Kettingzaag

Opzoek naar de beste kettingzaag kopen? Er is genoeg keus! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische kettingzaag of een accu kettingzaag. Ook bestaan er een kettingzaag benzine en kettingzaag olie. Ook kan de grootte van de kettingzaag van belang voor je zijn. Zo heb je ook een speciale mini kettingzaag. Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste kettingzagen.

Laatste check op januari 2021

Niets staat zo stoer als met een kettingzaag houtblokken voor het haardvuur te snijden of een complete boom om te hakken! Kettingzagen zijn hele handige equipments die ons behoorlijk wat zwaar werk uit handen nemen. Je handen worden letterlijk bespaard van de blaren die je normaal krijgt, bij het omhakken van een boom met een bijl. Omdat een elektrische kettingzaag voor meerdere activiteiten gebruikt kan worden, vind je ze tegenwoordig in verschillende soorten, allemaal met hun voor – en nadelen. Zo kan bijvoorbeeld een mini kettingzaag of een accu kettingzaag interessant voor je zijn. Meer weten over kettingzaag of boomzaag kopen? Of ben je juist opzoek naar een kwaliteits kettingzaag? Deze koopgids helpt je daar verder mee!

Beste Kettingzaag Benzine & Elektrisch

NaamZaagbladlengte Diameter zaagbladAandrijving Meer informatie
Prime KRAFT Benzine Kettingzaag50 cm5 mmBenzine
Einhell GC-CS 85 E108 mm
108 mm Elektrisch
Makita DUC353Z35 cm8 mm Accu
Einhell GE-EC40 cm -Elektrisch
Kibani kettingzaag50 cm -Benzine

Timberpro Kettingzaag Benzine Review

Timberpro is een degelijk merk op het gebied van hand – en tuingereedschap. Daar behoren ook de kettingzagen bij. De bestverkopende op dit moment is de Timberpro benzine kettingzaag, zoals de naam al zegt, deze 2 – takt motor werkt op benzine. De motor van deze benzine kettingzaag heeft verder een vermogen van 3.6 pk en is luchtgekoeld.

Waarvoor is de Timberpro benzine kettingzaag bedoeld? Benzine kettingzagen worden over het algemeen gebruikt voor het zware werkt, dat geldt dus ook voor deze van Timberpro. Het heeft een zaagblad van 50 cm en een ketting van goede kwaliteit. Qua lawaai zou je hier moeten rekenen op een geluidsniveau van ongeveer 112 dB, een oorbeschermer is dus op zijn plaats. De Timberpro Kettingzaag Benzine heeft zonder zaagblad en ketting een gewicht van ongeveer 6 kg.

Bij aankoop van deze benzine kettingzaag krijg je een extra ketting, een draagzak en een zaagbladbeschermer erbij. Een ander pluspunt is de automatische kettingsmering. Om goed te kunnen werken moet de ketting van elke kettingzaag optijd van olie voorzien worden. Bij de Timberpro gebeurd dat automatisch, het enige dat je nog moet doen, is het oliereservoir optijd aan te vullen.

Voor het zware werk, waar je ongehinderd moet kunnen bewegen en behoorlijk wat vermogen moet opbrengen, is de Timberpro benzine kettingzaag een geschikt model.

Ook te koop via:

Accu Kettingzaag Bosch AdvancedCut

Een ander merk dat we ook vaker voorbij zien gaan, is de wereldbekende Bosch. De Europese Bosch is actief op verschillende markten, ook als het aankomt op tuingereedschap. Een van hun beste kettingzagen is deze unieke Bosch AdvancedCut, een mini kettingzaag die veelal voor precisie werk gebruikt wordt.

Bosch AdvancedCut werkt op een 18V Li – Ion accu en moet na gebruik worden opgeladen. Bij aankoop van deze kettingzaag krijg je daarom een 1 – uurslader mee. Het ontwerp van deze kettingzaag is zodanig, dat je op het eerste gezicht niet zou denken te maken te hebben met een kettingzaag. Het is zelfs met 1 hand te bedienen. Waarvoor gebruik je het? Dankzij het ontwerp is de Bosch AdvancedCut goed te gebruiken om planken recht te zagen, snoeien van bomen, struiken, enz. Zoals je ziet, gaat het dus om wat lichter werk, waardoor deze kettingzaag ook binnenshuis gebruikt kan worden. Zelf weegt de kettingzaag nog geen 1 kg!

