Beste Radiaalzaag

Opzoek naar de beste radiaalzaag? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste radialzagen.

Laatste check op januari 2021

Het verzagen van houtmateriaal dient vaak onder een aantal hoeken te gebeuren en is het daarbij wel vereist, dat er precisiewerk wordt geleverd. Een vast hand alleen zal niet voldoende zijn omdat het vaak om niet maar 1 snede gaat, maar een groot aantal en het van groot belang is om keer op keer, het resultaat hetzelfde te houden. Met een radiaalzaag hoef jij je daarover geen zorgen te maken omdat het zaagblad zich bevindt op een zwenkbare arm. Deze maakt het mogelijk om het zaagblad verticaal op en neer te bewegen voor zaken van planken, maar kan de beweging ook horizontaal zagen worden uitgevoerd. Een houten plaat bijvoorbeeld in de gewenste afmeting krijgen is dus ook geen probleem met de radiaalzaag. De naam is echter afgeleid van de mogelijkheid om radiaal (onder een hoek) te zagen en is dat ook een eigenschap die door zowel de vakman als de hobbyist gebruikt kan worden. Omdat er sprake is van een stevige werktafel en eenvoudig te bedienen zwenkarm, is de radiaalzaag bovendien veilig in gebruik. Vanwege de nogal ingewikkelde constructie, is een radiaalzaag in de meeste gevallen een stuk gereedschap dat wat meer kost dan een doorsnee cirkel- of afkortzaag, maar is het de investering wel waard gezien de vele gebruiksmogelijkheden. Ben je op zoek naar de beste radiaal afkortzaag? In onderstaande koopgids geven we een uitgebreide review over de beste radiaalzaag die op de markt beschikbaar zijn.

Beste Radiaal Afkortzaag 2022

NaamVermogenDiameter zaagblad Onbelast toerental Meer informatie
VONROC Radiaal Afkortzaag2000 W216 mm4700 min-1
FERM Radiaal afkortzaag1900 W255 mm 4800 min-1
FERM Kantelbare radiaal afkortzaag1500 W210 mm 4500 min-1
Makita 230 V Radiaal afkortzaag1400 W216 mm 5000 min-1
Lumberjack SCMS210SB1500 W210 mm 5500 min-1

 

VONROC Afkortzaag Review 2000W – 216mm 40 tands zaagblad – voorzien van laser en LED

Een onderdeel dat niet mag ontbreken bij een radiaalzaag, is de draaitafel. Deze maakt het mogelijk om nauwkeurig de hoek in te stellen onder welke het zaagblad zich in het materiaal zal gaan “vastbijten” en moet de opstelling dan ook zodanig zijn, dat het mogelijk is om exact hetzelfde resultaat steeds weer te kunnen herhalen. De Afkortzaag VONROC Radiaal Afkortzaag 2000W – 216mm 40 tands zaagblad – voorzien van laser en LED vormt geen uitzondering hierop en kan de zaagkop ook in lengterichting verplaatst worden. Dat maakt deze zaag geschikt om wat brede planken te verzagen en kan dat verticaal tot 65mm diep. Onder een hoek van 45 graden bedraagt de diepte 38mm. De zaagkop kan namelijk ook gekanteld worden en naar beide zijden toe. Zo zijn er een groot aantal toepassingen mogelijk waarbij het materiaal professioneel verwerkt kan worden. Een stofopvangzak hoort er natuurlijk ook bij om de werkplek netjes te houden. De lasergeleider zorgt voor een duidelijk zichtbare snijlijn en is de zaag uitgerust met een stevige handgreep.

Ook te koop via:

FERM Radiaal afkortzaag – 1900W – 250mm – Laser – Veilig en stabiel – Zaagbescherming

Aan kracht ontbreekt het er niet bij de FERM Radiaal afkortzaag – 1900W – 250mm – Laser – Veilig en stabiel – Zaagbescherming en drijft de 1900W motor het 60T zaagblad aan. Deze zorgt voor een extra fijne snede en zorgt er ook voor, dat de randen niet gaan afbrokkelen. Dankzij de trekfunctie, kunnen er ook brede planken worden verzaagd en kan de draaitafel natuurlijk gebruikt worden om in elke gewenste hoek te zagen. Verticaal zorgt dat voor een zaagdikte van wel 70mm en bedraagt die nog altijd een forse 40mm onder een hoek van 45 graden. Ook voor het wat dikker materiaal zoals balken is de FERM Radiaal afkortzaag – 1900W dus prima geschikt. De kantelbare zaagkop laat zich naar beide kanten toe bewegen en biedt dit veel meer mogelijkheden bij het verzagen. Door de zijgeleiders in te stellen, kan ook wat langer materiaal zoals planken, veilig en stabiel worden verwerkt. Een lasergeleider mag er natuurlijk niet ontbreken en is het geheel vervaardigd van duurzaam aluminium.

