Parasol

De beste parasol kopen? Er is genoeg keus op de markt. Denk hierbij aan een grote parasol of juist een kleine parasol voor op het balkon. Een parasol met voet of zonder voet. Een strand parasol,een speciale horeca parasol of een Ibiza of Bali parasol. Wil je een rechthoekige parasol of een ronde rieten parasol? Dan zijn er zat opties! Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste parasol aanbieding.

Laatste check op januari 2021

U ziet ze wel vaker in de terrassen of in de achtertuinen van uw buren. Ze hebben een mooie kleur en geven de tuin een mooie uitstraling, ze lijken op paraplu’s maar dat zijn ze niet. Het zijn parasols. Alhoewel de paraplu en de parasol niet veel van elkaar verschillen in hun functie, zijn ze toch niet het zelfde. Een paraplu is voor bescherming tegen de regen en de zon, maar de parasol daarentegen wordt anders gebruikt. Je hebt parasols die je speciaal voor het strand kunt gebruiken, maar je hebt weer anderen die je voor de tuin, erf, terras, balkon of zwembad kunt gebruiken. Sommige van de parasols kan je gebruiken voor commerciële doeleinden zoals de horeca parasol en anderen juist weer niet. Kortom voor elke doeleinde kan je een parasol met of zonder voet gebruiken vooral als het om uw tuin gaat. Wilt u een parasol kopen, maar weet u nog niet welke geschikt is voor u persoonlijk? Speciaal voor u hebben wij een top 5 van de beste parasols samengesteld. Bekijk snel de parasol aanbiedingen.

Beste Parasol Kopen 2022

 

 

 

Alice’s Garden Balkon parasol

Tot onze top 5 beste parasols behoort de Alice’s Garden Zweefparasol. Wil je heel graag een parasol in je balkon, dan is deze parasol met voet helemaal voor jou bestemt. Alice’s Garden weet precies waarnaar u opzoek bent en speelt daarom in op uw behoeften. Naast parasols heeft Alice Garden ook andere accessoires zoals tafels en stoelen beschikbaar. Allen zijn ze van top kwaliteit en daarvoor staat Alice Garden ook.

Over het product

De zweefparasol van Alice kan je gebruiken voor  het balkon. Omdat de balkon niet zoveel ruimte heeft, past deze balkon parasol er helemaal in. Over het algemeen is een ruimte van een balkon klein, vandaar dat u deze zweefparasol in uw balkon kunt plaatsen. Wanneer u een parasol in de balkon heeft staan, weet u dat het niet geschikt is voor de tuin, omdat het niet beschermd tegen UV stralen en de regen. Zo ook deze parasol. Je kan het niet in de regen noch zon gebruiken. Het is niet bestemd om te beschermen tegen  weersomstandigheden.

Specificaties

De zweefparasol heeft een bedekking van 180gr/m2  met erboven een ventilatie optie. Het heeft een vierkante vorm en het materiaal van de bedekking is polyester. Verder is dit product makkelijk opvouwbaar en niet te gebruiken in de regen, noch de zon. Het is niet in hoogte verstelbaar en ook niet kantelbaar, zoals andere parasols dat wel kunnen. De tegels die het parasol aan de grond moeten vasthouden zijn niet inbegrepen wanneer u deze parasol koopt. Bij aankoop komt dit product wel in een hoes en u krijgt ook nog 2 jaren fabrieksgarantie van het bedrijf.

Als het aankomt op een parasol kopen, dan is deze parasol een geweldige optie!

Ook te koop via:

SORARA Porto Parasol

Ook de SORARA parasol behoort tot de top 5 beste parasols. Parasols van SORARA kunnen voor verschillende activiteiten gebruikt worden. Als we het hebben over activiteiten dan bedoelen we bijvoorbeeld een zitje in de achtertuin, of gewoon op het erf. Met parasols van SORARA hoeft niet u niet te vrezen dat ze snel kapot zullen gaan omdat SORARA  voor kwaliteit zorgt.

