Mini Cirkelzaag

Voor de echte doe het zelver is een cirkelzaag vaak onmisbaar. Een cirkelzaag bestaat in vele soorten en maten, maar voor in huis is een kleine cirkelzaag vaak al voldoende.  Ben je dus opzoek naar de beste mini cirkelzaag? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste mini cirkelzagen.

Laatste check op januari 2021

Voor het werk in en rond het huis, maar ook op de werkvloer als professional, mag goed gereedschap nooit ontbreken. Daarbij is het ook leuk, wanneer het gaat om gereedschap dat speciaal toe gericht is op het verrichtten van werkzaamheden die wat extra aandacht vragen. Een mini cirkelzaag is daarom onmisbaar in het assortiment aan hulpmiddelen voor de doe-het-zelver alsook de professional die te werk moet gaan voor activiteiten binnen de bouw. Denk maar aan het afkorten van tegels, het zagen van dunne balken of zelfs afkorten van aluminium profielen, alles behoort tot de mogelijkheden die zo een kleine cirkelzaag te bieden heeft. Het geheim zit niet alleen in de krachtige motor, maar ook de verschillende typen zaagbladen die er bevestigd kunnen worden. Binnen een handomdraai kan de kleine cirkelzaag dus gebruikt voor een aantal doeleinden en ondervindt het werk nooit stagnaties. Vlot om er mee te werken en zonder dat enige ervaring voor nodig is, zo een mini circelzaag kan iedereen wel toevoegen aan het lijstje van gereedschappen die bij tal van werkzaamheden gebruikt zal kunnen worden. Maak daarbij ook gebruik van de opties om bijvoorbeeld in een hoek te kunnen zagen of met behulp van variabele snelheden, een aantal verschillende materialen te kunnen verzagen. In deze koopgids vind je de beste mini cirkelzaag van het moment.

Beste Mini Cirkelzaag

NaamVermogen Geschikt voor materiaal Aantal zaagbladen meegeleverd Meer informatie
FERM CSM1043 Precisie cirkelzaag500 WAluminium | MDF 3
Einhell TC-CS 860450 WHout | MDF | Aluminium 3
Bosch PKS 16 Mini Cirkelzaag400 WHout1
Powerplus POWE30040 Mini-invalzaag500 WAluminium | Hout | MDF | Staal 3
Skil 5330 AA Minicirkelzaag600 WHout3

 

FERM CSM1043 Precisie cirkelzaag / Invalzaag / Mini cirkelzaag – 500W – variabele snelheden

Multifunctioneel gereedschap heeft altijd wel een plek in de gereedschapskist en mag daarbij een mini cirkelzaag dus niet ontbreken, vooral niet wanneer het gaat om de FERM CSM1043 Precisie cirkelzaag / Invalzaag / Mini cirkelzaag. Deze is ontworpen met een aantal praktische toepassingen op het oog en mag het vreemd zijn, dat het geschikt is om met een aantal verschillende typen zaagbladen ermee te werken. Van gipsplaten tot een tegels, de krachtige 500W motor in combinatie met het juist zaagblad, maakt het allemaal wel mogelijk en hoeft er niet veel inspanning te worden verricht om alles keurig te snijden/zagen dankzij de parallelgeleider. Zelfs voor de amateur wordt het zo mogelijk, om keurig in rechte lijnen te werken en moet het eindresultaat dan ook naar volle tevredenheid zijn. Door de snelheden in te stellen, kan er de werking van de cirkelzaag aangepast worden aan het materiaal waarin er gezaagd dient te worden, waardoor ook de veiligheid wordt verhoogd. Daar draagt ook de stofzuigafsluiting voor en kan er zo binnenshuis worden gewerkt zonder alles onder het stof te gooien. Stel de inzaagdiepte ook zelf in en kan dat tot 22mm.

Ook te koop via:

Einhell invalzaag-tc-cs-860-mini-handcirkelzaag-450-w

Einhell is een merk dat voor veel goedkeurende blikken zal zorgen bij het uitvoeren van werkzaamheden en mag dat gelijk ook gezegd worden van de tc-cs-860-mini-handcirkelzaag-450-w. Dat is een wat ingewikkeld aandoende naam voor een handcirkelzaag die qua formaat handig in gebruik is en samen met de bijgeleverde opbergkoffer, in elke hoek van de bergruimte past. Laat je echter niet leiden door het klein formaat, omdat de 450W motor wel raad weet met verschillende materialen zoals hout, maar ook het keramiek van tegels. Een multifunctionele handcirkelzaag is de Einhell-tc-cs-860 ook, dankzij de verstelbaar bare zaagdiepte van 23mm. Dat is diep genoeg om ook houten latten mee te zagen en zorgt de parallelgeleider voor een “lijnrecht” resultaat. Die wordt ook bereikt, door de ingebouwde adapter om een stofzuiger aan te sluiten en wordt al het vrijgekomen stof gelijk verwijderd. Een duidelijk zichtbaar snijvlak is daarvan het resultaat en blijft ook de werkomgeving lekker schoon.  Wie eenmaal zo bezig is met deze mini-handcirkelzaag, zal misschien wel vergeten dat de motor niet overbelast mag raken en de levensduur aardig zal worden ingekort. Er is daarom voor gezorgd, dat er sprake is van een overbelastingzekering. Dit stuk gereedschap gaat dus lang mee en wordt het naast de handige opbergkoffer, ook geleverd met de benodigde zaagbladen en snijschijven.

