Beste Kettingzaag slijper

Opzoek naar de beste kettingzaag slijper voor het proces van een kettingzaag vijlen? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste kettingzaagslijpers die automatisch slijpen.

Laatste check op januari 2021

Voor het gebruik van het meeste gereedschap, is onderhoud een absolute vereiste. Voor een kettingzaag moet de ketting wel steeds scherp gehouden worden omdat anders niet alleen de werking sterk beperkt zal worden, maar de veiligheid van de operator ook in gevaar wordt gevraagd. Dit is allemaal eenvoudig te voorkomen met het aanschaffen van een kettingzaag slijper. Zo een handig apparaat is compact en eenvoudig te bedienen. De tandjes dienen daarbij altijd onder een specifieke hoek geslepen te worden en moet er niet afgeweken worden van de fabrieksvoorschriften. Instellen van de juiste hoek vormt geen probleem bij een kettingslijper. Ook de slijpschijf bevindt zich onder een hoek. Eenmaal ingesteld, zal met behulp van de klemmen, de stand niet verschuiven. Voor wat groter gemak, zijn er ook kettingzaagslijpers te vinden compleet met geleider. Die houden de ketting vast in de juiste positie en kan een ketting slijpen zo snel afgerond worden. Wil jij de beste kettingzaag slijper kopen? Bekijk dan snel onderstaande koopgids met de beste kettingzaagslijpers van het moment.

Beste Kettingzaagslijper 2022

NaamVermogen Diameter Onbelaste toerentalMeer informatie
Toolland Kettingslijper VL6000220 W100 mm7500 rpm
Kettingslijper met automatische toevoer85 W100 cm-
Tecomec Sharp Master kettingslijpmachine85 W--
Scheppach KS1200220 W100 mm7500 r/pm
Brüder Mannesmann Elektrische kettingzaag130 W100 cm3.000 rpm

 

Toolland Kettingslijper VL6000 220W

Om het uiterste uit een kettingzaag te blijven halen, is een scherpe ketting onmisbaar. Ook de veiligheid blijft met een scherpe ketting gegarandeerd en zal de ketting dus regelmatig weer geslepen dienen te worden. Niet de ketting zelf natuurlijk, maar de vele “tandjes” die eraan zijn bevestigd. Die kunnen dankzij hun scherpe randen en de hoek waarin zij zich bevinden, al snel ronddraaiend met gemak door het hardste hout heen. De Toolland Kettingslijper VL6000 220W beschikt over 5 standen waarbij de tandjes van de kettingzaag slijpen automatisch mee kan worden gedaan, onder een andere hoek. Voor elke toepassing geschikt dus en zorgt de klem ervoor dat tijdens het slijpen niets zal verschuiven. Elk tandje kan dus exact volgens dezelfde hoek worden geslepen waardoor de werking van de zaag niet in gevaar wordt gebracht. De speciale slijpschijf heeft niet veel tijd nodig om de randen weer scherp te krijgen en is de hele ketting binnen een korte tijd afgewerkt. De Toolland Kettingslijper VL6000 220W komt met een transparante beschermingskap en een slijpschijf.

Ook te koop via:

Elektrische Kettingzaagslijper met automatische toevoer

Het moeten slijpen van elke schakel van zo een kettingzaag, kan wel een poos duren vanwege het groot aantal en wordt het geduld soms wel op de proef gesteld.  De kettingslijper met automatische toevoer komt dan als een ware verademing omdat de ketting geplaatst wordt op een geleiderail die het mogelijk maakt om snel over te springen naar het volgend tandje. Met wat doorzetting, is de hele ketting binnen een korte tijd afgewerkt. Voordeel van deze geleider is ook, dat de ingestelde hoek waaronder de slijpschijf te werk zal gaan, niet zal veranderen en tijdens de hele slijpoperatie hetzelfde blijft. Voor het regelen van de slijphoek, zijn er voldoende hulpmiddelen aanwezig. De elektrische kettingslijper motor met een vermogen van 85W, drijft de slijpschijf snel genoeg aan en beschikt die verder over voldoende kracht om zelfs het meest gehard metaal met gemak te kunnen slijpen. Het haarscherp resultaat dat je krijgt met deze volautomatische slijper zal dus ook lang meegaan en wordt met het precisie resultaat ook onnodige wegslijpen van het materiaal voorkomen.

