Hogedrukreiniger

Opzoek naar de beste hogedrukreinigers? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste hogedrukreinigers.

Laatste check op januari 2021

Bij het goed onderhouden van een huis komen er vaak heel wat klusjes bijkijken. Niet altijd zijn ze even leuk, denk maar aan het schoonmaken van terrastegels, verwijderen van mos of het schoonmaken van de voorgevel. Gelukkig hebben we tegenwoordig een heleboel apparaten die helpen om deze lastige klusjes op een snelle en eenvoudige manier te klaren. Een zo een apparaat is de hogedruk reiniger. Zoals de naam al zegt, worden hogedrukreinigers gebruikt om oppervlakken schoon te maken, maar dan met een hele hoge druk. Dit zorgt ervoor dat schoonmaken sneller en minder intensief wordt, vooral op moeilijk bereikbare plekken. Wil je graag een hogedrukreiniger kopen, maar weet je niet waar te beginnen? In deze koopgids vertellen we daar meer over en krijg je een lijst van de top 5 beste hogedrukreinigers van het moment te zien.

Top 5 Best Geteste Hogedrukreiniger Kopen

 

 

 

Kärcher K2 Basic Hogedrukreiniger

Onze top 5 van hogedrukreinigers beginnen we letterlijk met een model voor beginners, namelijk de Kärcher K2 Basic. Het merk Kärcher staat al jaren gelijk aan kwaliteit en duurzaamheid, wanneer het aankomt op hogedrukreinigers. Zo ook deze Kärcher K2 Basic.

Zoals de naam het reeds zegt, is deze hogedrukreiniger meer bedoeld voor lichte schoonmaak, basis dingen zoals het schoonspuiten van je fiets of mountainbike of het weghalen van de groene aanslag tussen en op tuintegels. Om een complete schutting of terras schoon te krijgen, is de Kärcher K2 Basic helaas niet geschikt. Dat zie je ook gelijk aan de technische specificaties: de Kärcher K2 Basic heeft een werkdruk van 110 bar, wateropbrengst van 360 liter/uur en kan per uur een oppervlakte van 20 m2 schoonmaken (oppervlakte prestatie). De spuitslang is ongeveer 3 m lang, terwijl het snoer een lengte heeft van 5 m. Handig voor wanneer het stopcontact iets verder verwijderd ligt.

Met de Kärcher K2 Basis krijg je een vuilfrees mee, zodat schoonmaak tussen tegels veel sneller en effectiever geschiedt. Ook is er de optie om schoonmaakmiddel toe te voegen aan het reservoir, zodat je tegels er nog schoner uit gaan zien. Helaas heeft deze hogedrukreiniger geen transportwieltjes, maar die zijn goed bekeken niet echt nodig, omdat de Kärcher K2 Basic erg licht en compact is. Behalve dat je het dan makkelijk kan verplaatsen, is het ook niet zo moeilijk om opslagruimte voor deze hogedruk reiniger te vinden.

Al met al is de Kärcher K2 Basic een prima instapmodel voor mensen die een hogedruk reiniger alleen voor gemiddeld gebruik, rondom het huis gaan gebruiken. Zoek jij daar toevallig ook naar, dan is de Kärcher K2 Basic een echte aanrader!

Ook te koop via:

Powerplus Hogedrukreiniger Review Powerplus POWXG90410 Hogedruk reiniger

Met de tweede hogedrukreiniger gaan we gelijk een stapje hogerop, want waar de Karcher K2 voor incidenteel gebruik is, valt de Powerplus POWXG90410 in de categorie van regelmatig gebruik. Deze hogedrukreiniger is dus voor meerdere klusjes te gebruiken. Wat je er allemaal mee kan doen, lees je hier.

First things first, waarvoor kan je de Powerplus POWXG90410 allemaal gebruiken? Volgens de fabrikant is deze hogedrukreiniger voor regelmatig gebruik bij het schoonmaken van oppervlakken met gemiddelde vervuiling. Je zou in deze moeten denken aan het schoonspuiten van je auto, fiets, caravan, schutting, terras, tuinmeubilair, gereedschap, enz. Goed bekeken is de Powerplus POWXG90410 voor de iets zwaardere maar toch alledaagse klusjes rondom het huis. De technische specificaties zijn daar ook op aangepast; de hogedrukreiniger heeft een werkdruk van 140 bar, een capaciteit van 420 liter per uur en een motorvermogen van 1800 watt.

