Onkruidbrander

Opzoek naar de beste onkruidbrander? In dit artikel leggen wij uit wat een onkruidbrander is en welke soorten er zijn. Zo is er namelijk zowel een elektrische onkruidbrander als een gas onkruidbrander op de markt. Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste onkruidbranders.

Laatste check op januari 2021

Onkruid bestrijden is niet altijd even gemakkelijk. Bepaalde onkruidsoorten zijn hardnekkig, moeilijk uitroeibaar of groeien gewoon heel snel terug. Onkruid zie je vaak in de tuin of op het erf, en natuurlijk staan ze er niet mooi bij. Gedurende de jaren heen, zijn er verschillende methodes bedacht om onkruid blijvend te verwijderen. Het meest bekend zijn pesticiden en tuin apparaten. Maar ze blijken toch niet zo effectief te zijn. Vooral wat betreft pesticiden, ze mogen namelijk niet zo vaak gebruikt worden, omdat ze schadelijk zijn voor mens en milieu. Gelukkig zijn er nu eenvoudige apparaten die onkruid op een eenvoudige en onschadelijke manier kunnen bestrijden. Zo een apparaat is de onkuridbranden. Wil je weten hoe onkruidbranders precies werken en welke onkruidbranders op dit moment het best verkocht zijn, bekijk dan deze koopgids met de top 5 beste onkruidbranders van het moment.

Beste Onkruidbrander Gas & Beste Elektrische Onkruidbrander 

NaamVermogenSpanning en frequentieTemperatuur standMeer informatie
MaxxGarden Electrische onkruidbrander2000 Watt230-240 V ~ 50 Hz50-600 °C
Hofftech Onkruidbrander2000 Watt230 VAC / 50/60 Hz650 °C
Wolfgang onkruidbrander2000 Watt230-240 V – 50 Hz50-600 °C
Hyundai elektrische onkruidbrander2000 Watt230-240 V ~ 50 Hz50-600 °C
 

Maxx electrische onkruidbrander

De top 5 beginnen we met de Maxx electrische onkruidbrander. Heb je last van onkruid in je tuin en ben je ten einde raad? Gebruik dan de Maxx electrische onkruidbrander.  Met deze onkruidbrander maakt u het beste van uw tuin; vrij van onkruid en een mooi uitzicht.

Over het product

De Maxx electrische onkruidbrander heeft een vermogen van 2000 watt en is multifunctioneel. Je kunt hem gebruiken voor als je de barbecue wilt aansteken. Verder, om dit apparaat in werking te stellen, heb je een spanning van 230-240 volt nodig. Om op behoorlijke afstand te kunnen werken met deze onkruidbrander, is er een verlengsnoer aan het apparaat verbonden met een lengte van 1.4 meter. De temperatuur van de Maxx elektrische onkruidbrander kan oplopen van 50 graden tot wel 600 graden celsius met een luchtstroom van 500 L/min. Deze temperatuur veroorzaakt afbraak van plantencellen, waardoor het onkruid op den duur uitdroogt.

Ook te koop via:

Hofftech elektrische onkruidbrander

Ook de Hofftech elektrische onkruidbrander behoort tot onze top 5 van de beste onkruidbranders. Niet iedereen vindt het leuk om onkruid te bestrijden vooral als je de tools daarvoor niet hebt. De afgelopen tijd is de onkruidbrander steeds populairder geworden om zijn effectieve resultaten en gebruiksgemak.

Over het product

De Hofftech Elektrische Onkruidbrander heeft een vermogen van 2000 watt en is bruikbaar op een spanning van 230 volt. Er worden maximale temperaturen bereikt van wel 650 graden. Om het jouw nog makkelijker te maken, kan je de lengte van dit apparaat verstellen. Je kunt hem verstellen van 96 cm naar 116 cm.  Ook is deze onkruidbrander te gebruiken als een BBQ aansteker.

Bij het gebruik van deze elektrische onkruidbrander wordt aangeraden om op te passen met boomschorsen. Hou de onkruidbrander niet boven zo een boomschors, omdat je anders het apparaat kan beschadigen.

Ook te koop via:

Wolfgang Onkruidbrander Elektrisch

Ook de Wolfgang elektrische onkruidbrander komt voor in de top 5 beste onkruidbranders. Het is een topmerk, met een heleboel positieve reviews. Wat deze onkruidbrander precies voor je kan betekenen en waarom het zo populair is, lees je hier.