Ook te koop via:

Tecomec Sharp Master kettingslijpmachine

Een volautomatische slijper dankt zijn werking mede aan de hoek waaronder de scherpe zijde zich aan de tandjes bevindt en moet de hoek behouden blijven bij het slijpen. Daar komt dan de Tecomec Sharp Master kettingslijpmachine in en beschikt die over alle instellingen om de juiste hoek te vinden. Daartoe bevinden zich er ook graden aanduidingen en kan men zo niet in de fout gaan. Eenmaal ingesteld, kan het kettingzaag slijpen gelijk aangevangen worden waarbij de 84W motor de schijf snel genoeg ronddraait om binnen korte tijd de randen weer scherp te krijgen. Op naar de volgende en is de hele ketting snel afgewerkt. Dankzij het lichte gewicht en het compact formaat, is de Tecomec Sharp Master kettingslijpmachine snel opgezet en is dat wel fijn wanneer men de ketting gelijk nodig heeft om door te gaan met de werkzaamheden.

Ook te koop via:

Scheppach KS1200 – Elektrische Kettingzaagslijper – 220W

Wie een blik op deze kettingslijper werpt, krijgt gelijk het gevoel dat de ketting wel in goede handen is met dit professioneel stuk gereedschap.  Dat is ook te merken aan de afstelmogelijkheden die ervoor zorgen dat de juiste hoek zonder moeite gevonden zal worden. Eenmaal ingesteld, is het belangrijk dat er geen verschuiving zal plaatsvinden omdat de werking van de ketting dan nooit efficient kan zijn en er zelfs sprake kan zijn van een onveilige situatie. Op de schaal zijn er alle markeringen te vinden en zorgen de klemmen ervoor, dat alles op zijn plaats blijft. Rest dan niet meer dan het slijpen waarbij de 100mm slijpschijf de nodige aanpassingen zal verrichten. Met de tandjes weer haarscherp, zal de kettingzaag weer optimaal kunnen functioneren. De Scheppach KS1200 – Kettingslijper – 220W is geschikt voor alle gangbare typen kettingen en is door het lichte gewicht overall naartoe mee te nemen. De transparante afdekkap draagt bij aan de veiligheid en is de handgreep groot uitgevoerd voor een maximale grip.

Ook te koop via:

Brüder Mannesmann Elektrische kettingzaag slijper 130 W 12999

Voor het verslijpen van gewone kettingzagen, is de Brüder Mannesmann Elektrische kettingzaag slijper 130 W 12999 een goede keuze vanwege het gemak waarmee het zich laat bedienen en de snelheid waarmee er te werk kan worden gegaan. Dat is altijd belangrijk om mee te nemen bij de aanschaf omdat bij veel werkzaamheden de ketting vaak snel al aan de botte kant is en dus geslepen zal moeten worden wie dit nalaat, loopt de kans op letsel omdat de kettingzaag grote kans loopt om vast te lopen en kan in extreme gevallen de ketting zelfs snijden. Dat zal niemand overkomen wanneer de ketting scherp genoeg is om met gemak door het materiaal heen te snijden. De hoekinstelling bij de Brüder Mannesmann Elektrische kettingzaag slijper is eenvoudig en kan er een keuze worden gemaakt uit 5 posities. Die zijn gangbaar voor normale kettingzagen en kunnen de tanden dus met de grootste precisie worden geslepen. Samen met de geleiderail voor de ketting, is het kettingzaag slijpen elektrisch dus snel gedaan.

Ook te koop via:

Ketting volautomatisch slijpen 

Het beschikken over een kettingzaag brengt dus wel de zorg met zich mee, dat de ketting regelmatig geslepen zal moeten worden. Een ketting slijpen kan ook handmatig gebeuren met behulp van speciale vijlen, maar is dat een omslachtige methode waarbij vaak niet onder de juiste hoek gewerkt kan worden. Tijd dus voor de aanschaf van een elektrische kettingzaag slijpmachine. Die zijn eenvoudig op te zetten en vereist het gebruik geen speciale voorkennis. De Kettingzaag slijpmachine met automatische toevoer zorgt er zelfs voor, dat de ketting met behulp van de geleiderail steeds weer onder dezelfde ingestelde hoek komt te liggen.

 

De hoekinstellingen kunnen exact geregeld worden. De Scheppach KS1200 – Kettingslijper – 220W beschikt over een krachtige motor die de 100mm slijpschijf met gemak door het gehard metaal van de tandjes laat gaan en een haarscherp resultaat achterlaat. Komt ook met een beschermingskap.  Voor de doorsnee gebruiker, is de Brüder Mannesmann Elektrische kettingzaag slijper 130 W 12999 een goede keuze omdat het geschikt is voor de meest gangbare kettingzagen en bovendien met een geleiderail komt.