Product informatie

De porto parasol is goedkoop, maar van sterke kwaliteit. Naast de tuin, kun je de parasol ook opzetten op de balkon vanwege de afmeting van 200 x 300 cm die het heeft.  Met het slingermechanisme aan de parasol kunt u deze openen en sluiten. Interessant aan deze parasol is, dat ze weerbestendig zijn. Dat wil zeggen, het kan de zon en de regen aan. Dus wat wij hieruit halen is dat de bedekking van de parasol waterafstotend werkt en bescherming biedt tegen UV stralen. Je kunt deze waterdichte parasol wel niet gebruiken op de het strand of als parasol voor de kinderwaren. Voor die doeleinden zijn er andere parasols beschikbaar.

Specificaties

De porto rechthoek parasol is een stok parasol. Dat wil zeggen dat het zonder een houder of poot wordt geleverd. Die moet apart aangeschaft worden. Wat betref de parasol zelf: de bedekking heeft een diameter van 300 cm en de stok ervan een diameter van 38 mm, je kan het ook nog traploos in hoogte verstellen. Het materiaal waarvan de het frame is gemaakt is aluminium en de bedekking heeft een rechthoekig vorm. Het materiaal van de bedekking is polyester. Ook nog vermeldenswaard bij deze parasol: het beschikt over een push button aan de bovenkant, waarmee je de  positie van de hoed kan veranderen. Ook zit er een optie aan de onderkant van de push button, dan wel op de stok van de parasol zelf, die ervoor zorgt dat de parasol open en dicht klapt. Wat ook voorkomt is een knikfunctie.

Ook te koop via:

Tectake Zweefparasol Aluminium 

In de selectie van de top 5 beste parasols komt de aluminium zweefparasol ook voor. Deze parasol is van het merk tectake en heeft een donkerwit achtige kleur. Wil je misschien je tuin, balkon of terras opfleuren, dan kun je zulke parasols plaatsen in combinatie met stoelen en een speciale Tafel. Een tafel die de parasol kan ondersteunen.

Over het product

De tectake zweefparasol is heel anders dan de andere parasols. Het is geen stok parasol omdat de staaf van deze parasol aan de zijkanten zit. Hierdoor is er ook genoeg zit ruimte beschikbaar. De parasol heeft een doorsnede van 3,5 m en dehet frame heeft een bedekking van polyester met een diameter van 350 cm. De functie van deze parasol is om UV stralen te blokkeren, het mag gewoon in de zon opgezet worden. De kantelhoek is traploos te vertellen en het is voorzien van een wind opening aan de bovenkant. De wind opening zorgt ervoor dat de parasol niet wegwaait.

Bij aankoop van de parasol krijgt u deze compleet in een hoes geleverd. Deze hoes dient voor bescherming van de het polyester vooral als u deze gaat opbergen. Verder is het voorzien van een voetstandaard, een parasol standaard en een handleiding. Het materiaal van de frame is aluminium en de parasol heeft een ronde vorm. Let wel: de voetplaten worden niet geleverd met het product. Die moeten apart aangeschaft worden. Een ander belangrijke punt over de tectake parasol is: het is in hoogte verstelbaar. Dus je kunt het bovengedeelte een ander positie geven naar jou keus.

Ook te koop via:

Madison Rechthoekige parasol

Tot de top 5 beste parasols behoort ook de Madison Parasol. Deze parasol verschilt wel met de rest. Het heeft namelijk een rechthoekig bedekking van 300×200 cm. Goed voor uw tuin of terras.

Over het product

De Madison parasol is een stokparasol. Een stok parasol is een parasol die zonder poten wordt verkocht en waarbij de staaf in het midden van de parasol zit. Meestal worden zulke parasols geplaats voor terrassen of zwembaden.

Deze rechthoekige parasol met voet heeft verder een aluminium frame met een bedekking( dus het doek) van 300-350 centimeter, waarbij deze ook nog waterafstotend werkt. Het materiaal waarvan het is gemaakt is polyester en het is in hoogte verstelbaar. Traploos verstelbaar is het niet en je kunt hem niet gebruiken bij de strand. Het is wel weerbestendig en verder is de parasolstok nog kantelbaar en heeft het een diameter van 38mm. Ook beschikt deze parasol over een klik mechanisme en een voorspan systeem. Het bovenste gedeelte van de parasol is kantelbaar, dus je kan een rechte stand of een kantelstand voor de parasol regelen. De parasol voet is klein.

