Beste Elektrische Takel

Opzoek naar de beste elektrische takel? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste elektrische takels.

Laatste check op januari 2021

Elektrische katrollen en takels gelden als een onmisbaar hulpmiddel voor het optillen van zware objecten. Zo kan er met een grote efficiëntie gewerkt worden en komt dat ook de veiligheid ten goede. Het is trouwens niet raadzaam om het optillen en verplaatsen handmatig te doen omdat tal van klachten hieruit kunnen ontstaan. Een elektrische takel is eenvoudig zelf te plaatsen op de werkplek en komen ze inclusief het bevestigingsmateriaal. Voor de wat zwaardere takels die elektrisch zijn, is het wel verstandig om de hulp van een vakman in te roepen voor het plaatsen. Van een installatie is er niet echt sprake omdat zo een takel elektrisch altijd kant en klaar wordt geleverd en er alleen voor bevestiging en aansluiting moet worden gezorgd. De takel kan hierna gelijk gebruikt worden. Voor de bediening is er altijd een handbediening beschikbaar waarvoor maar één hand gebruikt kan worden. In het geval van problemen, kan de noodstop gebruikt worden. Er zijn takels elektrisch beschikbaar met verschillende capaciteiten en kunnen de objecten verplaatst worden met of zonder katrol. Stevig staaldraad is inbegrepen en bevindt er zich altijd een stevige haak aan het uiteinde. Wil jij de beste elektrische takel kopen? Bekijk dan snel de onderstaande koopgids, hier worden de beste elektrische takels die beschikbaar zijn op de markt uitgelicht.

Beste Elektrische Takel Kopen 2022

NaamVermogenCapaciteitMateriaal Meer informatie
Elektrische takel 50180 Watt50 kg - 100 kgMetaal
AIRPRESS elektrische takel750 Watt125 kg - 250 KgMetaal
Elektrische takel1600 Watt500 kg -1000 KgMetaal
Handbediening elektrische takel-125 kg - 250 KgMetaal
Takel zwenkarm-500 kgMetaal

 

Elektrische takel 50 – 100 Kg

Voor het verplaatsen van zware spullen is wat extra hulp altijd welkom en kan deze in de vorm van de Elektrische takel 50 – 100 Kg komen. Deze is vrij eenvoudig van constructie, maar toch kan deze elektrische lier 100kg eenvoudig verplaatsen. Dat is ruim voldoende voor de meeste werkzaamheden in de garage of elke andere plek waar er regelmatig zware spullen verplaatst dienen te worden. Het opzetten gaat eenvoudig dankzij de meegeleverde bevestigingsbeugels en is deze takel dan ook zelf te installeren. Zonder het elektrische katrol kan er tot 50kg worden opgetilt en wordt er 8m staaldraad meegeleverd. Aan het eind bevindt zich een haak en moet het bevestigen dus geen problemen opleveren. De bediening gaat eenvoudig dankzij de afstandbediening die zich aan een 1,5m lang snoer bevindt. Zo kan er altijd op een veilige afstand gestaan worden wanneer de takel in werking is. Onderhoudsvrij dankzij de elektrische motor en dienen de fabrieksvoorschriften altijd goed doorgenomen worden.

Ook te koop via:

AIRPRESS elektrische takel 125-250 Kg

Voor het wat zwaarder werk, is de AIRPRESS elektrische takel 125-250 Kg een goede keuze en kan er zonder katrol 125kg mee opgetild worden. Het voordeel is dan wel, dat de snelheid zo een 10m/min bedraagt. Met het katrol kan 250kg opgetild worden en bedraagt de snelheid 5m/min. Het op te tillen gewicht met katrol, maakt deze takel geschikt om in de garage te plaatsen voor bijvoorbeeld het verwijderen van een automotor. De bevestiging dient wel stevig te gebeuren en worden de klemmen meegeleverd. Voor de bediening dient de afstandbediening gebruikt te worden en gaat die eenvoudig te werk. Met een knop kan de kabel worden opgerold of juist neergelaten en bevindt er zich ook een noodstop op de afstandbediening. Veilig werken met de AIRPRESS elektrische kabeltakel 125-250 Kg is dus gegarandeerd en bedraagt de kabellengte 12m. Dat is lekker ruim en kan de takel ook gebruikt worden voor het verplaatsen van zware spullen over een korte afstand. Over de kwaliteit hoeft er niet getwijfeld te worden omdat deze takel voorzien is van TüV, GS en CE keur.

