Robotgrasmaaier

Opzoek naar de beste robotgrasmaaier? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste robotgrasmaaiers.

Laatste check op januari 2021

Als je een grote tuin of grasoppervlak hebt en vaak moet maaien, kun je robotgrasmaaiers overwegen. Een robotgrasmaaier kun je in een keer instellen en dan maait hij uit zichzelf het gras. Je kunt het zelf instellen dat het elke dag voor je maait. En dat is niet alleen makkelijk: het is ook goed voor je tuin, want dan kan het gras voller en beter groeien. Een robot grasmaaier maait je gras elke keer in een ander willekeurig patroon, wat ook weer beter is, omdat er dan geen zichtbare banen in je gazon komen. Het bedienen van de robotmaaier doe je meestal op het apparaat zelf, maar soms kan dat ook via een applicatie. In onderstaande koopgids, vindt je de top 5 beste robot maaier van 2022.

Beste Robot Grasmaaier 2022

 

 

 

Waarom Bosch Indego 350 Robotmaaier?

Het merk Bosch is een wereldmarktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en de toebehoren voor elektrisch gereedschap. Elk jaar brengt Bosch weer nieuwe producten op de markt. Je kunt kiezen uit elektrische gereedschap, tuingereedschap en ook al de accessoires voor deze artikelen.

Deze Bosch Indego is een robotmaaier die je gewoon aanzet en vervolgens je gras maait zonder dat je er nog iets aan hoeft te doen. Deze robotmaaier kan gazons van wel 350 meter maaien. Het handige van deze grasmaaier is dat het zelf terug rijdt naar zijn oplaadstation als deze leeg is. Ook rijdt de Bosch Indego 350 rijdt nergens tegenaan door de ingebouwde sensors. Je kunt de maaihoogte instellen tussen 20 en 60 mm

Hoe vaker je maait, hoe gezonder je grasveld eruit zal zien. Maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken.  Ook onderdrukt het de ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. De Indego 350 maait elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd.

Voor mensen met een grote tuin of die een groot oppervlak moeten maaien komt zo een robotmaaier goed van pas. Met een druk op de knop wordt al het werk voor jou gedaan. Het enige wat jij moet doen is ervoor zorgen dat je de robotmaaier goed onderhoudt. Als de maaier leeg is dan rijdt het vanzelf terug om op te laden.

Ook te koop via:

Waarom GARDENA R40Li?

Of je nu een bestaande tuin hebt of plannen hebt voor een nieuw tuinproject, er is altijd wat te doen in je tuin. GARDENA heeft een uitgebreid assortiment (hand)gereedschap, tuinonderhoudsartikelen, spades en accessoires waarmee je de klussen in je moes- en siertuin simpel kunt klaren. Ook voor gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing heeft GARDENA de juiste oplossing.

Onderhoud aan je tuin is nog nooit zo gemakkelijk geweest met de  Automatische grasmaaier van GARDENA. Je installeert de maaier, begrenst je tuin met de begrenzingskabel en de maaier doet zelfstanding het werk voor je. Deze maaier beschikt over een mulch functie dat er voor zorgt dat er een klein graslaagje op je gazon blijft liggen voor een optimale en natuurlijke bemesting.

Voordat de robotmaaier  aan de slag kan gaan, heeft het apparaat een eenmalige installatie nodig. Eerst moet je de tuin begrenzen met de begrenzingskabel. Dit zorgt ervoor dat je het maai terrein afbakent zodat de robotmaaier binnen dit gebied blijft maaien. De maaier kan een uur achtereenvolgens maaien, waarna het apparaat vanzelf weer naar het docking station rijdt om op te laden.

Veiligheid is belangrijk voor de robot maaier van Gardena. Met de ingebouwde veiligheidsfunctie kan je gemakkelijk de robot maaier optillen of omdraaien als hij aan het werk is. Dit zorgt ervoor dat de maaimessen onmiddellijk stoppen. De robotmaaier kan ook direct gestopt worden door de stopknop in te drukken. Door de hypergevoelige sensoren en de grens bedrading rijdt de maaier vanzelf om obstakels heen. Honden en katten zijn dus niet in gevaar.

Ook te koop via:

Waarom Zoef Rob?