Ook te koop via:

Ferm Afkortzaag Kantelbare radiaal , 1500W, Ø210mm, veilig en stabiel – incl. 24T TCT zaagblad

Een radiaal afkortzaag moet toch wel in staat zijn om wat bredere planken mee te verzagen en is de FERM Kantelbare radiaal afkortzaag, 1500W, Ø210mm, veilig en stabiel – incl. 24T TCT zaagblad met de trekfunctie geschikt voor planken met een breedte van wel 305mm. Ook voor toepassing in de bouw is deze zaag dus geschikt. De zaagdiepte bedraagt bij verticaal zagen 70mm en onder een hoek van 45 graden 35mm. Instelling van de hoek kan traploos door de zaagkop naar links te kantelen. Verstekzagen is nu eenmaal de specialiteit van een radiaalzaag en kan dat plaatsvinden met behulp van de draaitafel. Al het vrijgekomen stof wordt opgevangen in de speciale opvangbak en kan er ook een stofzuiger aangesloten worden om het fijnste stof gelijk te verwijderen. Dat zorgt voor en schone en duidelijk zichtbare zaagsnede en mag ook een lasergeleider er niet ontbreken. Meegeleverd met een zaagblad, kan men gelijk aan de slag met de FERM Kantelbare radiaal afkortzaag.

Ook te koop via:

Afkortzaag Makita 230 V Radiaal afkortzaag 216 mm – LS0815FL

Veel werk kan er verzet worden met het juist gereedschap en hoort de Makita 230 V Radiaal afkortzaag 216 mm – LS0815FL daar zeker in het rijtje thuis. Compact ogend, maar voor geen kleintje vervaard, zorgt de 1400W motor voor genoeg vermogen om tot 65mm diep te zagen. De diepte is in te stellen en kan deze optie gebruikt worden om groeven in het materiaal te maken.  Daar zijn er veel toepassingen voor en wordt het geheel compleet gemaakt met de draaitafel die verstekzagen mogelijk maakt en natuurlijk de kantelbare zaagkop om onder een hoek te zagen. Met zoveel functies doet de Makita 230 V Radiaal afkortzaag 216 mm niet onder voor de wat duurdere modellen en wordt het compleet met 2 stuks zaagbladen geleverd. Ook een opvangzak voor het stof ontbreekt er niet. Met de tafelverbreder kan de machine stabiel worden neergezet en zorgen de zijgeleiders voor het vasthouden van wat langer materiaal zoals planken.

Ook te koop via:

Lumberjack SCMS210SB – Radiaal afkort & verstekzaag

Gebruik de Lumberjack SCMS210SB – Radiaal afkort & verstekzaag om snel een werkplek op te zetten voor het verzagen van niet alleen houtmateriaal zoals lijsten en dunne balken, maar ook laminaat en kunststofplaten. De motor is krachtig genoeg met 1500W en kan in combinatie met het 210mm zaagblad de meeste materialen wel aan. Ook is er altijd sprake van en glad snijvlak en kan de zaagkop naar één zijde toe worden gekanteld. Dat is wel handig voor het kunnen zagen in een  hoek en kan dat tot maximaal 45 graden. Het belangrijkst is echter de draaitafel die het zagen in verstek mogelijk maakt. De trekfunctie maakt het verzagen van wat bredere planken tot een eenvoudige klus. De nauwkeurigheid wordt nog meer kracht bijgezet dankzij de ingebouwde laser en kan zelfs een amateur dus keer op keer een perfect resultaat neerzetten.

Ook te koop via:

Wat is een radiaalzaag?

Voor wat meer precisiewerk is een radiaalzaag dus onmisbaar en combineert die vaak nog andere functies zoals bijvoorbeeld het horizontaal zagen. Het kunnen zagen in verstek is dankzij de draaitafel tot in de details te regelen en kan het proces steeds herhaald worden. Er kan zo vlot gewerkt worden en kunnen de overige functies goed worden gecombineerd zoals het zagen in een hoek. Dat is geen probleem voor de FERM Radiaal afkortzaag – 1900W – 250mm – Laser – Veilig en stabiel – Zaagbescherming met een zaagkop die naar beide zijden toe te kantelen is tot een hoek van 45 graden.

 

De trekfunctie maakt het bij deze zaag mogelijk om planken met een breedte tot 30cm te verzagen. De Lumberjack SCMS210SB – Radiaal afkort & verstekzaag is ook voor geen kleinthe vervaard en beschikt die eveneens over een trekfunctie. Verstekzagen kan eenvoudig met behulp van de draaitafel en ontbreekt een stofzuigeraansluiting er ook niet. Krachtig is de FERM Radiaal afkortzaag – 1900W – 250mm – Laser – Veilig en stabiel – Zaagbescherming en is die in staat tot wel 70mm dik hout te zagen.