In het kort geven we alle opties van deze parasol weer: de Madison parasol heeft een grote van 300×200 cm met een donkergrijze bedekking, een eenvoudige klik en draai mechanisme en een voorspansysteem. Dit product heeft ook zijn eigen beschermhoes. Dus als je het gaat opbergen kun je hem netjes opvouwen en in zijn hoes terug zetten.

Ook te koop via:

Tuindeco Brest Parasol

Ook in de top 5 beste parasols komt de Tuindeco zweefparasol voor. Heb je een terras en wil je deze opfleuren dan past de Tuindeco parasol helemaal in uw straatje, omdat het een grote ruime beschikbaar heeft. Hierdoor kunnen meer mensen plaats nemen onder de parasol.

Tuindeco

Tuindeco is een Europees merk en distributeur van tuin accessoires. Wil jij je tuin verfraaien dan hoeft u niet verder te zoeken. Tuindeco heeft alles voor uw tuin, van blokhutten  tot parasols, daken, sauna’s en nog veel meer.

Over het product

De Tuindeco zweefparasol heeft een afmeting van 300×400 cm. Het is 3600 verstelbaar en je kunt het ook kantelen. De hoed van deze parasol tuin beschermd tegen UV stralen. Wat kan je nog meer met deze parasol doen? Je kunt hem in hoogte verstellen, het is weerbestendig, de hoed is kantelbaar en waterafstotend. Het is verder gemakkelijk opvouwbaar op te bergen. Het materiaal waarvan deze grote terras parasol gemaakt is, is staal. Het bijzondere aan deze parasol is dat de parasolstok niet in het midden staat van je tafel, maar aan de zijkant. Hierdoor heb je ook meer ruimte vrij om te zitten. De parasol blijft goed in balans met de stalen parasol voet.

Ook te koop via:

Meer informatie Parasols

De parasol of beter gezegd het  frame van een parasol bestaat uit een stok met een aantal ribben. Aan de bovenkant van de ribben is er een doek geplaatst die ervoor moet zorgen dat u beschermd bent tegen de regen of zon. De constructie van de parasol kan je vergelijken met een paraplu maar dan wel in een veel grotere vorm. De vorm van een parasol op zich  kan een doorsnede hebben van 2 tot 4 meters. Zo kan de een rond zijn en weer kan de andere rechthoekig of vierkantig zijn.

Soorten parasols

Een parasol kan je gebruiken voor de tuin, terras, het strand of balkon. Maar daartoe moeten ze ook de benodigde functionaliteiten hebben. Om u een beeld te geven van de verschillende typen parasols die er zijn hebben we hieronder allemaal voor u op een rijtje gezet.

De strand parasol

De strand parasols zoals de naam het al zegt, kun je gebruiken voor wanneer je naar het strand gaat. Strand parasols zijn relatief klein maar niet zo klein als de paraplu. Ze hebben  een diameter van ongeveer 300 en zijn licht van gewicht. Hierdoor kun je ze ook gemakkelijk meenemen naar het strand. Strand parasols hebben meestal geen poten, dus je prikt ze gewoon in het zand.

Muur parasol

Bij de muurparasol is er niets dat jou kan hinderen, want je moet deze parasol namelijk vastzetten aan je muur. Er is geen stok in het midden en je hebt ook geen parasolvoet nodig bij deze dit type parasol.

Zweef parasol

Een zweef parasol kun je herkennen aan zijn bouw. Deze verschilt wel met de stok parasol. Bij de zweefparasol is de stok aan de zijkant van het zonnescherm, waardoor het erop lijkt alsof de hoed aan het zweven is. Met de zweefparasol heb je immers ook veel ruimte onder de hoed. Verder kan je de zweefparasol gemakkelijk (om)draaien.( 3600).

Terras parasol

Vaak onmisbaar als je op een terrasje zit, bescherming tegen de zon, ookwel de horeca parasol genoemd. Heb je zelf ook een terrasje en wil je een bescherming zetten boven de tafels dan kun je best een Terrasparasol gebruiken. De terrasparasols zijn relatief iets groter dan de voorgaande parasols.

Balkon parasol

De balkon parasol kun je gebruiken om je balkon te verfraaien. Deze zijn wel relatief kleiner omdat een balkon meestal weinig ruimte heeft voor een grote parasol. Vandaar dat er ook speciaal voor de balkon verschillende soorten parasols beschikbaar zijn.