Ook te koop via:

Bosch-pks-16-mini-cirkelzaag-400-watt-16-mm-zaagdiepte

Bij het werken met een mini-cirkelzaag, is het belangrijk dat het handzaam in de hand ligt en zelfs met één hand te bedienen is. Dit zorgt ervoor, dat de toepassingen van zo een precisie cirkelzaag ruim zijn en zelfs op moeilijk bereikbare plekken gebruikt kan worden. De Bosch-pks-16-mini-cirkelzaag is zodanig ontworpen dat het zaagblad zich niet centraal, maar aan één zijde bevindt en het zo mogelijk is om langs de randen heen te zagen. Op de vloer het gelegd parket of laminaat af zagen langs de randen is al helemaal geen probleem en is dit wel een unieke eigenschap van de Bosch-pks-16-mini-cirkelzaag. De zaagdiepte is verder instelbaar en bedraagt de maximale diepte 16mm. De bediening is eenvoudig gehouden en zijn er op de bodemplaat markeringen aanwezig, om een rechte snede mogelijk te maken. Wie niet zo erop.

Ook te koop via:

Powerplus-powe30040-mini-invalzaag-500-w-o85-mm-incl-3-zaagbladen

Voorbij zijn de tijden dat het maar gissen en op goed geluk was om een perfecte lijn te krijgen bij het zagen. Met de Powerplus-powe30040-mini-invalzaag, behoort dat tot de verleden tijd en komt dat mede door de slimme constructie waarbij het zaagblad zich aan de voorzijde bevindt, goed in het zicht. Om mee te helpen bij het begeleiden over een rechte lijn, bevinden er zich v-vormige aanwijzers die het  volgen van de lijn mogelijk maken. En wacht dacht je van de zijgeleider en precisielaser? Ook deze zorgen voor een bevredigend resultaat waarbij zelfs amateurs keer op keer weer een goed resultaat zullen neerzetten. Omdat het hier om een inval zaag gaat, kunnen er ook gaten worden gemaakt in plaatmateriaal, maar ook tegels. De Powerplus-powe30040-mini-invalzaag is namelijk geschikt voor tal van materialen zoals hout, keramiek en metaal. Daarvoor zijn er verschillende zaagbladen beschikbaar die samen worden geleverd en allemaal te vinden zijn in de stevige opbergkoffer. Met een instelbare zaagdiepte kan er veilig worden gewerkt met de verschillende materiaalsoorten. Voor stof hoeft men niet te vrezen dankzij de ingebouwde adapter voor de stofafzuiging.

Ook te koop via:

Skil cirkelzaag-5330-aa-minicirkelzaag-600-watt-met-3-zaagbladen-stofafzuigslang

Dit is een mini cirkelzaag met geleiderail. Met een zaagdiepte tot wel 28.5mm, is de Skil-5330-aa-minicirkelzaag-600-watt zeker ook geschikt voor het wat zwaarder werk. Daar zorgt ook de 600W motor voor. Ondanks al dit vermogen, is het gewicht met 2kg laag te noemen en is de zaag dus eenvoudig te bedienen. De geharde zaagbladen kunnen gebruikt worden voor het verzagen van verschillende materiaalsoorten zoals hout, keramiek, laminaat, aluminium en kunststof. Ook het maken van precisiesneden in het materiaal vormt geen probleem en zorgt de brede geleiderail ervoor, dat er niet alleen met gemak een rechte lijn gezaagd kan worden, maar de zaag zich ook stabiel voort zal kunnen bewegen over het materiaal. Met al de beschikbare kracht die moeiteloos verzagen mogelijk maken, zal er natuurlijk ook veel stog vrijkomen. Daar is er gelukkig ook aan gedacht en wordt er zelfs een adapter en buis meegeleverd om de stofzuiger op aan te sluiten. Het verwisselen van de zaagbladen levert geen problemen op dankzij de asvergrendeling. Ook handig met één hand te bedienen voor het werken op wat moeilijk bereikbare plekken.

Ook te koop via:

Een mini handcirkelzaag is perfect voor kleine werkzaamheden

Met een mini cirkelzaag in huis, kunnen er dus tal van werkzaamheden uitgevoerd worden waarbij je doorgaans veel tijd nodig zou hebben met het gebruik van gewoon handgereedschap. De mini circelzaag kan gebruikt worden om verschillende materialen mee te verzagen zoals de Skil-5330-aa-minicirkelzaag-600-watt-met-3-zaagbladen-stofafzuigslang die niet alleen geschikt is voor hout, maar ook keramiek en laminaat. Veelzijdig is ook de FERM CSM1043 Precisie cirkelzaag / Invalzaag / Mini cirkelzaag – 500W – variabele snelheden en kan die niet alleen gebruikt worden voor het zagen in rechte lijnen, maar ook onder een hoek. Een kleine cirkelzaag biedt dus een tal van mogelijkheden en er is een groot aanbod online te vinden. Soms vindt je echter ook een mooie aanbieding in winkels als de action of de lidl.

Dat kan ook nog nauwkeurig gebeuren en is de motor ook nog krachtig genoeg om tot 22mm diep te zagen. Krachtig is ook de Powerplus-powe30040-mini-invalzaag-500-w-o85-mm-incl-3-zaagbladen en kan die als invalzaag worden gebruikt. Ideaal dus voor het maken van inkepingen en wat grotere openingen midden in een plaat of zelfs een tegel. Het gebruik van een mini handcirkelzaag is dus over een breed gebied en hoeft de gebruiker niet over ervaring te beschikken om gebruik te maken van de cirkelzaag mini. Vergeet wel nooit om de instructies goed door te nemen en uitsluitend gebruik te maken van zaagbladen die door de fabrikant zijn voorgeschreven.