Qua onderhoud is er ook weinig te doen, het zaagblad hoeft bijvoorbeeld niet geslepen of gesmeerd te worden. Bij vervanging is het zaagblad makkelijk weg te halen en de accu zelf, is verwijderbaar. Pluspunt aan Bosch producten is, dat je de accu van deze kettingzaag ook in andere apparaten kan plaatsen die op een 18V accu werken.

Wil je het wat makkelijker hebben bij het snoeien van je haag of ben je bezig met wat opknapwerk in huis, waarbij een kettingzaag nodig is, die niet zoveel vermogen levert, maar wel effectief en handig werkt? De Bosch AdvancedCut levert je dit allemaal in 1 product! Deze kettingzaak kopen? Dan maak je een goede keuze!

Ook te koop via:

Makita Motorkettingzaag DUC353Z

Als het aankomt op het gebruiken van een kettingzaag, dan weten we dat je er behoorlijk voorzichtig mee moet omgaan. Dat de kettingzaag zelf van goede kwaliteit moet zijn, spreekt voor zich. En een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit, is Makita. Makita is specialist op het gebied van powertools, waaronder kettingzagen. Een van hun beste producten is de Makita Motorkettingzaag DUC353Z.

De Makita DUC353Z is een accu – kettingzaag met als unieke eigenschap dat het op een dubbel accu systeem werkt van 18 V werkt. Wat wel erbij vermeld moet worden is, dat je deze accu’s en de oplader ervan, apart erbij moet kopen. Voor het gemak krijg je bij het minder worden van de acculading een waarschuwing, zodat je gelijk weet dat de accu aan de oplader moet.

De voordelen aan een accu – kettingzaag zoals deze Makita DUC353Z zijn bekend; het maakt nauwelijks lawaai, is nogal licht en je zit niet vast aan een snoer. Gebruik van deze kettingzaag is dus erg handig. Het is zelfs een aanrader voor snoeiwerkzaamheden, voornamelijk omdat de kettingzaag licht en makkelijk te bedienen is. De ketting van deze kettingzaag heeft een snelheid van 20 m/s en kan zonder al teveel moeite en gereedschap gespannen of vervangen worden.

Heel handig is ook, dat de Makita Motorkettingzaag DUC353Z een automatisch kettingsmeringssysteem heeft, wat betekent dat je zelf niets aan het onderhoud van de ketting hoeft te doen. Het enige waarop je zou moeten letten, is dat het oliereservoir optijd bijgevuld wordt.

Al met al is de Makita DUC353Z een uitstekende kettingzaag voor als je niet afhankelijk wilt zijn van een stopcontact en zonder moeite, een groot aantal snoeiwerkzaamheden wilt doen rondom het huis.

 

Ook te koop via:

Einhell GE-EC 2240

Einhell is een bekend Duits merk, dat van alle markten thuis is! Dit bedrijf produceert een scala aan producten, van power tools en schoonmaakapparaten tot tuingereedschap en waterpompen. Ze staan vooral bekend om hun uitstekende kwaliteit. Een van de betere Einhell kettingzagen is de Einhell GE-EC 2240, een topklasse elektrische kettingzaag.

Het eerste dat we kunnen vertellen over de Einhell GE-EC 2240, is dat het een behoorlijk krachtige kettingzaag is. Het heeft een motorvermogen van 2200 watt en werkt volgens het soft start mechanisme, waarbij de ketting rustig en gecontroleerd begint te draaien, wanneer de machine wordt ingeschakeld. De kettingsnelheid bedraagt om en bij 15 m/s. Gezien het vermogen van de Einhell GE-EC 2240, wordt deze kettingzaag, ondanks het een elektrische is, gebruikt voor uiteenlopende dingen. Denk maar aan het snoeien van takken, vellen van kleinere bomen, zagen van brandhout, enz.

Waar men ook positief over praat, is de kwaliteit van het zwaard en de ketting. Deze zijn van Oregon en staan garant voor uitstekende stevigheid. Het zwaard is ongeveer 40 cm lang en de zaaglengte ligt rond de 37 cm. Vervanging of aanspannen van de ketting gaan ook heel moeilijk, zonder dat je extra gereedschap moet gebruiken. Dit doe je met een knopje, aan de zijkant van de kettingzaag. Verder heeft de Einhell GE-EC 2240 evenals andere kettingzagen uit deze top 5, een automatisch kettingsmeringssysteem, waarbij je alleen nog het oliereservoir moet aanvullen.

