Beste Handcirkelzaag

Voor de echte doe het zelver is het hebben van een kleine handcirkelzaag erg noodzakelijk. Je hebt tegenwoordig vele soorten op de markt van bekende merken zoals Einhell, Hofftech en Makita. Opzoek naar de beste handcirkelzaag? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste handcirkelzagen.

Laatste check op januari 2021

Met een handzaag aan de slag gaan, is wel handig voor zij die maar een klein klusje moeten klaren, maar zit het wel anders wanneer er toch wat meer werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Het is anders wel knap vermoeiend om zo bezig te zijn met al het zaagwerk en kan er voor zulke werkzaamheden dan gelukkig worden teruggevallen op een kleine handcirkelzaag. Het is de handzaamheid waarmee die zich laat bedienen en de veiligheid waarmee dat kan gebeuren, die het zo aantrekkelijk maken voor het uitvoeren van vele werkzaamheden in en rond het huis. Het gemak waarmee het zaagblad door het materiaal heen gaat, zorgt voor een vlot verloop van de werkzaamheden en stelt het 1 persoon in staat om vrij snel tal van werkzaamheden uit te voeren. Het handzame formaat van de kleine handcirkelzaag en het licht gewicht, maken het gebruik onder tal van omstandigheden mogelijk, zoals het afkorten van latjes onder een bepaalde hoek of het werken op een steiger. Wie het dus handig aanpakt, kan zo een precisie handcirkelzaag gebruiken voor de meeste doeleinden waarvoor zaagwerk nodig is. Dankzij bijgeleverde accessoires zoals handcirkelzaag geleiderails, kan er ook altijd keurig langs een lijn worden gezaagd. Wil jij de beste handcirkelzaag kopen? Dan doe je er goed aan om eerst onze koopgids door te lezen. Hier lichten we de beste handcirkelzagen van het moment uit.

Beste Handcirkelzaag Kopen 2022

NaamGeschikt voor materiaal Vermogen Aantal zaagbladen meegeleverd Meer informatie
Einhell TC-CS 860 Mini HandcirkelzaagHout | MDF | Aluminium 450 W3
Hofftech HandcirkelzaagHout600 W1
Einhell Mini Handcirkelzaag KitHout | Laminaat | Keramiek 450 W3
Einhell HandcirkelzaagHout1400 W1
HAND CIRKELZAAG MACHINEHout1200 W2

 

Einhell TC-CS 860 Mini Handcirkelzaag 450 W

De bediening laat zeker niets te wensen over met de Einhell TC-CS 860 Mini Handcirkelzaag 450 W en is deze licht genoeg om met één hand te bedienen. In veel werksituaties waarbij er maar een beperkte ruimte beschikbaar is, komt dat aardig van te pas. Laat het klein format echter niet misleidend werken omdat de 450W motor krachtig genoeg is om niet alleen hout mee te verzagen, maar ook keramiek. Dat geeft al de robuuste kwaliteit en kracht van deze compacte handcirkelzaag weer. Het zaagblad kan bovendien altijd met de grootste nauwkeurigheid worden gepositioneerd waardoor het maken van insneden in platen mogelijk is. Om bij het verzagen altijd verzekerd te zijn van een rechte lijn, is er een stofzuigadapter aanwezig waardoor de snijlijn altijd duidelijk zichtbaar blijft en gelijk de omgeving niet onder het stof wordt gezet. Om lang met de zaag mee te kunnen gaan, komt deze met een ingebouwde overbelastingzekering. De zaagdiepte bedraagt 23mm en is daarmee ruim voldoende voor de meeste werkzaamheden waarvoor zo een zaag nodig is.

Ook te koop via:

Hofftech Handcirkelzaag 600 watt – Cirkelzaag

Gereedschap dient altijd snel beschikbaar te zijn en eenvoudig te bedienen. Wie de Hofftech Handcirkelzaag 600 watt – Cirkelzaag aanschaft, zal merken dat deze zaag zich met alle gemak laat bedienen, mede dankzij de zachte handgreep die de machine onder alle omstandigheden stevig in de hand laat liggen. Veilig werken is er altijd dus wel bij en kan de Hofftech Handcirkelzaag 600 watt – Cirkelzaag ingezet worden in zelfs de kleinste ruimtes. De ligging van het zaagblad aan de voorzijde maakt het mogelijk om steeds een goed zich te hebben op de intekenlijn. Zonder veel inspanning kunnen zoo ok gaten gezaagd worden in laminaatplaten. Handig is ook instelling die het mogelijk maakt om het zaagblad tot een hoek van maximal 45 graden in te stellen. Daarbij bedraagt de zaagdiepte 28mm terwijl bij een vertical snede de diepte 43mm bedraagt. Last van stof zal men nooit krijgen bij gebruik van deze zaag dankzij de stofzuigeradapter.

