Beste Cirkelzaag

Opzoek naar de beste cirkelzaag? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste cirkelzagen.

Laatste check op januari 2021

Als er een stuk gereedschap is dat niet mag ontbreken in de verzameling van haast elk huishouding en zeker bij de vakman, is het misschien de cirkelzaag wel. Handig in gebruik en eenvoudig overal mee te nemen, is dit handig maatje door iedereen met gemak te gebruiken, zonder enige specifieke voorkennis de precisie cirkelzaag is ideaal voor vakwerk. Veilig is het ook, vanwege de beschermkap en overige veiligheidsmechanismen. Je kunt kiezen voor een cirkelzaag met geleiderail of zonder. Het gaat verder om de vele toepassingen waarvoor het gebruikt kan worden. Veelal wordt er hout mee verzaagd en kan het gaan om flinke planken of plafondlatten. Dankzij de instellingen voor de zaagdiepte en het het gebruik van verschillende typen zaagbladen, kunnen er niet alleen verschillende diktes hout worden verzaagd, maar ook andere soorten materialen zoals kunststof en zelfs metaal. De compacte motor in combinatie met de stevige handgrepen, maken het gebruik onder tal van omstandigheden mogelijk en valt ook het onderhoudt mee. Naast de cirkelzaag worden er altijd ook accessoires meegeleverd zoals geleiderails om verzekerd te zijn van een perfect snijresultaat en aansluitpunt voor de stofzuiger om zelfs binnenshuis te kunnen werken zonder dat alles onder het stof zal komen te staan. In onderstaande koopgids vind je de top 5 beste cirkelzaag van 2022.

Beste Cirkelzaag 2022

NaamVermogenGeschikt voor materiaal Maximaal toerental Meer informatie
Hyundai cirkelzaag met laser1200 WHout | MDF 5800 r/min
FERM CSM1043 Precisie cirkelzaag500 WAluminium | MDF 6500/min
Powerplus POWX1365MB Invalzaag600 WHout5500 r/min
Bosch PKS 66 AF1600 WHout5000 r/min
MAKITA Cirkelzaag HS7601J1200 WHout | aluminium4900/min

 

Hyundai cirkelzaag met laser – 1200W

Het gaat hier om een vrij bekend merk dat bekend is van tal van producten en mag het daarom ook niet ontbreken in de gereedschapskist. De Hyundai cirkelzaag met laser – 1200W komt met een krachtige motor die goed om weet te gaan met houtwerk tot zelfs 65mm dik. Dat kan onder een hoek van 90 graden en kan er ook verstek mee worden gezaagd. Dat kan tot een hoek van 45 graden en bedraagt de zaagdiepte daarbij maximaal 46mm. Voor de meeste toepassingen is dat dus wel geschikt en laat de zaag zich eenvoudig en veilig bedienen dankzij de grote handgreep. Dankzij de ingebouwde laser en LED verlichting, blijft de snijlijn onder alle omstandigheden zichtbaar en zal het resultaat dan ook altijd naar wens zijn. Verwisselen van het zaagblad is snel gedaan en beschikt die over fijne tanden om het afbrokkelen van randen bij het verzagen van plaatwerk (laminaat, gipsplaten) te voorkomen. Ook de zaagdiepte is in te stellen en is er daarvoor geen apart gereedschap nodig.

Ook te koop via:

FERM CSM1043 Precisie cirkelzaag / Invalzaag / Mini cirkelzaag – 500W – variabele snelheden

Bij de aanschaf van de FERM CSM1043 Precisie cirkelzaag / Invalzaag / Mini cirkelzaag – 500W – variabele snelheden, komt de precisie cirkelzaag in een stevige opbergkoffer compleet met een aantal zaagbladen. Die geven meteen ook aan, dat deze compacte cirkelzaag, te gebruiken is voor een aantal verschillende materiaalsoorten, van hout tot zelfs tegels en aluminium. Dit veelzijdig karakter maakt het tot een ideaal maatje bij het uitvoeren van verschillende werkzaamheden en zorgt de ingebouwde parallelgeleider voor rechte snedes. Ook de breedte van het te verzagen stuk kan met behulp van de geleider ingesteld worden.  Dankzij de ligging, is het zaagblad altijd goed zichtbaar en kan er nauwkeurih mee te werk worden gegaan. Of het nu gaat om het afkorten of het maken van openingen in plaatmateriaal en zelfs tegels, het vereist geen bijzondere inspanningen dankzij de vele opties. Voor het wat fijner werk, kan ook de zaagdiepte ingesteld worden tot maximaal 22mm. Omdat het zaagblad zich aan één zijde bevindt, kan er ook vlak langs muren of randen heen gewerkt worden.