Welke voordelen heeft de Powerplus POWXG90410 qua gebruik? In de eerste plaats heeft het een handige Start/Stop systeem, waarmee de motor van de hogedrukreiniger automatisch opstart, wanneer het spuitpistool aangezet wordt. Het voordeel hieraan is, dat de motor alleen draait wanneer het nodig is, je bespaart dan op water en energie! Een andere, supervoordelige eigenschap is het kunnen reguleren van het spuitpatroon, dus de manier waarop het water uit de slang komt. Heb je bijvoorbeeld te maken met hardnekkig vuil waar grondig reinigen nodig is, dan kun je de bijgeleverde turbo spuitmond aan de spuitslang vastzetten.

De Powerplus POWXG90410 heeft verder heel wat praktische extra’s. Zo hoef je niet meer onhandig te slepen met het snoer van bijkans 5 meter, daarvoor is er een haak aan de zijkant van het chassis. Ook heeft de hogedrukreiniger een handgreep en wieltjes, zodat verplaatsen veel sneller en makkelijker gaat. Verder zit er een pistoolhouder aan vast, zodat je het pistool en de lans netjes kan ophangen wanneer je klaar bent met gebruik.

De Powerplus POWXG90410 heeft tenslotte nog een zeepfles, verwerkt in de voet van de reiniger. Hierdoor kan je je auto bijvoorbeeld veel schoner krijgen. De spuitslang van deze hogedrukreiniger is ook extra lang, ongeveer 8 meter, wat handig is als je over een grotere ruimte bezig bent. Onze powerplus hogedrukreiniger review is uiterst positief te noemen.

Ook te koop via:

Hyundai 57504 Hyundai Hogedrukreiniger Review

Op de derde plaats in onze top 5, komen we een heel bekend merk tegen, namelijk de Hyundai. Hyundai is bekend van haar kwaliteits tuingereedschap en ander equipment. Zo ook hogedrukreinigers, waarvan de Hyundai 57504 op dit moment de best verkopende is. Deze hogedrukreiniger valt net als de Powerplus in de categorie van regelmatig gebruik.

Met regelmatig gebruik wordt ook hier bedoeld dat je de Hyundai 57504 kan gebruiken voor meer dan alleen eenvoudige klusjes. Gezien de werkdruk van 135 bar, is de Hyundai Compacte Hogedrukreiniger 57504 heel goed te gebruiken voor grondige schoonmaak van oppervlakken als het terras, je auto, tuingereedschap en meubilair, motorfiets, schutting, riool en zelfs het zwembad. Andere specificaties van de Hyundai 57504 omvatten onder andere het vermogen van 1600 watt, een capaciteit van 330 liter per uur en reinigingscapaciteit van 30 m2 per uur.

Een van de features die we ook zien bij de Powerplus, is het Start/Stopsysteem, waarmee de motor van de hogedrukreiniger automatisch aangemaakt wordt wanneer dat nodig is. Daarmee wordt bespaard op water en energie en blijft je hogedrukreiniger langer goed. De spuitslang van de Hyundai 57504 is ongeveer 5 meter lang en kan na gebruik worden opgehangen aan de kabelclip, zodat het niet achter de reiniger sleept.

Net als bij de meeste hogedrukreinigers, krijg je ook bij het aanschaffen van de Hyundai 57504, enkele extra opzetstukken meegeleverd. Hier gaat het specifiek om een spuitpistool met verstelbare spuitkop, een zeepreservoir en een universele slangkoppeling. Met de zeepreservoir zou je dus schoonmaakmiddel aan het spuitwater kunnen toevoegen, zodat je auto bijvoorbeeld schoner wordt. De universele koppeling is voor het aansluiten van onder andere een tuinslang. Zo is de Hyundai 57504 ergens toch voor meerdere zaken te gebruiken.

Vond je de Powerplus POWXG90410 al een geweldig model, maar heb je toevallig ook een zwembad thuis die van tijd tot tijd schoongemaakt moet worden? Dan zul je zeker genieten van de Hyundai 57504!

Ook te koop via:

Kärcher Mobile Outdoor Cleaner OC3

Een heel mooi model die vanwege haar design alleen al in deze top 5 moet voorkomen, is de Kärcher Mobile Outdoor Cleaner. Zoals we inmiddels al weten, staat het merk Kärcher gelijk aan kwaliteit en duurzaamheid op het gebied van hogedrukreinigers. Dat bewijzen we ook weer met deze Kärcher Mobile Outdoor Cleaner, die je met gemak een mini – hogedrukreiniger kan noemen. Wat kan deze mini – hogedrukreiniger voor je betekenen?

Zoals we reeds uit de naam kunnen afleiden, is deze hogedrukreiniger vooral bedoeld om klusjes buitenshuis te klaren. In tegenstelling met alle andere hogedrukreinigers uit deze koopgids, heeft de Kärcher Mobile Outdoor Cleaner een relatief kleine werkdruk van 5 bar en een doorvoercapaciteit van 120 liter per uur. Hiermee behoort deze hogedrukreiniger tot de categorie van incidenteel gebruik. Waarvoor is de Kärcher Mobile Outdoor Cleaner precies te gebruiken? In feite voor heel licht schoonmaakwerk, denk aan het interieur van je auto, de fiets, de poten van je terrasstoelen, de wielen van een buggy, het tuinpad, enz.

