Beste Invalcirkelzaag

Opzoek naar de beste invalcirkelzaag met geleiderail ? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste invalcirkelzagen.

Laatste check op januari 2021

Een van de kenmerken van gereedschap waar er vaak om gevraagd wordt, is dat het overal naartoe meegenomen kan worden en het zo mogelijk is om zelfs buiten de werkplaats, werkzaamheden te kunnen verrichten. Deze flexibele instelling is niet alleen vereist bij de vakman, maar ook de hobbyist die veel klusjes te klaren heeft. Met een invalcirkelzaag met geleiderail kan daar allemaal ingang aan worden gegeven omdat deze nu net wat meer te bieden heeft dan een “gewone” cirkelzaag. Deze zijn perfect voor het snel kunnen verzagen van houten planken en platen, maar is het wel anders wanneer er bijvoorbeeld gaten midden in een plaat gemaakt dienen te worden. Dat zal een ingewikkelde operatie worden waarbij de kans groot is, dat het mis zal gaan. Met een invalcirkelzaag zal dat echter niet het geval zijn omdat het met die mogelijk is, om het zaagblad op exact de plek neer te laten waar het gewenst is. Zo kan er met invalcirkelzagen snel een opening gemaakt worden en zullen de randen altijd haaks op elkaar liggen dankzij de geleiderails. In onderstaande koopgids vind je de beste invalcirkelzagen die er op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn.

Beste Invalcirkel zaagmachine 2022

NaamVermogen Diameter zaagbladGeschikt voor materiaal Meer informatie
Invalcirkelzaag 165 mm1300 W165 mmHout
SP6000J1X2 Invalcirkelzaag1300 W165 mm -
Batavia T-Raxx Invalcirkelzaag1200 W165 mm -
Thor Compact Invalcirkelzaag710 W89 mm Hout, staal, laminaat, enz.
Maxx saw multi invalcirkelzaag600 W85 mm Houten vloeren en tegels, kunststof, diverse metalen en andere materialen

 

Invalcirkelzaag 165 mm – 230 V

Precisiewerk is vereist bij het uitvoeren van tal van werkzaamheden in de bouw en mag het juiste gereedschap daarbij niet ontbreken. Met de Invalcirkelzaag 165 mm – 230 V kan er feilloos te werk worden gegaan en vormt het maken van uitsparingen in plaatmateriaal, geen probleem meer. Dat komt door de ligging van het zaagblad die het mogelijk maakt om die exact neer te laten op de gemarkeerde plek. Eenmaal in het materiaal, kan de Invalcirkelzaag 165 mm – 230 V dankzij de geleiderail precies langs de tekenlijn heen worden bewogen. Het eindresultaat mag er dan wel zijn en zal de uitsparing dezelfde afmetingen hebben die op de plaat waren afgetekend. Niet alleen verticaal zagen levert voor deze zaag geen problemen op, maar kan het zaagblad tot een hoek van 45 graden worden gekanteld. Daarbij hoeft er niet gevreest te worden, dat de zaagmachine gaat omkantelen dankzij een ingebouwde beveiliging.

Ook te koop via:

SP6000J1X2 Invalcirkelzaag met geleiderail | 2 geleiderails + koppelstukken | 1300w 165mm | Laminaat zaagmachine

Voor het maken van precisie insnijdingen in plaatmateriaal, is het wel forcerend wanneer men niet over het juist gereedschap beschikt.wie echter de SP6000J1X2 Invalcirkelzaag | 2 geleiderails + koppelstukken | 1300w 165mm in huis haalt, mag rekenen op een zaagblad die aangedreven wordt door een krachtige motor en die daardoor in staat is om tot 55mm diep te zagen verticaal en 39mm diep onder een hoek van 45 graden. het belangrijkst is echter, dat de tekenlijn altijd exact gevolgt kan worden waarbij de voorsnijfunctie keer op keer zorgt voor een glad snijvlak. splinters zullen zo ook niet zo eenvoudig ontstaan, ongeacht het materiaal. bij het opstarten zal het zaagblad  niet  meteen het maximaal toerental bereiken, maar zal het die geleidelijk bereiken. dat zorgt voor meer controle op de kwaliteit en komt ook de veiligheid ten goede.  eenmaal op toeren, zorgt de elektronica er ook voor, dat het toerental constant blijft. ook veilig is de functie die voorkomt dat de zaagmachine zal omkantelen bij het plaatsen onder een hoek van 45graden. de geleiderails zorgen er verder wel voor, dat er altijd sprake is van een rechte snede

 

Ook te koop via:

