Snoeischaar

Opzoek naar de beste snoeischaar? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste snoeischaren.

Laatste check op januari 2021

Een mooie tuin of een heg wil je natuurlijk goed onderhouden. Het wegknippen van dode bladeren of takjes of het simpelweg in model knippen. Het werk in de tuin gaan dan ook veel makkelijker en vlotter met een goede snoeischaar. Een rondje in je tuin lopen zonder snoeischaar is dan ook ondenkbaar. De meeste snoeischaren zijn ook bedoeld voor het knippen of snoeien van zachte takken of twijgen. Ook wil je na het snoeien geen verkrampte handen of blaren eraan overhouden. Er bestaat ook de elektrische snoeischaar, echter wordt deze niet in dit artikel besproken. Opzoek naar een goede hand snoeischaar? Deze koopgids zet voor jou de beste snoeischaar top 5 van 2022 op een rij.

De Beste Snoeischaar Kopen Top 5

NaamGeschikt voor diameter tak Snoeitechniek Type handgreepMeer informatie
GARDENA ComfortØ24mm Papegaaienbek Ergonomisch
Felco 2Ø25mm Papegaaienbek Geïntegreerd
Hofftech Green ArrowØ10mmPapegaaienbek Ergonomisch
Hyundai snoeisetØ25mm Papegaaienbek Carbon-nylon
Garden Elite Alpha 6Ø25mmPapegaaienbek Ergonomisch
 

GARDENA Snoeischaar Comfort

Of het nu gaat om planten natmaken, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Het maakt niet uit of je nu een bestaande tuin hebt of een nieuw tuintje wilt aanleggen. In het assortiment vind je verschillende artikelen van  handschoenen, tuinonderhoudsartikelen en accessoires voor verschillende klussen. Ook voor gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing heeft GARDENA de juiste oplossing.

Elke  keer weer worden klanten verbaasd door de nieuwe innovaties die GARDENA doorvoert. Zo ook bij deze nieuwe Comfort Gardena kleine snoeischaar. De ergnomische handgreep heeft softgrip aan beide kanten erbij gekregen en is versterkt met extra glasvezel voor een lichte en comfortabele werking. Het heeft een nieuw design, voelt prettig aan in de hand en is krachtig. Deze schaar heeft een grotere openingswijdte, waardoor je met gemak de iets dikkere takken in je tuin ook kan snoeien. Werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn en daar zorgen de Gardena snoeischaren voor.

Deze Gardena snoeischaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een GARDENA snoeischaar gekocht en je wilt er geen ander merk meer kopen. Naast de goede kwaliteit biedt GARDENA snoeischaren ook nog eens 25 jaar garantie op alle snoeischaren. De nieuwe generatie snoeischaren kan dus heel lang mee.

 

Ook te koop via:

Snoeischaar FELCO No.2

Felco is een wereldwijde marktleider in snoeischaren sinds 1945. Sinds die tijd heeft Felco meer dan 30.000 snoeischaren geleverd. Ook produceren zij meer dan 1 miljoen snoeischaren per jaar. Naast de snoeischaren kan je bij Felco ook terecht voor zagen en zakmessen. De voordelen van Felco artikelen zijn: lichtgewicht, comfortabel een minimum aan inspanning. De onderdelen zijn vervangbaar, verwisselbaar en zijn ook herinzetbaar.

Goede snoeischaren zijn uitgebreid getest op veiligheid. Bovendien is er vaak ook veel aandacht besteed aan comfort en bedieningsgemak van de snoeischaar. Een voordeel van goede snoeischaren is dat kapotte of versleten onderdelen vervangen kunnen worden. Voor een goed resultaat en mooie snoeivlakken moet je ervoor zorgen dat de snijvlakken van de snoeischaren altijd scherp en schoon zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor het snoeivlak, maar ook voor de levensduur van de snoeischaar. Geef alle bewegende delen van de schaar regelmatig een druppeltje olie en gebruik een slijpsteen om de messen scherp te houden.

