Beste Kano

Opzoek naar de beste kano? Wij hebben een selectie gemaakt van diverse kano modellen die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. Zoals bijvoorbeeld het populaire Canadese kano model. In deze blog vertellen we je meer over de beste kano’s.

Laatste check op januari 2021

Voor de liefhebbers van sport, is het altijd wel moeilijk om een keuze te kunnen maken, vooral wanneer het erop neerkomt om spullen te kopen die er allemaal zo leuk uitzien. Ook bij kayak kopen is dat het geval, maar wordt het maken van de keuze vereenvoudigd door de vele specificaties die er worden gegeven. Een kano kan namelijk verschillende capaciteiten hebben en is het belangrijk om er rekening mee te houden, hoe het transport zal plaatsvinden. Ook op dat gebied zijn er kano’s te krijgen die zonder speciale voorzieningen, kunnen worden vervoerd. Een opblaasbare kano bijvoorbeeld en kunnen die zelfs in een pakketje op de rug meegenomen worden. Met wat lichtgewicht peddels en een pomp erbij, kan het plezier van een kanovaart niemand meer ontnomen worden en ben je niet meer gebonden aan bepaalde locaties. De opblaasbare kano kan haast overal ter water worden gelaten en komen vaak ook nog met extra comfort in de vorm van opblaasbare leuningen. Een stevig trekkoord en opbergnetje horen er allemaal natuurlijk ook bij. Wil jij de beste kano kopen of kajak kopen? Bekijk dan hier in onderstaande koopgids de beste kano’s die er op de markt beschikbaar zijn. Een opblaas kano model zou je weleens zeer positief kunnen verrassen namelijk.

Beste Kano & Kajak Kopen 2022

NaamGeschikt voor aantal personen Opblaasbaar GewichtMeer informatie
Intex - Kano - Explorer K22Ja16 kg
Intex Kayak Challenger K11Ja12 kg
Outwave Coaster 1 kajak1Ja15 kg
Intex Explorer K2 Kano2Ja2 kg
Sevylor Kano - Riviera2Ja10 kg

 

Intex Explorer Opblaasbare Kajak 2 Persoons

Met een kano is het altijd wel een aparte ervaring om het water op te gaan en biedt het de vrijheid om eens te genieten zonder grenzen. Je bent immers niet beperkt tot de waterlijn, maar kan met de kano de rest van het gebied verkennen, of het nu gaat om een kreek, rivier of meer. De Intex Explorer K2 Kayak – opblaasboot – 2-Persoons – 312 x 91 x 51 cm is daarvoor de ideale partner en biedt plaats aan twee personen en heeft een capaciteit van maximaal 180kg. het leuke van deze kano is het comfort dat het te bieden heeft en komt dat mede door de twee opblaasbare en verwijderbare zittingen. Ook de peddels worden natuurlijk meegelevert, evenals de pomp om de boot op te blazen. Bij het ontwerp is er niet alleen gedacht aan het comfort, maar ook de veiligheid. Zo zijn er 3 compartimenten te vinden die allemaal apart opgeblazen dienen te worden en waarbij de boot blijft drijven wanneer èèn van ze lek wordt gestoten. Na gebruik weer snel leeg te krijgen en op te Bergen in de meegeleverde tas.

Ook te koop via:

Intex Opblaasbare Kayak Challenger K1

Met een opblaasbare kano zorg je er wel altijd voor, dat je lekker het water op kan en daarbij in alle rust de omgeving kan verkennen. Ook gewoon voor de sport en het beleven van een ontspannend avontuur, is een opblaasbare kano een alternatief waar niet alleen het comfort vooraan staat, maar ook de veiligheid. Daar is zeker ook aan gedacht bij de Intex Kayak Challenger K1 (1pers) – Blauw. Zo zijn de bodem en de zijkanten van elkaar gescheiden en levert dit het voordeel op, dat de kano nog altijd blijft drijven wanneer èèn van de 3 compartementen, lek raakt. Het maximaal draaggewicht bedraagt 100kg en kan er gebruik worden gemaakt van het meegelevert opblaasbaar zitje voor meer vaarcomfort. Om alle spullen op te Bergen, is era an de voorzijde een opbergnetje te vinden. Zo blijven alle spullen op hun plaats en ook nog binnen handbereik. Een grijpkoor mag er natuurlijk niet ontbreken en zijn de peddels meegelevert. Oppompen gaat snel en zorgt de bijgeleverde handpomp daar wel voor. Opgeborgen in de draagtas neemt de Intex Kayak Challenger K1 (1pers) – Blauw niet veel ruimte in en kan het dus met alle gemak overal naartoe meegenomen worden.