Product informatie

Het unieke aan de Wolfgang elektrische onkruidbrander, is de lengte van het steel. Met een lange steel kun je je makkelijker uitstrekken naar onkruid om je heen. Hierdoor bespaar je op tijd en moeite.

Een andere eigenschap, zijn de nogal hoge temperaturen die bereikt worden met deze onkruidbrander. Met de hete luchtstromen van 600 graden hoef je niet te verwachten dat het onkruid weer snel teruggroeit. Deze temperaturen zijn zo hoog, dat de plantencelen binnen 45 seconden barsten en openbreken. Hierdoor verliest de plant zijn kracht en gaat dood. Specificaties

De Wolfgang elektrische onkruidbrander heeft een vermogen van 2000 watt en is multi functioneel, omdat je meerdere mondstukken meekrijgt, die voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo heb je een BBQ mondstuk waarmee je de BBQ kunt aansteken. De verlengkabel van dit apparaat is 2m lang en werkt op een stroomspanning van 230-240 volt. Temperaturen beginnen al bij 50 graden en lopen op tot zeker 600 graden celcius. De onkruidbrander is gemaakt van kunstof en staal.

Ook te koop via:

Hyundai elektrische onkruidbrander

Ook in de top 5 van de beste elektrische onkruidbranders, is de Hyundai elektrische onkruidbrander. Hyundai kennen we allemaal als een goed merk op het gebied van apparaten en tuingereedschap. Deze onkruidbrander heeft als opvallende eigenschap dat het voor meer dan alleen het bestrijden van onkruid, ingezet kan worden.

Over het product

Zoals de naam reeds zegt, werkt de Hyundai onkruidbrander op net stroom. Dus wil je het in werking stellen dan heb je een verlengsnoer nodig. Een lange verlengsnoer is voordeliger omdat je dan vanaf een afstand het werk kan doen. Een ander voordeel aan dit product is, dat je het op knie hoogte kan gebruiken. Maar wil je effectief resultaat, dan hou je de hitte zo’n 3 cm boven de plant. De hitte zorgt ervoor dat alle plantencellen afbreken, waardoor de plant uiteindelijk zal afsterven.

Specificaties

De Hyundai elektrische onkruidbrander is licht van gewicht. Je kunt hem gemakkelijk dragen. Het heeft een gewicht van ongeveer 1,5 kg. Het snoer van deze onkruidbrander is ongeveer 2 m lang. Ook krijg je verschillende mondstukken mee, die je voor een ander gelegenheid kunt gebruiken. Zo heb je de mondstukken voor onkruidbranders, aanmaak van de BBQ en het afbranden van verf.

 

Ook te koop via:

Meer informatie Onkruidbranders

Een onkruidbrander is een draagbaar tuinapparaat, om specifiek te zijn een gasfakkel, die een bepaalde mate van hitte produceert. Wanneer onkruid in aanraking komt met deze hitte, dan wordt er vocht onttrokken en de wortels beschadigd. Na een tijdje droogt het plantje uit en heb je voor een lange periode geen last meer van onkruid. Onkruidbranders maken geen gebruik van chemicaliën en zijn dus totaal veilig voor de bodem. Een ideaal middel om onkruid op regelmatige basis te verwijderen.

Onkruidbrander gas of elektrisch kiezen?

Vrijwel alle onkruidbranders werken volgens hetzelfde principe, maar bij de werking zelf, onderscheiden we 2 typen: de elektrische onkruidbranden en de onkruidbrander gas. Hieronder zullen we elk van deze onkruidbranders afzonderlijk bespreken.

De onkruidbrander gas
Bij de gas onkruidbrander is er gas nodig om het apparaat in werking te stellen. Hoe doe je dat? Je plaatst een gasfles voor het apparaat en je opent de gas toevoer. Daarna ontsteek je het gas om vervolgens over te gaan tot het verwijderen van onkruid. Gasfles onkruidbranders werken dus met een echte vlam.

Dit vlammetje maakt de cellen van onkruidplanten kapot, waardoor zo een plant op den duur dood gaat. De vlam bereikt temperaturen van 1000 tot 2000 graden en is dus een effectief middel om onkruid vanaf de wortel uit te roeien. Bij het gebruik van gas onkruidbranders is voorzichtigheid geboden. Ga niet in de buurt van brandbaar of droog materiaal. Het gebruik in droge bosrijke gebieden is verboden omdat je ongewenst een brand kan veroorzaken.