Een robotmaaier maait zelfstandig een gebied of gedeelte van jouw tuin dat jijzelf hebt aangewezen. Dit kun je afbakenen met een speciale draad of kabel. Wanneer de robotmaaier dit draad detecteert met zijn sensor(en), draait hij zich om. Het patroon van eenrobotmaaier is onregelmatig, maar je kunt het ook instellen om in banen te kunnen rijden. Doordat het patroon nooit herhaald wordt, maait de robot het gazon gelijkmatig. Met behulp van een begeleidingskabel vindt de maaier zijn weg weer terug naar het laadstation.

Rob de tuinhulp is een vol automatische robotmaaier. Hij zorgt voor een gezond gras door het kort te houden en onkruid geen kans te geven. Met zijn Lithium batterij heeft hij een lange werktijd van wel bijna 3 uren. Hiermee kan hij grasvelden tot wel 3000 m2 maaien. Rob is op verschillende maai hoogtes instelbaar. Deze robotmaaier zal automatisch naar het oplaad station gaan zodra de accu bijna leeg is.

Met de anti bots sensor zal deze maaier opstakels vermijden tijdens zijn werkzaamheden. Als het regent zal de grasmaaier robot automatisch terug gaan naar het oplaad station. Zodra de robotmaaier opgetild of gekanteld wordt stoppen de messen onmiddellijk met draaien. Het werkgebied van de maaier wordt bepaald met een intelligent navigatie systeem. De robotmaaier kan de dichtheid van het gras testen om tot een geschikte maaier instelling te komen. Ook stopt het automatisch zodra de batterij volledig opgeladen is of motor overbelast wordt. Middels de afstandbediening kun je de robotmaaier exact je wensen laten uitvoeren. Met een druk op de knop heb je binnen korte tijd een verzord grasveld.

Ook te koop via:

Waarom WOLF-Garten LOOPO S150?

Reeds jaren is WOLF-Garten een begrip voor de tuinier. Dit merk kun je herkennen aan het opvallende logo; de wolvenkop. Het is natuurlijk de kwaliteit en het complete aanbod wat WOLF-Garten tot een populair merk maakt. WOLF-Garten is een merk wat garant staat voor producten en machines van de hoogste kwaliteit. Neem bijvoorbeeld het succesvolle Multi-star® tuingereedschap systeem. Dit systeem is al meer dan 30 jaar op de markt en nog steeds populair door de goede kwaliteit en het complete aanbod.

Daarnaast is WOLF-Garten ook bekend om het volledige assortiment gazonmaaiers waarmee je kan maaien en mulchen. Deze zijn te verkrijgen in kooimaaiers, elektrische maaiers en accumaaiers. Ook heeft WOLF-Garten gekozen voor milieuvriendelijke technologieën en producten. De milieuvriendelijke BluePower serie van WOLF-Garten biedt een ruime keuze in producten voor iedereen die van het milieu houdt. Het uitgangspunt van dit merk is om het werken in de tuin te verlichten en plezierig te maken.  Met producten van WOLF-Garten bespaar je tijd en moeite.

Een robotmaaier maait zelfstandig een gebied of gedeelte van jouw tuin dat jijzelf hebt aangewezen. Deze maaier heeft een 1000W borstel motor. De oplaadtijd is ongeveen 16-20 uur en je kunt er bijna 2uren mee maaien. Deze robotmaaier kan een oppervlakte van 250 m² maaien.. Het patroon van eenrobotmaaier is onregelmatig, maar je kunt het ook instellen om in banen te kunnen rijden. Doordat het patroon nooit herhaald wordt, maait de robot het gazon gelijkmatig. Voor een net onderhouden tuin kiez je dus voor de WOLF robotgrasmaaier. Met een druk op de knop wordt jouw grasveld netjes onderhouden. Onze Wolf Garten Loopa S150 test was uiterst positief te noemen.

Ook te koop via:

Waarom Robomow RC304?

Het minst onderhoudsvriendelijke onderdeel van jouw tuin is gras. In de herfst moet je eens in de maand het grasveld trimmen en met de lente en zomer wordt dit alleen maar meer. Natuurlijk wil je niet de hele zomer het gras staan maaien. Robomow heeft daar gelukkig een oplossing voor gevonden. Zij verkopen grasmaaiers waarmee jij maait vanaf je luie tuinstoel. Robotmaaiers ontwikkelt Robomow al twintig jaar en daarmee zijn ze een grote wereldspeler. De grasmaaier robot is snel en gemakkelijk in gebruik en garanderen perfect gemaaide randen.

