Er zijn nogal wat toepassingen voor een poetsmachine en kan daarmee met behulp van het juiste poetsmiddel en het nodig geduld, een resultaat worden bereikt dat velen van bewondering de mond open zal laten vallen. Doffe en beschadigde lak, kan zo een tweede leven krijgen en is een dure spuitbeurt niet meer nodig. Niet alleen voor lak kan zo een poetsmachine gebruikt worden, maar ook voor bijvoorbeeld koperwerk of andere spullen die best wat glans kunnen gebruiken. Het geheim van een poetsmachine ligt in de snel ronddraaiende schijf die samen met het poetsmiddel een licht schurende werking uitoefent en alle on evenheden aan het oppervlak verwijdert. Dit geeft een glad oppervlak waar de glans al duidelijk zichtbaar is. Om daar extra kracht bij te zetten en ook nog beschermend op te treden, wordt zo een poetsbeurt gewoonlijk afgerond middels het aanbrengen van een waslaag met behulp van dezelfde machine. Met variabele snelheden en een stevige handgreep, is zo een poetsmachine te gebruiken door iedereen van de doe-het-zelver tot aan de professional voor wie goed gereedschap onmisbaar is voor het uitvoeren van werkzaamheden. In onderstaande koopgids vind je zowel de beste poetsmachine voor de auto, maar ook bijvoorbeeld de beste poetsmachine voor de boot.

Beste Poetsmachine 2021

NaamVermogen Max. toerental Gewicht Meer informatie
Polijstmachine Poetsmachine1400 W3000 omw/min 7 kg
VONROC dual action1050 W 4800 omw/min2,7 kg
TecTake polijstmachine1500 W 3000 omw/min 6 kg
FERM AGM1084P Professionele Haakse Poetsmachine1400 W3300 omw/min 3 kg
Wolfgang Poetsmachine---

Polijstmachine Poetsmachine 0-3000 1400 Watt set 8 400178

Zo om jou heen kijkend zal er altijd wel iets te vinden zijn, dat toe is aan een stevige poetsbeurt. de Polijstmachine Poetsmachine 0-3000 1400 Watt set 8 400178 is speciaal ontworpen met niet alleen het poetsen in het oog, maar ook het polijsten. de laatste vereist het gebruik van speciale hulpstukken waarmee het speciaal polijstmiddel aangebracht kan worden. met de 1400w motor wordt een toerental van 3000t/min. bereikt en zorgt dat voor het verwijderen van het vuil en overige onzuiverheden.de polijst poetsmachine kan met een hand bediend worden of met behulp van de meegeleverde staafhandgreep, met twee handen worden bediend. ook voor het zwaarder werk is deze machine dus geschikt. het toerental kan daarbij naar wens aangepast worden of op dezelfde stand constant worden gehouden. natuurlijk worden de erbij horende steunschijven in drie verschillende formaten meegeleverd en geldt dat ook voor een aantal polijstpads.

Meer informatie & bekijk prijs

 

VONROC dual action / excentrische poetsmachine / Beste polijstmachine Auto kit Constant speed electronics

Een poetsmachine laat het beste weer eruit komen van lak die vanwege de invloeden van buiten, dof is geworden en na verloop van tijd zelfs beschadigingen zal vertonen. De bovenste laag zal dan eerst verwijderd dienen te worden en kan dat eenvoudig door gebruik te maken van een polijstmiddel. Deze werkt licht schurend en krijgt de lak langzaam weer wat terug van zijn glans.  Dat is ook de bedoeling van de werking van de VONROC dual action / excentrische poetsmachine / polijstmachine kit â“ Constant speed electronics en zorgt de ruime uitslag van 21mm ervoor, dat ondanks het hoog toerental, de lak niet beschadigd zal worden. Dat kan zo gebeurt zijn in een moment van onoplettendheid. Eenmaal in werking, kan de snelheid van de schijf traploos ingesteld worden en zorgt de electronica daarna ervoor, dat de snelheid tijdens het werken constant blijft. Zo kan men zich volledig concentreren op het werk. Daar zorgt ook het snoer met een lengte van 4m voor. Dankzij de speciale polijstspons wordt er ook nog weinig warmte ontwikkeld.