Voordelen van gas onkruidbranders

 • milieu vriendelijk
 • gemakkelijk verplaatsbaar
 • je kan vrij bewegen (geen snoer)
 • geen sprake van vuile handen
 • je hoeft niet op je knieën te gaan
 • gebruiksvriendelijk en efficiënt

Nadelen

 • afhankelijk van gas
 • grotere planten hebben meer warmte nodig

De elektrische onkruidbrander

Een ander type dat ook erg populair is, voornamelijk vanwege het gemak, zijn de elektrische onkruidbranders. Hier is er geen sprake van een echte vlam, het gaat om warmte opgewekt door electriciteit. Door middel van een thermische schok van ruim 600 graden gaan de plant structuren kapot en zakt het plantje na een tijd in elkaar. Voor de onkruidbrander elektrisch heb je wel een lang snoer nodig, wil je op grote afstanden werken.

Voordelen

 • geeft geen vlam
 • gebruik is beperkt door gas
 • werkt op stroom
 • snelle opwarming
 • je kunt het op stahoogte gebruiken

Nadelen

 • Niet te gebruiken bij boomschorsen

Enkele bekende merken onkruidbranders zijn Maxx, Hofftecht, Hozelock, Kinzo en Wolfgang.

Elektrische onkruidbrander

Voor effectieve onkruidbestrijding is het gebruik van een elektrische onkruidbrander aangeraden. Het is tot nu toe een van de beste en meest milieuvriendelijkste manieren om onkruid te bestrijden. Om de beste resultaten te krijgen bij het bestrijden van onkruid, wordt door de deskundigen geadviseerd om in het voorjaar en of vroege zomer bezig te zijn. Tijdens deze jaargetijden beginnen de planten te groeien, dan is het een mooie kans om ze gelijk voor een lange periode te bestrijden, zo voorkom je dat er meerjarig onkruid ontstaat. Laat je het onkruid gewoon staan, dan heb je kans op grote planten. Voor het doden van grotere planten heb je meer warmte nodig, dus je tijd, energie en brandstof kun je beter besparen door het onkruid te vernietigen als het nog jong en zacht is.

Onkruidbrander test

Tijdbesparend

Onkruidbranders zijn tijdbesparend omdat je binnen 1 uur een grote hoeveelheid aan onkruid kan bestrijden, zonder daar al teveel moeite voor te doen.

Effectief
Onkruid verwijderen met de onkruidbrander is effectief vergeleken met wanneer je onkruid zou uitrekken met de hand. Door gebruik van de onkruidbranders worden jouw handen niet vuil. Ook vermijd je het gebruik van schadelijke pesticiden.

Gemakkelijk bewegen

Heb je veel onkruid in de tuin en zijn de planten dicht op elkaar gegroeid? Dan is er waarschijnlijk weinig bewegingsruime beschikbaar. Hier kan je moeilijk met de hand onkruid gaan uittrekken. Met de onkruidbranders behoort dit tot het verleden, omdat je deze apparaten makkelijk met de hand kan bedienen. Vanwege hun design kunnen ze ook op moeilijk bereikbare plekken, zonder dat je jezelf forceert.

Milieu vriendelijk

Als we de onkruidbrander moeten vergelijken met pesticiden, dan is de onkruidbrander milieu vriendelijker. Pesticiden bestrijden zowel nuttige als schadelijke planten en dieren en komen dan in de bodem terecht. Behalve dat dit schadelijk is voor het milieu, is de kans er ook dat je met de pesticiden bepaalde planten uitroeit die eigenlijk nuttig zijn. Onkruidbranders zijn milieuvriendelijk en selectief.

Onkruidbrander beste koop

Een onkruidbrander is een apparaat waarmee onkruid in enkele ogenblikken te verwijderen is. Onkruidbranders zijn al enige tijd op de markt, maar komen nu pas in de schijnwerpers, vanwege de vele voordelen die het heeft voor zowel gebruikers als het milieu. Voor het beste resultaat, kijk je eerst naar de eisen van je tuin: heb je te maken met grote planten, is het onkruid moeilijk bereikbaar, hardnekkig, enz. Aan de hand hiervan bepaal je, welk type onkruidbrander geschikt is: gas of elektrisch. En of je nu een onkruidbrander gas of juist een elektrische onkruidbrander wilt, je wilt uiteraard de beste koop! 

Onkruidbranders zijn uiteraard online te koop, maar ook in winkels als de Action, Gamma, Praxis, Karwei, Praxis, Intratuin, Hornbach en Welkoop.