Als een van de enigen in deze top 5, heeft de Einhell GE-EC 2240 ook enkele, extra veiligheidsmaatregelen getroffen. De eerste is een terugslagbescherming, waarbij de motor automatisch uitgaat, wanneer de kettingzaag een krachtige teruggaande beweging maakt. Zo blijf je beschermd tegen ongelukken. Andere dingen zijn de kettingvangbout, waarmee wordt voorkomen dat er ongelukken plaatsvinden, mocht de ketting losraken tijdens het werken. Tenslotte heeft de Einhell GE-EC 2240 nog een klauwaanslag, die moet voorkomen dat de kettingzaag te dicht tegen voorwerpen aankomt.

Ook te koop via:

GARDENA TCS Li-18/20

Net als de Makita en Einhell, is Gardena in Nederland een gewild merk op het gebied van tuingereedschap en meubilair. Kettingzagen kunnen dan niet ontbreken. Een goed verkopend item die uniek is voor deze top 5, is de Gardena TCS. De Gardena TCS behoort tot de categorie van de telescopische kettingzagen.

Hiermee wordt bedoeld dat deze kettingzagen heel goed te gebruiken zijn om op een bepaalde hoogt te snoeien of te zagen, zonder dat je op een ladder hoeft te staan. Dat komt omdat de kettingzaag aan een steel vastzit en deze steel heeft een bepaalde lengte. Voor de Gardena TCS is dat ongeveer 4 m. Het handige hieraan is, dat je de steel in lengte kan verstellen. Wat ook te verstellen is, is de zaaghoek. De kop van de kettingzaag is namelijk kantelbaar.

De kettingzaag zelf, werkt op een 18V accu en heeft een zodanig vermogen dat het tot zeker 140 takken met een diameter van ongeveer 8 cm, kan zagen en/of snoeien, voordat het weer aan de oplader moet. Verder heeft de kettingzaag een 2 – in 1 systeem, wat betekent dat je het zowel voor snoeien op hoogt, alsook laag aan de grond kan gebruiken. Hoe makkelijker wil je het nog meer! Om je tijdens het snoeien aan de grond veilig te houden, is er een tipprotecter aan het zaagblad aangebracht.

De GARDENA TCS Li-18/20 heeft een gewicht van ongeveer 3,5 kg, levert geluid op een niveau van 79 dB en wordt geleverd met een draagriem. Deze dien je bij je heupen vast te zetten, zodat je tijdens het werken niet alle druk op je rug of schouders zet.

Soms is snoeien knap lastig, als de takken erg hoog zijn en je weinig zin hebt, op een instabiele ladder te klimmen met zoiets gevaarlijks als een kettingzaag! Gelukkig hoef je dat, dankzij de GARDENA TCS Li-18/20 niet langer te doen en blijf je gewoon, lekker aan de grond, terwijl de kettingzaag de rest van het werk doet.

 

Ook te koop via:

Meer informatie kettingzagen

Een kettingzaag wordt ook wel een boomzaag, motorzaag of motorkettingzaag genoemd en is niets anders dan een draagbare machine waar bomen en takken mee gezaagd kunnen worden. Zo’n kettingzaag maakt vooral het in stukken hakken van dikke taken en complete bomen makkelijker, omdat jij zelf weinig tot geen kracht erbij hoeft te zetten. Natuurlijk blijft het gebruik van een kettingzaag niet beperkt tot deze zware activiteiten, het eenvoudigweg snoeien van de haag kan ook moet zo een machine. Ook is het belangrijk om de kettingzaag te slijpen voor goed onderhoud.

Soorten kettingzaag

Bij een kettingzaag hoef je zelf weinig kracht erbij te zetten. Daar zorgt de motor namelijk voor. Aan de hand van de aandrijving van deze motor, wordt er een verdeling gemaakt in verschillende soorten kettingzagen, elk met hun eigen voor – en nadelen. Ben je van plan een kettingzaag te kopen, dan doe je er goed aan deze voor – en nadelen tegen elkaar af te wegen en na te gaan waarvoor de kettingzaag precies nodig hebt. De meest bekende soorten kettingzagen zijn:

Kettingzaag elektrisch

Zoals de naam al zegt, werkt dit type kettingzaag op elektriciteit en moet je het snoer in een stopcontact steken. Hierdoor ben je wat beperkt in bewegen tijdens het werken. Elektrische kettingzagen worden daarom het meest rondom het huis gebruikt, meestal om eenvoudige dingen te doen, zoals het snoeien van takken. Voordelig aan deze kettingzagen is, dat ze weinig tot geen lawaai maken en qua gewicht, erg licht zijn. Hierdoor zijn ze wat makkelijker te gebruiken. In vergelijking me de andere soorten, is een elektrische kettingzaag ook veel goedkoper.

