Beste Heteluchtkanon

Opzoek naar de beste heteluchtkanon? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. Er zijn namelijk nogal wat verschillen als het aankomt op een heteluchtkanon. Zo kan een heteluchtkanon elektrisch zijn of werkt de heteluchtkanon op gas of diesel. In deze blog vertellen we je meer over de heteluchtkanonnen.

Laatste check op januari 2021

Bij het uitvoeren van vele werkzaamheden, is het vereist dat er de beschikking is over hete lucht omdat het de werkzaamheden sterk vereenvoudigd. Ook wordt het comfort sterk verhoogd en behoeft het geen betoog, dat er in ons klimaat wel vaak de behoefte zal zijn aan een externe warmtebron. Die komt dan ook in de vorm van een heteluchtkanon. Dat is misschien wel een vreemde naam, maar zal het duidelijker zijn wanneer eens goed naar de vorm wordt gekeken. Die doet in de meeste gevallen inderdaad denken aan een warmte kanon. Dit heeft allemaal ook een reden omdat de lucht nu eenmaal ook nar buiten toe moet worden geblazen. Verwarming van de lucht kan plaatsvinden met behulp van elektrische verwarmingselementen en bieden die het voordeel, dat ze onderhoudsarm zijn en dus altijd gelijk beschikbaar zijn om warme lucht te leveren. Ook komen er geen verbrandingsgassen vrij en kan zo een hete lucht kanon ook in gesloten ruimtes worden gebruikt. Voor wat grotere ruimtes en met een veel grotere capaciteit, zijn de heteluchtkanonnen die de lucht verhitten middels het verbranden van propaan, butaan, petroleum of diesel. Deze zijn forser in uitvoering, maar daarom ook geschikt voor grotere ruimtes zoals loodsen of fabriekshallen. Een goede ventilatie is wel vereist vanwege de vrijkomende verbrandingsgassen door gebruik van het warmte kanon. Wil jij het beste heteluchtkanon kopen dat er op de markt beschikbaar is? Bekijk dan snel onderstaande koopgids.

Beste Heteluchtkanon kopen 2022

NaamVermogenVoedingLuchtverplaatsingMeer informatie
Master electrische heater B 18 EPR9 - 18 kW400 V1700 m³ / h
Propaangas heater, type Master BLP 103 ET57-103 kW--
GUDE GGH 10 L MOBIEL HETELUCHTKANON10 W 230 V320 m³ / h
Qlima DFA410041 kW-645 m³ / h

 

Master electrische heater B 18 EPR, 18kW/400V Heteluchtkanon Warmte kanon

Voor het verwarmen van grote ruimtes zit men soms wel met de handen in het haar, vooral wanneer het gaat om het moeten zoeken naar een oplossing op korte termijn. De Master electrische heater B 18 EPR, 18kW/400V Heteluchtkanon Warmtekanon is eenvoudig te verplaatsen dankzij de wielen en kan zo met gemak in elke ruimte worden geplaatst. Dat komt ook door de elektrische verwarmingselementen en zorgt dit voor een gebruiksvriendelijk onderhoudt. De Master electrische heater B 18 EPR, 18kW/400V kan na gebruik weer snel opgeborgen worden en is binnen een paar tellen weer gereed. Er zijn drie standen beschikbaar waarbij bij de 0 stand het verwarmingselement is uitgeschakeld en alleen de ingebouwde ventilator koele lucht zal rondblazen. Afhankelijk van de hoeveelheid benodigde warmte en de grootte van de ruimte, kan men kiezen uit de 9 of 18kW positie. Kans op oververhitten is er niet dankzij de ingebouwde bescherming en zorgt de thermostaat ervoor, dat de temperatuur constant wordt gehouden. Dankzij het elektrisch verwarmingselement ook gewoon in gesloten ruimtes te gebruiken.

Ook te koop via:

Propaangas heater, type Master BLP 103 ET Heteluchtkanon Warmte kanon

Voor  het verwarmen is het soms wel nodig, om over wat extra vermogen te kunnen beschikken. Die komt in de vorm van de Propaangas heater, type Master BLP 103 ET Heteluchtkanon Warmtekanon. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de lucht bij dit heteluchtkanon verwarmt met behulp van propaangas. Het kanon wordt gelevert compleet met alle erbij horende hulpstukken en dient alleen de koppeling bevestigd te worden aan de gasbron. Een elektrisch snoer is er ook aanwezig, om de ingebouwde ventilator aan te drijven. Zo wordt de warme lucht verspreidt in de ruimte waar het nodig is. Ondanks de grote warmteontwikkeling, treedt er geen beschadiging op van de elektronica omdat alles goed beschermt is. De Propaangas heater, type Master BLP 103 ET Heteluchtkanon Warmtekanon gaat dus lang mee. Belangrijk is dat de verbranding van het gas optimaal plaats zal vinden en er geen gevaar is voor het ontwikkelen van gevaarlijke gassen. Een goede ventilatie is wel vereist voor deze propaangas heater en is het daarom meer geschikt voor buitenruimtes zoals bij loodsen of bij een kas. De temperatuur wordt met behulp van een thermostaat in de gaten gehouden.

