Schaduwdoek

Opzoek naar de beste schaduwdoek? Om te beginnen kun je kiezen voor een schaduwdoek rechthoek, vierkant of driehoek. Afhankelijk wat het beste bij jouw tuin past en wat je mooi vindt. Ook kun je heel handig je schaduwdoek op maat laten maken, zodat je altijd de perfecte maat hebt! Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste schaduwdoeken.

Laatste check op januari 2021

Een schaduwdoek is een doek die je in je tuin of terras kunt vastmaken. De voornaamste functie van een schaduwdoek is natuurlijk het creëren van schaduw en verkoeling. In de warme maanden kan de temperatuur buiten vaak hoog oplopen. Het is dan ook prettig om lekker buiten in de schaduw te zitten. Schaduwdoeken houden een groot deel van de schadelijke UV stralen tegen. Je kunt zelf bepalen waar je zo een schaduw doek wilt plaatsen. Je kunt ook heel handig een schaduwdoek op maat laten maken. Zo zijn de schaduwdoeken eenvoudig zelf te bevestigen en zijn ze goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kunnen de doeken het hele seizoen buiten blijven hangen. De schaduwdoeken zijn ook gemakkelijk te reinigen door de speciale schermdoel materialen. Deze koopgids zet voor jou de vijf beste schaduwdoeken op een rij. Kijk snel voor de beste schermdoek prijs.

Top 5 Beste Schaduwdoek Tuin

NaamKleurAfmetingenIncl. touwenMeer informatie
Lifetime luxe schaduwdoekAntraciet3,6 x 3,6 x 3,6 meterJa
Pro garden schaduwdoekDonker grijs 3.6 x 3.6 x 3.6 meterJa
Lumaland schaduwdoekCrème5 x 5 x 5 meterNee
Intergard SchaduwdoekBruin, donkergroen, groen, en bamboe2 x 10 meterJa
Vierkant zonneluifel zonnedoekEcru 3,6 x 3,6 meterJa
 

Luxe schaduwdoek – antraciet

Maak van je tuin een waar paradijs dankzij Lifetime Garden. Dit merk is een begrip voor iedereen met groene vingers. Ben je klaar voor een compleet nieuwe bloementuin? Of wil je jouw bestaande tuin de optimale verzorging bieden? Met Lifetime Garden heb je de juiste producten in huis voor jouw tuin. Ook de dieren in je achtertuin worden niet vergeten door dit merk. Breng het natuurlijke leven terug in je tuin dankzij de verschillende vogelhuisjes en voederplatformen. Zo geniet je het hele jaar door van de vrolijke drukte die de vogels met zich mee brengen. Met Lifetime Garden word je tuin een plaatje om naar te kijken. Geniet van de beste producten om jouw favoriete plek optimaal te verzorgen.

In de zon zitten is heerlijk maar het wordt al snel te warm, vooral in de zomermaanden. Zorg voor een beetje verkoeling en schaduw met een  stevige schaduwdoek tuin. Deze  schaduwdoeken komen in een driehoekige vorm en hebben een afmeting van 3,6 x 3,6 x 3,6 meter. Met een schaduw doek heb je geen last van een parasolstandaard. De schaduwdoeken kun je vastmaken met de meegeleverde touwen. Deze schaduwdoeken zijn zeer stevig en je kunt ze alle seizoenen buiten laten hangen. 

Het schaduwdoek tuin is zonwerend en houdt tot 90% UV stralingen en zonwarmte tegen. Omdat de doeken waterafstotend zijn kun je ze gewoon laten hangen in de regen. De afmeting is precies groot genoeg om boven het (dak)terras, balkon of campingplekje te hangen. Je kunt het doek ophangen met meegeleverde touwen en  aan de doek zitten roestvrijstalen ringen.