Accu Kettingzaag

De accu – kettingzaag werkt eveneens op electriciteit, maar hier ben je niet afhankelijk van een snoer, wel van een accu. Voordeel is dat je meer bewegingsvrijheid hebt en de kettingzaag makkelijk overal kan meenemen. Klein minpuntje is, dat je erop moet letten dat de accu tijdig wordt opgeladen. Dit kan een aantal uurtjes duren. Overigens maakt de accu – kettingzaag, in vergelijking met de andere typen, het minst lawaai.

Kettingzaag benzine

Benzine kettingzagen zie je het meest bij professionals, ze zijn dus voor het zwaardere werk, zoals het omhakken van bomen en dikke takken. Met deze kettingzaag krijg je dus het meeste vermogen. Ander voordeel is dat je ook hier niet gebonden bent aan een snoer. Wat valt tegen? De benzine kettingzaag is wat zwaarder en maakt erg veel lawaai. Omdat ze op benzine werken, komen er tevens uitlaatgassen vrij. Bij deze kettingzagen is het zelfs aangeraden om oorbeschermers te dragen. Een benzine kettingzaag is ook duurder dan andere soorten, deze kettingzaag zou je dus pas moeten aanschaffen als je zeker weet dat de aanschafkosten weer terugverdiend zullen worden.

Soorten kettingzaag

Behalve de elektrische, accu en benzine kettingzaag, zijn er andere soorten die je minder vaak tegenkomt. Een daarvan is de tophandle kettingzaag. Deze houd je met 1 hand vast, terwijl er een handgreep aan de bovenzijde zit. Verder is het behoorlijk licht en heeft weinig vermogen. Een tophandle kettingzaag gebruik je daarom niet voor het omhakken van bomen of brandhout, het is eerder voor precisie werk in de fruitteelt of boomchirurgie.

Een ander soort die je vaker bij professionals zult tegenkomen, is de telescopische kettingzaag. Telescopische kettingzagen worden gebruikt om onder meer bomen van een bepaalde hoogte te kunnen snoeien, zonder dat je op een ladder hoeft te staan. Deze kettingzaag wordt daarom ook wel een hoogsnoeier genoemd en kan op zowel electriciteit als benzine werken.

Veilige kettingzagen

Het spreekt voor zich dat je bij het gebruik van een kettingzaag de veiligheid in acht moet nemen. Zo wordt aangeraden om bedekkende kleding, gezicht – en oorbeschermers te dragen. Echter zijn er een aantal eigenschappen aan de kettingzaag zelf om ervoor te zorgen dat het werken iets veiliger gaat. Bij het aanschaffen van een kettingzaag zou je moeten uitkijken naar een of meerdere van deze eigenschappen. Enkele daarvan zijn:

  • Een tweede handgreep. Met een tweede handgreep heb je wat meer houvast op de kettingzaag, die op zich al behoorlijk zwaar is tijdens het werken. Hiermee voorkom je ongelukken.
  • Een kettingzaag met veiligheidsschakelaar is vooral een aanrader als je kinderen in huis hebt. Met deze schakelaar zorg je ervoor dat de kettingzaag niet onbedoeld aangemaakt wordt, bijvoorbeeld door een kind.
  • Terugslag heb je wanneer de bovenkant van het zaagblad iets raakt en de zaag dan als het ware naar boven wilt bewegen. Hierdoor krijg je een slag naar achteren. Met zo een beveiliging gaat de kettingzaag gelijk uit bij terugslag. Dit voorkomt erger.

Ook het kettingzaag slijpen hoort bij het veilig kunnen gebruiken van een kettingzaag. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de kettingzaag!

 

Goede kettingzaag kopen

Wat is dus de beste kettingzaag om aan te schaffen? Daarop kunnen we geen antwoord geven, omdat dit afhankelijk is van een heleboel dingen. Waar je wel mee kunnen helpen, is te bepalen wel type ketting past bij jouw situatie. Ook krijg je gelijk een top 5 van de best verkopende kettingzagen van het moment te zien. Enkele bekende merken zijn Husqvarna, Stihl, Makita en Dolmar.

Zo maken we het proces voor een kettingzaag kopen nét even wat makkelijker!