Ook te koop via:

Einhell Mini Handcirkelzaag Kit

Met een handcirkelzaag moeten er vaak wel veel werkzaamheden worden verricht die nogal wat vaardigheden eisen van de gebruiker. Er is bij het ontwerpen van de Einhell Mini Handcirkelzaag Kit daarom wel gelukkig rekening gehouden met de vele toepassingen waar er naar wordt uitgekeken. Zo is de zaagdiepte in te stellen en komt dat van te pas bij het maken van groeven in houtwerk of het afwerken van randen. De ingebouwde geleiderails maakt het zagen van planken tot een bepaalde breedte mogelijk en zorgt er ook voor, dat de snede recht zal zijn. Dat verwacht men niet zo gauw van zo een compact ogende zaag. De zaagdikte bedraagt maximaal 23mm en is dat wel ruim voldoende voor de meeste werkzaamheden in en rond het huis. Naast hout kan e rook keramiek mee verzaagd worden en worden alle benodigde zaagbladen meegeleverd, samen met de handige opbergkoffer. De boel moeten afstoffen nadat er met de machine is gewerkt hoeft niet omdat de Einhell Mini Handcirkelzaag Kit komt met een stofzuigeradapter.

Ook te koop via:

EINHELL TH-CS 1400/1 Handcirkelzaag

Voor het wat zwaarder werk, is de EINHELL TH-CS 1400/1 Handcirkelzaag bijzonder geschikt en start dat met de motor met een vermogen van maar liefst 1400W. Dat is fors te noemen en is da took terug te zien in de zaagdiepte van 66mm die bij een vertical snede bereikt kan worden. Balken gebruikt voor de (lichte) constructive kunnen zo binnen een mum van tijd verzaagd worden. Verstekzagen lever took geen problemen op omdat het zaagblad te tilten is tot een hoek van 45 graden. Daarvoor is er geen speciaal gereedschap voor nodig en is alles in te stellen met behulp van speciale klemmen. Die houden de zaag stevig vast onder alle omstandigheden, ook bij het wat zwaarder werk. De ingebouwde geleidestukken, houden de EINHELL TH-CS 1400/1 Handcirkelzaag bovendien altijd op de exacte positie om een recht snijoppervlak te verkrijgen. Zo kan hetzelfde resultaat keer op keer herhaald worden en is dit van groot belang bij de bouw. Een stofafzuiging mag er natuurlijk niet ontbreken en is ook de zaagdiepte instelbaar. Met zoveel mogelijkheden zullen de werkzaamheden geen stagnatie ondervinden en zorgt de grote handgreep voor een comfortabele werkhouding.

Ook te koop via:

HAND CIRKELZAAG MACHINE 1200 Watt – GRAPHITE

Een no-nonsense zaag die beschikt over een krachtige motor, is de HAND CIRKELZAAG MACHINE 1200 Watt – GRAPHITE wel en kan er met gemak hout tot een dikte van 66mm mee verzaagd worden. Dit geldt voor een verticale snede en kan het zaagblad binnen een paar tellen onder een hoek geplaatst worden. Die kan tot maximaal 45 graden bedragen en is traploos instelbaar. Samen met de ingebouwde geleider, zal het resultaat altijd naar volle tevredenheid zijn, ook bij zij die niet over veel ervaring beschikken. Dankzij de stevige handgreep ligt de HAND CIRKELZAAG MACHINE 1200 Watt – GRAPHITE altijd prettig in de hand, ook na een hele dag ermee bezig te zijn geweest. Daarbij hoeft er nooit in stof te worden gewerkt dankzij de stofzuigeraansluiting. De zaagbladen worden meegeleverd en zijn fijngetand. Hierdoor zal er langs de snijlijn niet snel sprake zijn van afbrokkelend materiaal.

Ook te koop via:

Conclusie

Van alle elektrische zaagtypes, is de handcirkelzaag misschien wel de meest gebruikte omdat het eenvoudig in gebruik is en in combinatie met de accessoires, voor een ruim aantal doeleinden gebruikt kan worden. Een handcirkelzaag is niet alleen van toepassing bij het verzagen van hout, maar kan het voor veel andere materiaalsoorten zoals keramiek gebruikt worden. Dat geldt ook voor de Einhell TC-CS 860 Mini Handcirkelzaag 450 W en is deze beschermt tegen overbelasting.

 

Vaak vergeet men door de drukke werkzaamheden, dat de motor ook wat rust nodig heeft en bij een te grote weerstand kan doorbranden. Om een rechte snede te garanderen beschikt de Einhell Mini Handcirkelzaag Kit over een geleiderail en is die eenvoudig te gebruiken. Voor het verzagen van dikke planken tot zelfs 66mm dik, is de HAND CIRKELZAAG MACHINE 1200 Watt – GRAPHITE geschikt en komt ook deze met een geleider. Ook het zagen in een hoek vormt geen probleem voor deze zaag.

Het merk Einhell is dus een echte aanrader voor als je op zoek bent naar de beste hancirkelzaag. Andere merken zijn de Makita handcirkelzaag of de Worx of Bosch handcirkelzaag. Online vind je de beste aanbiedingen, maar soms vind je ook wel eens een mooie aankoop in de Lidl.