Ook te koop via:

Schaduwdoek driehoek – Zonnedoek – Zonnezeil

Ben je opzoek naar een handige manier om de zon uit de tuin te houden? Wil je het liefst op en rond het terras in de schaduw kunnen zitten? Of zoek je juist een manier om in en rond het zwembad schaduw en afkoeling te creëren.  In plaats van een parasol kun je dus een schaduwdoek bevestigen. De schaduwdoek hangt alleen boven je hoofd en je tafel en je hoeft je niet druk te maken met een lastige poot van de parasol.

Een schaduwdoek is een doek dat je boven je terras kunt bevestigen. Het schaduwdoek begint langzamerhand de traditionele parasol te vervangen. Het grote voordeel van schaduwdoeken is dat men geen last meer heeft van een hinderlijke parasolvoet. Het schaduwdoek wordt namelijk bevestigd aan de gevel en/of aan palen. Zo een doek is verkrijgbaar in verschillende vormen, bijvoorbeeld driehoek of vierkant. De voornaamste functie van een schaduwdoek is natuurlijk het creëren van schaduw en verkoeling.

Deze schaduwdoek is een driehoekige-vorm en is makkelijk te bevestigen op je terras of je balkon. Het komt in een donker grijze kleur en is waterdicht. Deze schaduwdoek laat warme en koude lucht door. Het is voorzien van zeilringen op de hoekpunten voor een gemakkelijke bevestiging. Bij het bestellen wordt het in een opbergtas geleverd. Het schaduwdoek biedt veel voordelen op het gebied van gemak. Zo zijn de schaduwdoeken vrij eenvoudig zelf te bevestigen en zijn de schaduwdoeken goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Als het regent buiten kun je de doeken gerust buiten laten hangen. De schaduwdoeken zijn ook gemakkelijk te reinigen.

 

Ook te koop via:

Lumaland Schaduwdoek

Lekker  buiten luieren doe je het liefst in de schaduw. Maar als de zon erg fel schijnt kan dat soms minder prettig zijn. Naar een geschikte parasol moet je soms nog weleens zoeken. Ze zijn best duur en dan wil je wel graag een parasol die bij je tuinset past. Bij een Lumaland schaduwdoek is dat zeker weten mogelijk. Ze zijn verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren die je je maar kunt bedenken. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit een driehoek, een vierkant of een harmonica schaduwdoek. Zit je lekker buiten en komt er een buitje voorbij? Grote kans dat je zo snel mogelijk je parasol naar binnen wilt hebben. Bij een schaduwdoek speelt dit probleem niet, want veel schaduwdoeken zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Ook windvlagen zijn over het algemeen geen enkel probleem.

Dankzij de scheurbestendige 100% HDPE stof biedt deze Lumaland schaduwdoek beschutting tegen UV-stralen. Met een materiaalsterkte van 185 g/m² biedt het het zeil tot 90% bescherming tegen UV-stralen. Ook bij hete temperaturen hoef je je dus geen zorgen te maken, maar je kunt heerlijk onder het schaduwdoek relaxen. Een ander voordeel van de HDPE stof is de wind en waterdoorlatendheid, zo wordt er geen warmte opgebouwd onder het scherm en kunnen er ook geen waterzakken gevormd worden. Je kunt het doek dus gewoon elke dag buiten laten staan.

Voor de montage worden 3 nylontouwen van 1,5 meter bijgeleverd. Het schaduwdoek kan gemonteerd worden aan bomen, balustrades, muren en balken. Dit wordt gedaan met behulp van oogbouten, klemschroeven en haken. Middels de roestvrij stalen ringen kan het doek stevig opgehangen worden. Zorg ervoor dat je een hellingsgraad aanhoudt, zodat regenwater kan aflopen.