De Robomow RC304 beschikt over een dockingsysteem en basisstation voor volautomatisch maaien. Wekelijks stel jij de gewenste programma in en de RC304 vertrekt uit het basisstation. Aan het einde van elke taak keert de Robomow naar het basisstation terug voor het opladen. Heel makkelijk dus. Robomow is ook heel gebruiksvriendelijk. Het enige wat je hoeft te doen is door het menu bladeren en de grootte van de tuin invoeren en het tijdstip dat je wilt beginnen.

De RC304 beschikt ook overeen regensensor die voorkomt dat de gazonmaaier zijn basisstation verlaat als het regent. De maaier kan het gazon vanaf verschillende punten binnengaan en heeft een modus voor het maaien van gazonranden, waarbij de robot voorbij zijn wielen maait voor meer bereik. De RC304 heeft zelf een diefstalbeschermingssysteem en alarmsysteem. Zo kan niemand ervandoor met jouw maaier. De RC304 is de nieuwe generatie van Robomow, een volautomatische maaier die iedereen zich kan veroorloven. Voor een net onderhouden tuin kies je dus voor de Robomow RC304.

Ook te koop via:

Conclusie Beste Robotmaaier Test

Als je een groot gazon hebt of een grote tuin dan moet je dit natuurlijk onderhouden. Moet je vaak grote oppervlakten maaien dan kun je overwegen om een robotgrasmaaier te kopen. Het handige van zo een robotgrasmaaier is dat je het een keer moet instellen en dan maait het uit zichzelf je tuin of gazon. Je kunt de dag en de tijd aangeven en de robotgrasmaaier voert dit dan uit. Dit is namelijk ook goed voor je gazon, want vaker maaien is beter.

Een robotmaaier maait je gras elke keer in een ander willekeurig patroon, wat ook beter is voor het gras, omdat er dan geen zichtbare banen in je gazon komen. Het bedienen van de maaier doe je meestal op het apparaat zelf, maar soms kan dat ook via een app. De robotmaaier maait zelfstandig een gebied of gedeelte van jouw tuin dat jijzelf hebt aangewezen.  Deze baken je af met speciale draad of een kabel. Dit bezit over sensoren en als de robotmaaier deze sensor detecteert dan draait het zich om.

Werking van robotgrasmaaiers

Over het algemeen is het bewegingspatroon van zo een maaier onregelmatig, maar er zijn ook robotmaaiers die je in banen kunt laten rijden. Omdat het patroon nooit herhaald wordt, maait de robot het gazon gelijkmatig. Moet de maaier zich weer opladen dan gaat het vanzelf terug naar zijn oplaadstation of dockingstation.

Als eerste begin je met het afbakenen van het gedeelte dat je wilt maaien. Hiervoor gebruik je zogenaamd begrenzingsdraad. Zo kun je aangeven waar de vijver of je bloemenperk begint en waar je tuin stopt. Van tevoren kun je een schets maken van je tuin en de obstakels daarin. Dit maakt het voor je gemakkelijker om de dockingstation en de draad te plaatsen. Plaats het laadstation centraal in het werkgebied op een vlakke ondergrond.

Onderhoud  robotmaaier

De levensduur van de maaimessen loopt erg uiteen en hangt bijvoorbeeld af van de grootte van het maaigebied en hoeveel keer je maait. Controleer regelmatig de slijtagegevoelige onderdelen zoals de achterwielen en de messen. Maak de maaischijf en onderkant schoon met bijvoorbeeld een afwasborstel. Daarnaast kun je een sprayfles met water gebruiken. Haal ook gras, bladeren en andere objecten van het laadstation weg, deze liggen in  de route van de robotmaaier en kunnen het mogelijk belemmeren.

Programmeer je grasmaaier robot

Ten slotte moet  je niet vergeten om de robotmaaier te programmeren. De opties en maaiprogramma’s verschillen per type, dus voor het instellen van het systeem kun je de handleiding raadplegen. Bij sommige modellen kun je je robotmaaier zelf vanuit een andere plek besturen. Ben je niet thuis en op vakantie en wil je toch je tuin onderhouden? Er zijn zelfs modellen die je via je telefoon kunt besturen. Na installatie zijn robotmaaiers niet onderhoudsvrij. Als de begrenzingsdraad breekt, werkt het niet meer en moet je de begrenzing herstellen.

Daarnaast heeft de maaier zelf ook onderhoud nodig. Je moet grasresten aan de onderkant regelmatig verwijdere, en de messen moet je slijpen of vervangen. De maaier mag ook niet buiten blijven staan als het sneeuwt, want dat is slecht voor de accu. De accu zorgt ook voor een beperkte levensduur. Maak het dus na een maaibeurt schoon en berg het op in een schone en droge plek.