Batavia Invalzaag T-Raxx Invalcirkelzaag – 1200W

Veel functies samen verenigd in een machine is altijd handig en kan dat wel gezegd worden van de Batavia T-Raxx Invalcirkelzaag – 1200W. de 1200w motor zorgt voor een hoog toerental en maakt het zagen tot een eenvoudige aangelegenheid. het toerental is overigens instelbaar en kan zo op maat aangepast worden naar de eigenschappen van het te verzagen materiaal. eenmaal ingesteld, wordt het toerental elektronisch constant gehouden. ook bij het starten van het zagen, zal het toerental langzaam op gang komen om terugslaan te voorkomen. dit draagt in hoge mate bij aan de veiligheid. voor rondvliegende splinters hoeft men ook niet bang te zijn, dankzij de voorsnijfunctie. voor het zagen zelf, kan er naast het maken van rechte snedes tot een diepte van 54mm, ook onder een hoek gezaagd worden. daarbij bedraagt de zaagdiepte 38mm met geleider. die wordt natuurlijk meegeleverd om het mogelijk te maken in een rechte lijn te zagen.het gewicht van 5.4kg maakt deze zaag handig in gebruik en ontbreekt een adapter voor de stofzuigerafsluiting er ook niet.

Ook te koop via:

Thor Compact Invalcirkelzaag 710W + laser 7063051 Batavia

Voor een invalcirkelzaag is het niet alleen vereist dat het zaagblad met een grote precisie te werk zal gaan, maar dat het ook mogelijk zal zijn om er verschillende materiaalsoorten mee te verzagen. de Thor Compact Invalcirkelzaag 710W + laser 7063051 Batavia kan voor haast elke materiaal dat doorgaans verzaagt moet worden, gebruikt worden. denk daarbij bijvoorbeeld aan hout, kunststof, aluminium, koper, enz. deze veelzijdigheid gaat hand in hand met een grote precisie en kan die bereikt worden dankzij de ingebouwde laser en de instelbare  zaagdiepte. die bedraagt maximaal 26mm en is afhankelijk van de diameter van het zaagblad. de thor compact wordt met een aantal zaagbladen gelevert en kan men gelijk na de aanschaf aan de slag. het snoer van 3m en het gewicht van 2.5kg maken de thor tot een handzaam stuk gereedschap en is er ook de mogelijkheid om de zaag aan te sluiten op een stofzuiger.

 

Ook te koop via:

Maxx saw multi invalcirkelzaag 600W – Ø 85 mm 7062244 Batavia

Met 600w aan vermogen, is het niet vreemd dat de Maxx saw multi invalcirkelzaag 600W – Ø 85 mm 7062244 Batavia in staat is niet alleen hout te verzagen, maar ook tegels en andere materialen zoals aluminium. de kracht van de motor wordt verwerkt door het zaagbladen die meegeleverd worden. de zaagdiepte bedraagt hierbij 26mm en is instelbaar. dat geeft meer controle over het snijden en kunnen er zo ook groeven worden gemaakt. het zaagblad blijft altijd goed zichtbaar en komt de functie van de thor als invalzaag daarbij goed naar voren. om de nauwkeurigheid te vergroten, is er een ingebouwde laser aanwezig. ook belangrijk voor het vlot kunnen werken, is het snel kunnen verwisselen van de zaagbladen. zo kan er snel overgegaan worden om van materiaal te wisselen. voor een stoffige omgeving door het werken met deze zaag, hoeft men niet te vrezen omdat de stofzuiger aangesloten kan worden en er zo ook voor een duidelijk zichtbare tekenlijn wordt gezorgt.

Ook te koop via:

Voordelen invalcirkelzagen

Voor het maken van uitsparingen in plaatmateriaal zoals laminaat, mag een invalzaag nooit ontbreken. Dankzij de positie van het zaagblad kan die exact neergelaten worden op de afgetekende lijn. Zo kunnen er dus feilloos gaten worden gemaakt met een inval cirkelzaag en wordt schade aan het omringend plaatwerk voorkomen. Er zijn natuurlijk ook andere functies waarvoor zo een inval cirkelzaag gebruikt kan worden. De Maxx saw multi invalcirkelzaag 600W – Ø 85 mm 7062244 Batavia kan gebruikt worden voor het verzagen van allerhande material zoals keramiek, metaal en hout.

 

Dankzij de ingebouwde laser zal het daarbij nooit in de fout gaan. Met behulp van geleideplaten, kan ook elke snede exact worden uitgevoerd zoals bij de Invalcirkelzaag 165 mm – 230 V. Voor wat langere stukken die afgezaagd dienen te worden, is deze zaag dus ook geschikt. Voor wat langere stukken, beschikt de SP6000J1X2 Invalcirkelzaag | 2 geleiderails + koppelstukken | 1300w 165mm over 2 stuks geleiderails. Ook onder een hoek zagen vormt geen probleem en kan dat tot 45 graden.

Naast Batavia is ook de Makita invalcirkelzaag een bekend merk!