Ook te koop via:

Powerplus POWX1365MB Invalzaag – 600 W – Ø89 mm – Incl. verstekbak en geleiderail

Veelzijdigheid is altijd welkom wanneer het gaat om gereedschap en kan dat zeker wel gezegd worden van de Powerplus POWX1365MB Invalzaag – 600 W – Ø89 mm – Incl. verstekbak en geleiderail.  Naast de “doorsnee” werkzaamheden zoals het afkorten van planken of aluminium buizen, is het met deze zaag mogelijk om verstek te zagen. Er wordt speciaal daarvoor een verstekbak geleverd met een geleiderail en kan er tot op de millimeter precies onder een hoek worden gezaagd. De zaag laat zich dankzij de geleiders zonder moeite verplaatsen en is het verrassend om te zien hoeveel werk er verzet kan worden met deze compacte invalzaag. Gebruik de geleiderail om rechte stukken te verzagen en zorgt de positie van het zaagblad ervoor, dat het maken van openingen in plaatmateriaal geen probleem vormt. Het zaagblad blijft namelijk zichtbaar onder alle omstandigheden en kunnen er zo nauwkeurig te werk worden gegaan. De ingebouwde laser helpt daarbij een aardig handje mee en  zorgt de stofzuigeraansluiting voor veel minder stofoverlast  tijdens het werken, zo kun je bijvoorbeeld een muur zagen zonder stof. Deze cirkelzaag met geleiderail is een zeer goede koop voor de echte doe het zelver.

Ook te koop via:

Bosch PKS 66 AF – Cirkelzaag met Guide Rail System

Een cirkelzaag moet altijd in staat zijn om snel en zonder enige probleem materiaal mee te kunnen verzagen en moet het daarbij mogelijk zijn om onder alle omstandigheden toch een goed resultaat neer te zetten. De Bosch PKS 66 AF – Cirkelzaag met Guide Rail System beschikt daarom over een CutControl systeem en maakt die het mogelijk om met de vrij hand toch keurige snedes te maken. Voor wat langere stukken, wordt er een geleiderail meegeleverd en zal het resultaat altijd weer lijnrecht zijn. Ook onder een hoek zagen is dankzij de geleiderails geen probleem voor de Bosch PKS 66 AF – Cirkelzaag. Met een zaagdiepte van 66mm bij verticaal snijden en 48mm onder een hoek van 45 graden, zijn er niet veel werkzaamheden waarvoor deze cirkelzaag niet voor gebruikt zal kunnen worden. Het speciaal Speedline Zaagblad zorgt dankzij de hoge draaisnelheid voor een glad snijvlak zonder dat de randen gaan afbrokkelen.  De zaag komt meegeleverd met een opvang box voor het stof en is dat wel handig voor wanneer er geen stofzuiger beschikbaar is.

Ook te koop via:

MAKITA Cirkelzaag HS7601J – 230 V – 190 mm – In Mbox

Een cirkelzaag behoort tot één van de gereedschap soorten  die niet mogen ontbreken binnen het assortiment van zowel de hobbyist als de vakman.  Zo is de mini cirkelzaag Makita HS7601J – 230 V – 190 mm – In Mbox niet alleen maar geschikt voor het verzagen van hout, maar ook tal van andere materialen zoals aluminium, koper, kunststof en laminaat. Met één enkel stuk gereedschap kunnen dus tal van werkzaamheden worden uitgevoerd. Dat kan ook gelijk tot in de details gebeuren dankzij het kantelbare zaagblad die het zagen onder een hoek binnen een handomdraai mogelijk maakt. De zaagdiepte bedraagt bij een hoek van 45 graden 46mm en 68mm bij verticaal zagen. De zaaglijn volgen is geen probleem met de breedtegeleider en kan al het stof gelijk afgezogen worden via de stofzuigeradapter.  Het snoer met een lengte van 4m biedt ook een grote mate van vrijheid bij het werken en is de geluidsproductie van de MAKITA Mini Cirkelzaag HS7601J laag te noemen.

Ook te koop via:

Cirkelzagen

Cirkelzagen worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt, ook voor het wat zwaarder werk. Veel is daarbij afhankelijk van de uitvoering waarbij het vermogen van de motor doorslaggevend is. Opmerkelijk is het daarbij ook, dat niet alleen hout met zo een cirkelzaag verzaagt kan worden, maar ook andere materialen. De MAKITA Cirkelzaag HS7601J – 230 V – 190 mm – In Mbox is daar een goed voorbeeld van en zaagt die zonder moeite door aluminium of koper heen. Dankzij de breedtegeleider kan het verzagen steeds weer langs een keurige lijn plaatsvinden. Apart is de Powerplus POWX1365MB Invalzaag – 600 W – Ø89 mm – Incl. verstekbak en geleiderail omdat naast het gewoon verzagen in een rechte lijn met een invalfunctie, het ook mogelijk is om in verstek te zagen.

 

Speciaal daarvoor komt het met een aparte geleiderail met verstekbak. Deze functie is gewoonlijk voorbehouden aan radiaalzagen en is het mogelijk verschillende materialen ermee te verzagen. Het “eenvoudigst” is misschien wel de Hyundai cirkelzaag met laser – 1200W, maar kan de krachtige motor wel wat dikker materiaal aan, tot zelfs 65mm dik. 

Enkele bekende merken cirkelzagen zijn Makita, Bosch en DeWalt.