Het allergrootste voordeel aan de Kärcher Mobile Outdoor Cleaner vind je al in de naam; deze hogedrukreiniger is mobiel, met andere woorden, het is niet nodig om een stopcontact in de buurt te hebben, omdat de motor op een accu werkt. Deze eigenschap maakt het mogelijk om de Kärcher Mobile Outdoor Cleaner overal mee naar toe te nemen. Het is erg compact en weegt nog geen 3 kg, zodat de Kärcher Mobile Outdoor Cleaner ook makkelijk in de auto past.

De Kärcher Mobile Outdoor Cleaner heeft tenslotte nog een spiraalslang met lengte van 2.8 meter, een geintegreerde waterfilter en een vlakstraalsproeier. Je krijgt tevens een oplader voor de accu mee.

Concluderend kunnen we zeggen dat de Kärcher Mobile Outdoor Cleaner een pracht van een model is, waar je kleine schoonmaak klusjes op een makkelijke en handige manier kan klaren. Geen stopcontact in de buurt, geen nood!

Ook te koop via:

Bosch Hogedrukreiniger Universal Aquatak 135 Hogedrukreiniger

De allerlaatste hogedrukreiniger lijkt nogal veel op een ander model uit deze koopgids (de Hyundai 57504), maar de Bosch Universal Aquatak 135 heeft hier en daar toch wat verschillen. Bosch kennen we ook allemaal als uitstekend merk op het gebied van equipment en dat is voor deze hogedrukreiniger niet anders!

Beginnende met de capaciteit, zien we bij de Bosch Universal Aquatak een werkdruk van 135 bar, tezamen met een aanvoercapaciteit van 410 liter per uur en een vermogen van 1900 watt. Dit alles maakt de Bosch Universal Aquatak geschikt voor grondige schoonmaakklusjes zoals het schoonspuiten van de schutting, de auto, het terras, tuinmeubilair, enz. Hiermee valt deze hogedrukreiniger in de categorie van regelmatig gebruik.

Voorts heeft de Bosch Universal Aquatak heel wat handige gebruikseigenschappen. De eerste is een 3 – in – 1 sproeier met PencilJet, waarmee de manier van sproeien kan worden aangepast. Dit zorgt voor een betere en effectievere reinigingsprestatie. Een tweede, handige feature is de inmiddels bekende auto – stopfunctie, waarmee de motor van de hogedrukreiniger automatisch uitgeschakeld wordt, wanneer je de schakelaar loslaat. Hiermee wordt bespaard op energie en geluidsoverlast.

Andere handige toevoegingen zijn een waterfilter, een hogedruklans voor schoonmaakmiddel en een neerklapbare handgreep. Deze laatste zorgt ervoor dat de Bosch Universal Aquatak nogal compact wordt en makkelijker op te bergen is. Uniek aan deze hogedrukreiniger is, dat er nauwelijks wat te doen is als het aankomt op monteren van de reiniger. Dit omdat de Bosch Universal Aquatak werkt met de zeer effectieve SDS snelkoppelingen. De bedoeling is dat je deze snelkoppelingen aansluit en gelijk kan beginnen met spuiten.

Ook te koop via:

Meer informatie over de beste hogedrukreiniger

Hogedrukreinigers staan erom bekend gebruikt te worden voor het schoonmaken van allerlei oppervlakken. Je bedenkt het niet zo gek of het kan met de hogedrukreiniger: tuingereedschap, het terras, terrasmeubilair, tuinpad, dakgoten, rioleringen, de schutting, het zwembad, fietsen, auto’s en zelfs een camper of caravan.

De bedoeling van een hogedrukreiniger is, dat water onder hoge druk op een oppervlak wordt gespoten, waardoor modder, vuil en ander materiaal snel en gemakkelijk weggespoten worden. Er zijn zelfs modellen die een apart reservoir hebben, waarin schoonmaakmiddel gedaan kan worden. Handig voor wanneer je je auto extra schoon wilt krijgen! Op een rijtje gezet, hebben hogedrukreinigers de volgende voordelen:

  • Het is makkelijker en sneller om grote oppervlakken (zoals een schutting) schoon te krijgen
  • Hogedrukreinigers zijn makkelijk te gebruiken
  • Hogedrukreinigers zijn multifunctioneel, breed inzetbaar

Welke hogedruk reiniger kopen?