Ook te koop via:

Outwave Coaster 1 kajak opblaasbaar

Bij het genieten van de natuur, is het belangrijk dat men over de mogelijkheid beschikt om dat in alle vrijheid te kunnen doen. Op het water is een kano dan het ideaalst, omdat het tempo wordt bepaald door de persoon die aan het peddelen is en zo een kano handzaam genoeg is om zelf te water gelaten te kunnen worden. Dat kan zeker gezegd worden van de Outwave Coaster 1 kajak en is deze, samen met de erbij horende pomp, skeg en manometer, eenvoudig overal mee te nemen, ook bij het kamperen. Aan ruimte is er in deze èènpersoons kajak geen gebrek en kunnen zowel aan de voor- en achterzijde spullen worden opgeborgen. In het water zullen ze niet terechtkomen dankzij de netjes die zich ook aan beide kanten bevinden. Bij het peddelen is het belangrijk dat men over voldoende steun beschikt en wordt er niet alleen een verwijderbaar zitje meegelevert, maar zijn e rook verstelbare voetsteunen aanwezig. Eenmaal opgepomt en met behulp van de manometer op de juiste spanning gebracht, zal deze kano niet eenvoudig te zinken zijn dankzij de 3 aparte compartimenten en het duurzaam materiaal waaruit het is vervaardigd.

Ook te koop via:

Intex Kano Opblaasbaar Explorer K2 Kano

Wat geeft dat nu altijd weer een apart gevoel: met een kano op het water. Op alle gemak al peddelend rondvaren en daarbij ook nog eens lekker te genieten van de zon. Bij de Intex Explorer K2 Kano hoef je trouwens niet alleen te peddelen, maar mag je ook nog rekenen op de steun van jouw maatje. De kano biedt namelijk plaats aan twee personen en mogen die rekenen op een comfortabele zit dankzij de opblaasbare kussens. Ook voor relatief lange afstanden geschikt dus. Een grijptouw hoort er natuurlijk ook bij en worden er twee aluminium roeispanen meegelevert. Dankzij het speciaal ventiel, is niet alleen het oppompen snel gedaan, maar ook het verwijderen van de lucht. De pomp hoort ook bij het pakketje, evenals een reparatiekit. De kans dat die gebruikt zal worden is wel klein omdat deze kano vervaardigd is uit stevig kunststof en wel tegen een stootje kan. Aan de onderzijde bevindt zich een stabilisatie vin om het omkantelen te voorkomen. Opgeblazen bedragen de afmetingen 351x76x38 cm (LxBxH).

Ook te koop via:

Sevylor Opblaasbare Kano – Riviera

De beste opblaasbare kano draagt niet alleen bij aan de mobiliteit op het water, maar moet het wel niet voor een uitdaging zorgen om op het “droge” vervoerd te worden. Gelukkig is er daar ook aan gedacht bij de Sevylor Kano – Riviera – 2-persoons – Blauw. Dankzij het ontwerp, laat de kano zich namelijk opvouwen tot een handig klein formaat en kan het pakketje daarna dankzij de meegeleverde straps, op de rug gedragen worden. Met een leeggewicht van 8.4 kg, zal dat verder geen problemen opleveren. Met behulp van de meegeleverde peddel, is de kano op het water eenvoudig voort te bewegen. Een grote hulp daarbij zijn het zitje die voldoende steun bieden om wat kracht bij te zetten. Geschikt voor 2 personen en een toelaatbaar gewicht van 180kg zijn, is het een kano die zich prima thuisvoelt in het rustig water van een kreek, meer, of zelfs langs de kust. Tegen hoge golven is de Sevylor Kano natuurlijk minder goed bestand. De lucht wordt verdeeld over maar liefst 4 compartimenten en zorgt dat niet alleen voor een stabiele ligging op het water, maar zal de kano ook niet zo eenvoudig tot zinken worden gebracht.

Ook te koop via:

Kajak Kopen – Kano Kopen

Gebrek aan ruimte zal dus nooit meer een argument zijn om geen opblaas kano kopen, omdat de opblaasbare modellen niet alleen weinig ruimte innemen, maar ook licht in gewicht zijn. Ook bij het ontwerp van de peddels is eraan gedacht. De Sevylor Kano – Riviera – 2-persoons – Blauw kan zelfs tot een pakketje opgevouwen worden en vervolgens op de rug meegenomen worden. Dat is wel handig wanneer je van plan bent om een locatie te bezoeken die zie nogal ver van de bewoonde wereld bevindt. Aan comfort mag het natuurlijk nooit ontbreken omdat zo een reis met de opbaasbare kano nog altijd ontspannend moet werken.

De Intex Explorer K2 Kano en Intex Explorer K2 Kayak – opblaasboot – 2-Persoons – 312 x 91 x 51 cm bijvoorbeeld, beschikken over opblaasbare zittingen met leuning. Zo kan je al genietend van de omgeving zonder pijn in de rug, wel urenlang doorbrengen in de kano. Om te voorkomen dat de kano bij het lekstoten zal zinken, komen alle modellen trouwens met een aantal compartimenten. Zo blijft de kano drijven tot men weer aan wal staat.