Materiaal parasols

De meeste parasols hebben een bedekking van 100% polyester en een frame van 6-8 ribben. Het materiaal waarvan de parasols gemaakt zijn werkt meestal waterafstotend en hebben een soort van middel/behandeling die ervoor zorgt dat u geen last krijgt van de UV stralen van de zon. Vandaar dat alle parasols bescherming moeten bieden tegen weersomstandigheden. Een waterdichte parasol is wel zo fijn natuurlijk! In tropische gebieden zie je juist veel de rieten parasol. Sommige parasol doeken hebben een volant en weer andere niet. Volant is de extra onderrand aan de omtrek van de parasol. Om te voorkomen dat de parasols wegwaaien hebben fabrikanten een windvang erbij geplaatst. De windvang moet ervoor zorgen dat de opgevangen lucht weer eruit gaat. Meestal zit er zo een ventilatie optie aan de bovenkant die dit proces mogelijk moet maken.

Een grote parasol voor alle weeromstandigheden

Een parasol is een familie van de paraplu. Ze hebben namelijk bijna dezelfde taak, maar toch kan je een parasol geen paraplu noemen. Een parasol is een zonnescherm die ervoor zorgt dat u beschermd bent tegen weeromstandigheden. Zo bestaat een parasol uit een stok met een aantal ribben ( meestal 6-8) die bespannen zijn met een doek. Die doek is gemaakt van 100% polyester en is behandeld met een stof die ervoor moet zorgen dat de UV stralen uw lichaam niet bereiken. De vormen die een parasol kan hebben zijn: een ronde vorm, een rechthoekig vorm of een vierkante vorm en elk van deze parasols kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. De meeste parasols zijn verplaatsbaar door een verrijdbare parasol voet of doordat je ze gemakkelijk kunt opvouwen, waarbij je ze netjes terug kan plaatsen in het beschermingshoes. Voor meer informatie over parasols, kunt u gerust deze koopgids doornemen. Hierin vindt u informatie over verschillende soorten parasols.

Waar gebruikt met een parasol voor?

Een parasol is een middel of voorwerp die je kunt gebruiken om je zelf te beschermen tegen de zon of tegen de regen. Vele tuin parasols bieden bescherming tegen de UV stralen van de zon. Dit is mogelijk omdat de bedekking( hoed van de parasol) een soort van stof of middel bevat die de zonnestralen verhinderen om binnen te dringen.

Voordelen van een goede parasol

Beschermd tegen UV stralen
Ultraviolette (UV) stralen zijn zonnestralen die ongehinderd de aarde doordringen. Deze worden niet tegengehouden door de ozonlaag. De UV stralen kunnen brand en huidkanker veroorzaken en om dit te voorkomen kunnen we een parasol gebruiken voor het beschermen van ons huid en lichaam.

Geschikt voor de tuin
De parasol kun je ook gebruiken voor de tuin. Heeft jouw tuintje een sobere uitstraling, dan kun je deze best wel opfleuren met een parasol van goede kwaliteit. Parasols zijn er in verschillende kleuren verkrijgbaar. Let wel erop dat de parasol weerbestendig moet zijn.

Verplaatsbaar

De meeste parasols zijn verplaatsbaar of verrijdbaar met een parasol voet. Je kan ze met je meenemen vooral wanneer je naar  het strand gaat, omdat ze gemakkelijk opvouwbaar zijn en ze worden geleverd compleet met hun beschermingshoes. Maar behalve het strand, zijn de parasols van de tuin ook verplaatsbaar.  Je kan gewoon een ander plek bepalen voor jouw parasol.

Duurzaam

De meeste parasols zijn duurzaam ongeacht het merk. Ze kunnen allen voor een bepaalde tijd gebruikt worden. Zoekt u een speciale merk, dan is dat voordeliger want er zit dan ook nog een fabrieksgarantie op.

Waar te koop?

Online kun je uiteraard een breed aanbod aan parasols vinden. Echter worden ze ook veelvuldig verkocht in diverse tuincentra of bouwmarkten zoals: de Action, de Kwantum, Leen Bakker, Gamma, Intratuin, Karwei, Praxis, Ikea en soms zelfs in de Lidl.