Ook te koop via:

Elektrische takel 500 kg tot 100kg

Er is eigenlijk moeilijk een limiet vast te stellen wanneer het komt op het vermogen van een elektrische takels. De Elektrische takel 500-1000 Kg is daar een goed voorbeeld van en kan maximal 1000kg optillen met het elektrische katrol bevestigd. Zonder katrol kan er 500kg opgetild worden en is dat nog altijd fors te noemen. De snelheid bedraagt in dat geval zo een 8m per minuut. De 12 meter staalkabel is voldoende voor het uitvoeren van de werkzaamheden en vindt de bediening plaats middels de speciale hendel waarop naast de zwarte bedieningsknop, er ook een noodstop te vinden is.  Het hoeft weinig uitleg dat de vestiging stevig dient plaats te vinden en is het beter om het over te laten aan een vakman.  Met een vermogen van 1600W zal de motor nooit overbelast raken wanneer men zich houdt aan de voorschriften van de fabrikant.

Ook te koop via:

Handbediening elektrische takel 125-250 Kg

Het is van groot belang dat de bediening van elektrische takel niets te wensen over laat en staat de veiligheid daarbij op de eerste plaats. Er worden namelijk gewichten met zo een takel verplaatst die voor grote schade en/of ernstige ongelukken kunnen zorgen wanneer er niet zorgvuldig mee omgegaan worden. Dankzij de Handbediening elektrische takel 125-250 Kg kan er op een veilige afstand gewerkt worden en kunnen alle bewegingen met één hand plaatsvinden. De knop voor het op en neerlaten van de stalen kabel kan namelijk met maar een vingerbeweging uitgevoerd worden. De andere hand is hierdoor vrij om bijvoorbeeld als het op te tillen goed te steunen en in de juiste richting te duwen. Belangrijk is ook de rode knop voor de noodstop. De Handbediening elektrische takel 125-250 Kg wordt compleet met handgreep, kabel en erbij horende kabelschoentjes geleverd. Installatie kan daardoor snel plaatsvinden en is er geen speciaal gereedschap voor nodig.

Ook te koop via:

Zwenkarm Takel maximaal 500 Kg

Met de aanschaf van een elektrische takel is het belangrijk om te kijken naar de bevestiging. Indien ervoor gekozen wordt om  het statisch op één plek te bevestigen, wordt men vaak wel beperkt bij het verplaatsen van de beoogde goederen. De Zwenkarm takel is het efficients bij het uitvoeren van een op en neergaande beweging en is het daarom beter om de takel te bevestigen op een Takel zwenkarm maximaal 500 Kg. Zoals de naam al doet vermoeden, kan deze zwenkarm takel naar alle kanten uit worden bewogen en biedt dit veel meer ruimte om met de takel te werk te gaan. Stevig is de zwenkarm voor takel ook en kan het tot een gewicht van 500kg dragen bij een arm van 745mm. Uitgeschoven tot 1100mm, kan er nog altijd 250 mee gedragen worden. Het scharnier van deze zwekarm met takel is zwaar uitgevoerd en zorgt de staalkabelsteun aan de bovenzijde ook voor voldoende steun.  Belangrijk is het wel om de zwenkarm te bevestigen aan een 48mm buis die stevig in de grond verankerd is.

Ook te koop via:

Elektrische katrollen en takels

Het hebben van zo een elektrische katrollen en takels op de werkplek, maakt het mogelijk om in jouw eentje nogal veel arbeid te verzetten. Dat kan ook nog veilig gebeuren dankzij de handbediening aan kabel. De Elektrische takel 50 – 100 Kg is een vrij lichte uitvoering, maar toch wel geschikt om in de garage of werkplek te gebruiken voor het verplaatsen van bijvoorbeeld zware onderdelen. Voor het zwaarder werk is de Elektrische takel 500-1000 Kg de juiste keuze en kan er samen met het katrol, tot wel 1000kg worden opgetild.

 

De stalen kabel is daarbij lang genoeg voor bevestiging van de takel aan het plafond. Wie daar niet voor wilt kiezen, kan de Takel zwenkarm maximaal 500 Kg gebruiken om de takel over een grote ruimte te laten zwenken. De constructie is daarbij sterk genoeg om tot 500kg te dragen. Zorg wel voor een stevige bevestiging aan een 48mm buis. In onze koopgids vind je de beste elektrische katrollen en takels.