Ook te koop via:

Intergard Schaduwdoek zichtdoek

Intergard is de complete aanbieder voor al je tuinartikelen. Voor natuurlijke tuinschermen, schuttingen, tuinhuisjes, speeltoestellen en sierbestrating ben je bij Intergard aan het juiste adres. De verschillende artikelen zijn verkrijgbaar in allerlei maten en uitvoeringen.Het merk is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe uitvoeringen. Hierdoor heb jij als consument de keuze uit de laatste trends en fraai vormgegeven designs. Creëer de mooiste tuin van de buurt met de stijlvolle en praktische tuinoplossingen van Intergard. Een handig tuinhuisje zorgt ervoor dat je alle tuingereedschappen gemakkelijk uit het zicht kunt opbergen.Daarnaast zorgt het natuurlijke design van de artikelen voor een robuuste uitstraling van je tuin.

Zichtdoeken verhogen de zichtdichtheid van de tuinafscheiding of geven schaduw op balkons en terrasjes. Deze zichtdoek is leverbaar in verschillende kleuren waaronder bruin, donkergroen, groen, en bamboe. Je kunt het achter of tussen wilgenmatten, heidematten, boomschorsmatten, rietmatten en bamboematten plaatsen.  Ook kun je het plaatsen tegen gaashekwerk. Deze zichtdoek is gemaakt van duurzaam polyethyleen. Het is winddoorlatend en ook nog eens UV-bestendig. De zichtdoek kan worden bevestigd met tie rips. Wil je dus in de warme maanden genieten van je tuin en terras? Dan kun je zo een zichtdoek bevestigen. Het biedt niet alleen privacy, maar zorgt ook ervoor dat je lekker in de schaduw kunt zitten en geen last hebt van de zon. Zichtdoeken zijn dus ideaal voor het afschermen van je tuin. Voorkom inkijk en geniet van de rust in je eigen tuin met deze zichtdoek. Deze zichtdoek is gemaakt van soepel materiaal en blijf goed op zijn plek zitten.

Ook te koop via:

Vierkant zonneluifel zonnedoek

Een schaduwdoek is een handig en goedkoper alternatief type van zonwering. Je kan het ook als een alternatief op de parasol zien. Schaduwdoeken komen meestal voor in de vorm van een driehoek of vierkant. Wat kleur betreft zijn er geen beperkingen en ze zijn vervaardigd uit stof die water- en winddoorlatend is. Over het algemeen wordt een schaduwdoek gemonteerd aan de gevel van de woning en vastgemaakt aan palen die dan verder in de grond zitten om het doek op te spannen. Behalve deze constructie is het ook mogelijk om een schaduwdoek te monteren aan vier losse palen. Schoonmaken is geen probleem en je kunt  ze eigenlijk het gehele jaar door buiten laten staan. In tegenstelling tot een parasol heb je ook geen last van de parasol poot.

Met deze praktische luifel, creëert je in je tuin een heel bijzondere schaduw. Je kunt het ook plaatsen op het terras of balkon. Maar niet alleen voor thuisgebruik is de luifel geschikt, zo wordt het bijvoorbeeld ook gebruikt bij het zwembad, bij de camping of bij evenementen in de buitenlucht. Hierdoor is de luifel ook uitermate geschikt als zichtscherm. Bescherm kinderen in de zandbak voor te veel zonlicht. De luifel kan tot 90% beschermen tegen UV-straling. Het is gemaakt van duurzame en ademende stof (100% polyethyleen) en wordt geproduceerd als een gebreide stof. Hierdoor kan het zorgen voor optimale warmte- en vocht-uitwisseling. Om de stof te reinigen kan deze eenvoudig worden besproeid met een tuinslang. De luifel beschikt aan de uiteinden over roestvrij stalen ringen voor het bevestigen van de bijgeleverde spankabels. Je hebt ook vierkante schaduwdoeken van 3×3 en 3×4

Ook te koop via:

Meer informatie Zonnedoek tuin

Een schaduwdoek is een handige en makkelijke manier om buiten op je terras te genieten, zonder last te hebben van de zon. Een schaduwdoek is een doek dat je boven je terras kunt bevestigen. Het schaduwdoek begint langzamerhand de traditionele parasol te vervangen. Het grote voordeel van schaduwdoeken zijn dat je ook geen last meer hebt van een hinderlijke parasolvoet. Een zonnedoek tuin kan je bevestigen aan de gevel en/of aan palen. Het doek is verkrijgbaar in verschillende vormen, bijvoorbeeld driehoek of vierkant. Ook kun je kiezen uit verschillende materialen en kleuren.

