eigenschap die het apart zetten van de rest en is het voor de Festool TS 55 REBQ-Plus-FS Invalzaag – incl. geleiderail, de mogelijkheid om vlakke snedes te maken op maar een paar millimeters verwijderd van de rand. Het zaagblad bevindt zich daartoe aan één zijde en zorgt het vlak uitschuifbare venster ervoor, dat de te volgen lijn, goed zichtbaar blijft. Niet alleen voor het maken van horizontale snedes met een diepte tot 55mm zijn met deze zaag mogelijk, maar kan het zaagblad ook tot een hoek van maximal 47 graden worden gekanteld voor verstekzagen. Het zicht op de zaaglijn word took nog duidelijk gehouden dankzij de efficiente afzuiging van het vrijkomend stof. De veiligheid is optimaal te noemen dankzij de splinterbeveiliging en de snelrem. Die laat het zaagblad meteen stoppen wanneer er zich problemen dreigen voor te doen. Het fijngetand zaagblad zorgt voor een keurig snijvlak op laminaat en zelfs gipsplaten. Gebruik de geleiderails verder om steeds weer perfecte rechte snijresultaten te verkrijgen. Vooral geschikt voor het zagen van interieurdeuren.

Ook te koop via:

Cirkelzaag met geleider

Precisiewerk leveren is tegenwoordig met de tal van hulpmiddelen beschikbaar haast geen kunst meer en dragen de geleiderails voor cirkelzagen daar zeker ook een steentje aan bij. De rails zorgen er immers voor dat de zaag met gemak een rechte lijn zullen zagen en de intekenlijn precies gevolgt kan worden. Dat is wel leuk wanneer men zich geen fouten kan veroorloven en gaat er nooit materiaal onnodig verloren alsgevolg van een schuin afgezaagd stuk die correctie behoeft. Bij de Scheppach PL55 Invalzaag – Incl. 2x geleiderail en koppelstuk worden er twee stuks geleiderails meegelevert en zorgt dit voor een extra lang stuk rail geschikt voor lange planken of platen.

Het is beter om in één keer zo een snijlijn te maken en zal er gaan sprake zijn van kleine verschillen. Veel mogelijkheden biedt de Lumberjack PS165 cirkelzaag met geleiderail en kan deze gebruikt worden om schuins te zagen en kan de zaagdiepte worden aangepast. De Festool TS 55 REBQ-Plus-FS Invalzaag – incl. Geleiderail kan gebruikt worden als invalzaag en zorgt dat in combinatie met de geleiderails voor een perfect resultaat, keer op keer.

Andere bekende merken zijn bijvoorbeeld Makita, Dewalt, of Bosch. Er zijn veel online aanbiedingen voor cirkelzagen met geleiderail te vinden. Ook zijn ze vaak te koop in winkels als de Hornbach, Gamma of zelfs de Lidl.