Ook te koop via:

GUDE GGH 10 L MOBIEL HETELUCHTKANON GAS 10KW

Ook met de GUDE GGH 10 L MOBIEL HETELUCHTKANON GAS 10KW vormt het verwarmen geen probleem en kan de hete lucht ook gebruikt worden om te drogen. Zo kan bij bouwwerkzaamheden het nodig zijn dat het stortwerk snel moet drogen om zo een vlotte voortgang van de werkzaamheden te garanderen. Aangedreven door propaan- of butaangas, zijn de branders voorzien van een piezo ontsteking. Die garandeert een volledige verbranding van het gas en kan deze heteluchtkanon dus efficient te werk gaan. Met een verbruik van 0.73kg per uur, kan er urenlang gebruik worden gemaakt uit het gas van een cilinder. De capaciteit van 320m3/h is voldoende voor de meeste toepassingen. Dankzij het compact formaat en het lage gewicht vormt het verplaatsen geen probleem en is het kanon snel beschikbaar. Een elektrische aansluiting is wel nodig om de ingebouwde ventilator in werking te krijgen en is alle elektronica beschermt tegen de hitte. Komt compleet met alle hulpstukken en moet uitsluitend gebruikt worden in goed geventileerde ruimtes.

Ook te koop via:

Qlima DFA4100 Premium Warmtekanon

Het kunnen beschikken over een warmtebron die overall neergezet kan worden en waar er geen behoefte is aan externe aansluitpunten voor gas en elektriciteit, is groot wanneer er het gaat om bijvoorbeeld activiteiten die ontplooid worden buitenshuis. De Qlima DFA4100 Premium Warmtekanon kan geheel op zichzelf stand, een vermogen van 41kW ontwikkelen en wordt dat bereikt dankzij het verbranden van petroleum kanon of diesel kanon. De tank van maar liefst 45 liter zit ingebouwd in dit hetelucht kanon en is goed voor 11uur aan warme lucht. Ruimtes tot 645m3 kunnen moeiteloos ermee verwarmd worden en is het wel vereist dat er een goede ventilatie aanwezig is. De verbranding wordt elektronisch geregeld en zorgt dit niet alleen voor een hoge efficientie, maar komen er minder schadelijke gassen vrij. Eenmaal aangezet, heeft men geen omkijken naar dit hetelucht kanon omdat er een overhittingbeveiliging aanwezig is en de temperatuur dankzij de thermostaat constant wordt gehouden.  Er zijn 8 verschillende temperatuur standen mogelijk bieden die de mogelijkheid om de verwarming nauwkeurig aan te passen naar de behoefte.

Ook te koop via:

Conclusie

Kies voor jezelf welk soort heteluchtkanon het beste bij jouw situatie past. De elektrische heteluchtkanon of de warmtekanon die op gas of diesel werkt. 

Een elektrisch warmtekanon is onmisbaar bij het uitvoeren van tal van activiteiten en kan er zelfs bij lage temperaturen buiten dus nog gewerkt worden of voorkomt men bijvoorbeeld dat er schade optreedt aan bijvoorbeeld gewassen. De Qlima DFA4100 Premium Warmtekanon is volledig geintegreerd naar het concept van een heteluchtkanon door het fors vermogen van 4100kW, maar ook de wijze waarop het haast overall in te zetten is. De ruime brandstoftank zorgt verder voor een lange werking. Compact is echter ook handig en is dat terug te zien bij de Propaangas heater, type Master BLP 103 ET Heteluchtkanon Warmtekanon.

 

Deze kan eenvoudig in een hoekje worden geplaatst en beschikt dankzij de propaanverbrandig toch wel over een flink vermogen.  Ideaal voor het gebruik in een kas of om dankzij de hete lucht als droger te dienen. Wie van plan is een hetelucht kanon in een afgesloten ruimte te plaatsen, kan beter voor de Master electrische heater B 18 EPR, 18kW/400V Heteluchtkanon Warmtekanon kiezen omdat het verwarmingselement volledig elektrisch is en er dus geen schadelijke verbrandingsgassen vrijkomen.