Voor grondige schoonmaak van je tuin, terrasvloer of auto, is een hogedrukreiniger dus een echte must – have. Maar hogedrukreinigers zijn niet goedkoop, het is een behoorlijke investering. Je zou jezelf daarom eerst goed moeten laten informeren, om te weten welke hogedruk reiniger kopen voor jou persoonlijk de beste keuze zal zijn, beginnende met de soorten hogedrukreinigers.

Elektrische hogedrukreiniger

De meeste hogedrukreinigers die je nu tegenkomt, zijn van het type elektrisch. Dit heeft alles te maken met het gebruiksgemak. Elektrische hogedrukreinigers zijn relatief licht, duurzaam en hebben genoeg spuitkracht om zelfs de meest zware schoonmaak te kunnen doen. Deze hogedrukreinigers kan je makkelijk zelf, thuis gebruiken. Enig minpuntje is dat je altijd stopcontact in de buurt moet hebben.

Benzine hogedrukreinigers

Niet veel mensen zijn ervan op de hoogte dat er behalve elektrische, ook hogedrukreinigers zijn die op benzine werken. Dit omdat benzine hogedrukreinigers meer voor professionals bedoeld zijn. Ze worden in principe alleen gebruikt bij extreem zware taken, waar een elektrische niet voldoet. Van benzine hogedrukreinigers is bekend dat ze veel meer spuitvermogen hebben, maar aan de andere kant zijn ze duurder en veel zwaarder dan elektrische hogedrukreinigers. Gezien deze eigenschappen, heeft het voor de gewone gebruiker geen zin om een benzine hogedrukreiniger te gebruiken, als de elektrische reeds voldoet.

Hogedrukspuit kopen – waarop letten?

Behalve het type hogedrukreiniger, zijn er ook andere zaken waarop gelet moet worden, voordat je besluit om een hogedrukspuit te kopen. De allereerste is de werkdruk van de hogedrukreiniger.

 

Werkdruk

Bij het uitzoeken van een hogedrukreiniger is het belangrijk dat je nagaat onder welke druk, het water gespoten wordt. Dat is eigenlijk wat bedoeld wordt met werkdruk. De druk wordt aangegeven in bar, waarbij geldt dat hoe hoger het aantal bar, hoe meer kracht de hogedrukreiniger is. Hiermee wordt dan gelijk duidelijk waarom de werkdruk zo belangrijk is. Elk oppervlak kan een bepaalde hoeveelheid druk aan, wordt deze te groot, dan is de kans er dat je iets beschadigd. Denk maar aan de lak van je auto. Voordat je een hogedrukdreiniger koopt, is het daarom van belang, te informeren naar de werkdruk. Op het internet vind je heel wat handige links waar staat aangegeven welke druk geschikt voor bijvoorbeeld de tuin, terrasmeubilair, auto’s, fietsen, enz. Handig is ook als een hogedrukreiniger koopt, waar de druk te verstellen is.

Prijs

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je voor jezelf nagaat welk bedrag je kan uitgeven aan een hogedrukreiniger. Ben je van plan de hogedrukreiniger vaker te gebruiken voor uiteenlopend schoonmaakwerk, dan doe je er goed aan om in een duurder model te investeren. Denk in de categorie van EUR 300 – 500. Is de hogedrukreiniger voor kleinere klussen en ga je het maar gemiddeld gebruiken, dan heb je genoeg aan een goedkoper model van tussen de EUR 100 – 250.

Opzetstukken

Hogedrukreinigers zijn multifunctioneel, je kan ze op meerdere manieren gebruiken en dit komt omdat ze vaak met extra accessoires worden geleverd. Met zo een opzetstuk kan je veel sneller te werk gaan en hoef je je bijvoorbeeld niet te beperken tot schoonmaak van de schutting. De meest bekende opzetstukken die je bij een hogedrukreiniger kan gebruiken zijn een spuitlans, een terrasreiniger, een vuilfrees, een wasborstel en een rioolreinigingsslang. Een vuilfrees gebruik je om vuil tussen terrastegels te verwijderen, terwijl een wasborstel meer bedoeld is voor de auto. Let er dus op dat je bij het kopen van een hogedrukreiniger, de meeste van deze opzetstukken erbij krijgt.

Beste hogedruk reiniger makkelijk te vinden op onze website

Schoonmaken wordt weer een leuke bezigheid dankzij de hogedrukreiniger. Maar voordat je besluit eentje aan te schaffen, is het aangeraden jezelf eerst goed te laten informeren. Waar ga je de hogedrukreiniger voor gebruiken, hoevaak denk je het te gebruiken, hoeveel kan je eraan uitgeven, enz. Meer hulp nodig? Bekijk dan ook onze top 5 van de beste hogedruk reinigers, allen met hun eigenschappen, voordelen en nadelen. Een hogedruk reiniger kopen is zeer eenvoudig aan de hand van de door onze experts opgestelde koopgids.