De voornaamste functie van een zonnedoek is natuurlijk het creëren van schaduw en verkoeling. In de zomermaanden kan de temperatuur buiten vaak hoog oplopen. Het is dan ook prettig om regelmatig de schaduw op te zoeken. Het schaduwdoek is hiervoor ideaal. Schaduwdoeken houden een groot deel van de schadelijke UV stralen tegen. Omdat je zelf kunt bepalen waar het schaduwdoek wordt bevestigd, kan het doek ook voor schaduw zorgen als je terras niet aan de woning grenst. Een niet-waterdichte schaduwdoek kan je schoonmaken met water en een borstel. Waterdichte schaduwdoeken kan je schoonmaken met water en een zacht doekje of sponsje. Gebruik geen chemische producten en ook geen borstel.

Schermdoek monteren

Een schaduwdoek bevestigen is niet zo moeilijk. In principe wordt een schaduw doek gemonteerd aan de gevel van de woning of vastgemaakt aan speciale schaduwdoek palen die verder in de grond zitten. Behalve deze constructie is het ook mogelijk om een schaduw doek te monteren aan vier losse palen. Dit in geval je terras niet aan je woning grenst. Schaduwdoeken zijn zeer handig, want voor een kleine prijs geniet je toch van een lekker moment van schaduw en heb je bescherming tegen langdurige blootstelling aan UV-stralen.  Schoonmaken is geen probleem en je kunt het doen met een tuinslang. Dit is wel nodig omdat er anders schimmels kunnen vormen.

Voordelen schaduw doek tuin

Het schaduwdoek biedt veel voordelen op het gebied van gemak. Zo kun je de schaduwdoeken zelf eenvoudig bevestigen en ben je met een waterdicht schermdoek goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kunnen de doeken het hele seizoen buiten blijven hangen. De schaduwdoeken zijn ook gemakkelijk om schoon te maken. Daarnaast zijn de doeken ook nog eens een mooie toevoeging aan de tuin. Schaduwdoeken hebben een hippe en trendy uitstraling en kunnen een echte eyecatcher zijn in de tuin. Kies voor een kleur die mooi aansluit op de rest van je tuinset. Ook kun je ervoor kiezen om meerdere schaduwdoeken naast elkaar te hangen. Door de schaduwdoeken gedeeltelijk te laten overlappen kun je zorgen voor een speelse uitstraling.

De prijzen van schaduwdoeken zijn afhankelijk van enkele factoren. Zo zijn de afmetingen van het doek, het materiaal en andere toebehoren van invloed op de prijs. De prijs kan ook verschillen per aanbieder. Het is daarom belangrijk om van tevoren verschillende prijzen met elkaar te vergelijken. Ook moet je kijken naar ander factoren zoals: hoe groot je tuin is, welke materiaal je het beste wenst en hoeveel schaduwdoeken je wilt.

Schaduwdoeken zijn doeken die veelal van kunststof HDPE materialen zijn gemaakt. Je kan ze het gehele voorjaar en zomerseizoen buiten laten hangen. Daarnaast heb je geen parasolvoet meer die in de weg staat op het terras. Daarnaast geeft een schaduwdoek ook een gezellige en hippe uitstraling aan jouw tuin of terras.

Enkele bekende merken schaduwdoeken zijn Nesling en Jysk, Lumaland of Intergard.  Deze merken zijn online terug te vinden, maar ook in winkels als de Leenbakker, Gamma en Kwantum.