Meer informatie & bekijk prijs

 

TecTake  polijstmachine – Poetsmachine 0-3000 1500 Watt 400304

Tijdens het polijsten dienen er nogal wat bewegingen gemaakt te worden om het lakwerk op elke plek te kunnen bereiken. Indien dat verzuimt wordt, zal het eindresultaat niet bevredigend zijn en zal men weer aan de slag moeten om de overgeslagen plekken alsnog te poetsen. Dat zal niemand overkomen met de TecTake polijstmachine – Poetsmachine 0-3000 1500 Watt 400304. Deze is speciaal ontworpen met poetsen en polijsten in gedachten en beschikt het daarom over een draaiende handgreep. Tijdens het werken kunnen zo alle moeilijk bereikbare plekken toch nog met gemak worden bereikt. Het toerental kan traploos ingesteld worden en wordt daarna elektronisch constant gehouden. Het resultaat zal daarom ook overal hetzelfde zijn en zal zowel de amateur alsook de professional dankbaar gebruik kunnen maken van alle opties. Bij het starten wordt het toerental langzaam opgebouwd omdat het poetsmiddel anders gelijk alle richtingen op zal spatten. Het wisselen van de schijven vindt snel plaats en kan er dus snel overgegaan worden van polijsten naar poetsen. De benodigde accessoires worden allemaal erbij geleverd.

Meer informatie & bekijk prijs

 

FERM Poetsmachine AGM1084P Professionele Poetsmachine – 1400W – 180mm – Softgrip – Variabel

Voor het poetsen is het ook belangrijk dat het werk vlot kan verlopen. Niet alleen het toerental heeft daarop een invloed, maar ook de diameter van de schijf. Bij de FERM Polijstmachine AGM1084P Professionele Haakse Elektrische Poetsmachine – 1400W – 180mm – Softgrip – Variabel bedraagt dat 180mm en kunnen grote oppervlakten zo vlot afgwerkt worden. Het poetsmiddel blijft op de schijf dankzij het instelbaar toerental waarbij er langzaam van start kan worden gegaan en het toerental op den duur opgevoerd kan worden naarmate het poetsmiddel al verspreidt is over de lak. Het kunnen varieren van de snelheid is ook belangrijk om te kunnen werken met verschillende laksoorten. Ook de staat waarin die zich bevindt, is bepalend voor het te gebruiken toerental en wordt er zo voorkomen, dat er schade zal optreden. De poetsschijf laat zich binnen een paar tellen plaatsen en verwijderen dankzij de klittenbandbevestiging. Het lange snoer van 3m en de stevige handgreep maken alles compleet en komt deze professionele poetsmachine met een aantal accessoires.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Poetsmachine | 12V | Mini Accu | Waxen | Vlekverwijderaar

Wie houdt er nu niet van een poetsbeurt voor de motor, boot of auto waarbij die er zo goed als nieuw eruit zullen zien nadat je met het poetsmiddel over de de lak heen gegaan bent. Met de Poetsmachine | 12V | Mini Accu | Waxen | Vlekverwijderaar kan e rook snoerloos gewerkt worden en zorgt dat wel voor heel wat gemak. De accu gaat lang mee en is voldoende om bijvoorbeeld een hele auto mee te poetsen. De relatief kleine poetskop met een diameter van 75mm heeft als groot voordeel, dat elke plek te bereiken is, vooral hoe er geen sprake is van een snoer. Het leuke van deze poetsmachine is ook, dat het komt met een complete set aan hulpmiddelen zoals poetspad bestaande uit wol en foam. Ook een schuurschijf voor het polijsten en een wafelpad horen erbij. Na een paar uurtjes aan de oplader, is de Poetsmachine | 12V | Mini Accu | Waxen | Vlekverwijderaar weer voor een hele poos te gebruiken. Met deze poetsmachine is je boot binnen no-time weer voorzien van een strakke look.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Conclusie

Voor het bereiken van een glanzend resultaat, is een poetsmachine onmisbaar en komen ze in verschillende uitvoeren. De tijd is al lang voorbij dat ze uitsluitend warden gebruikt door professionals, maar kan een poetsmachine gewoon door een ieder gebruikt worden. Voorzichtigheid is daarbij wel geboden om de lak niet beschadigen door het hoog toerental of het gebruik van de verkeerde poetsmiddelen. Bij de VONROC dual action / excentrische poetsmachine / polijstmachine kit – Constant speed electronics helpt de electronica een handje mee door het toerental te kunnen instellen en de ruime uitslag van 21mm. Door het toerental zelf in te kunnen stellen, kan zelf zwaarbeschadigde lak toch nog voorzichtig gepolijst en gepoetst worden. De TecTake polijstmachine – Poetsmachine 0-3000 1500 Watt 400304 laat zich met gemak in alle hoeken plaatsen dankzij de speciale handgreep. De softstart regeling voorkomt het wegspatten van al het poetsmiddel bij het starten. Wie complete vrijheid wilt beleven bij het poetsen, kan met de Poetsmachine | 12V | Mini Accu | Waxen | Vlekverwijderaar lekker zonder snoer aan de slag en zorgt de kleine poetskop ervoor, dat elke plek met gemak bereikt kan worden.