Deze kleine snoeischaar is een klassiek model en is tweezijdig snijdend. De messen zijn gemaakt van eerste kwaliteit gehard staal. De boven- en ondermes zijn geklonken. Ook heeft het gesmede lichtmetalen handgrepen met een koudewerende kunststof ommanteling. Verder beschikt het over een veiligheids-duimsluiting, stootrubber, draadafsnijder en sapgoot. Gemakkelijke en snelle instelling van de messen komt door een vertande borgmoer. Deze snoeischaar is voor rechtshandig gebruik. Het is dus een onmisbaar hulpmiddel voor als je je tuin wilt gaan onderhouden. Als je een rondje door je tuin maakt, heb je dit zeker weten bij de hand. Geschikt voor takjes en jong hout.

 

Ook te koop via:

Green Arrow bloemenschaar

Het snoeien van de tuin is een klus die elk jaar terugkomt. Om een mooi resultaat te krijgen en om het snoeiwerk leuk te houden is een goede snoeischaar belangrijk. Het is niet prettig om tijdens het snoeien opeens blaren te krijgen of krampen. Schaf dus een snoeischaar aan die comfortabel in de hand ligt. Het moet niet te groot zijn en ook niet te klein. Er zijn zelfs speciale snoeischaren voor zowel grote als kleine handen. Ook bestaan er snoeischaren voor linkshandigen. Daarnaast moet ook de greep van het materiaal eentje zijn waar je lang mee kan werken en dat niet zomaar uit je hand glipt.

Deze roestvrij stalen kleine snoeischaar is ideaal om zowel dikke als dunne takken en bloemen te kunnen verwijderen. De schaar heeft zelfs een handige veiligheidsslot. Tijdens het snoeien kan het voorkomen dat je te hard moet knijpen. Dit kan kramp en pijn veroorzaken. De Hofftech 6237 is een kleine snoeischaar en heeft een prettige grip die voorkomt dat de handen pijn gaan doen tijdens het werken in de tuin. De schaar zorgt ervoor dat  ook de moeilijk bereikbare takken gewoon weggesnoeid kunnen worden.

Over het algemeen kan je met vier typen snoeischaren het grootste deel van de snoeiwerkzaamheden in de tuin doen. Sommige mensen schaffen een snoeischaar aan  om vervolgens alles in de tuin mee te gaan snoeien. Als je te dikke takken gaat snoeien met je snaar kan het kapot gaan. Koop daarom voor elke klus de juiste schaar. Op die manier gaan je scharen langer mee en hoef je minder vaak een nieuwe te kopen.

Ook te koop via:

Hyundai snoeiset 3-delig

Met deze 3-delige snoeiset van Hyundai heb je binnen korte tijd de tuin weer winter- of zomerklaar. De set bestaat uit een kleine snoeischaar, een heggenschaar en een takkenschaar.  Oftewel een grote snoeischaar voor dikke takken. Alle drie komen in het kenmerkende stoere Hyundai design en met de kwaliteit die men gewend is. Met deze krachtige en flexibele scharen is geen tak meer veilig en zoef je efficiënt door de tuin heen.

De snoeischaar is geschikt voor het knippen van oudere, houtachtige takken en twijgen. Deze snoeischaar is bijzonder licht dankzij zijn aluminium handgreep. De schaar knipt nauwkeurig en zorgt ervoor dat grote, dikke takken gemakkelijk worden doorgeknipt. De maximale knipdiameter van deze snoeischaar is 7 mm. Met de easy slide veiligheidsvergrendeling kan de snoeischaar bovendien gemakkelijk worden vergrendeld en opgeborgen.

De heggenschaar is ideaal voor het efficiënt en eenvoudig snoeien van heggen en hagen. Het  is voorzien van scherpe snijbladen gemaakt van gepolijst carbon staal. De maximale knipdiameter is 6 mm. Het heeft driehoekige stalen grepen en deze zijn flexibel in gebruik door de comfortabele grip en stootbumpers.

De takkenschaar is een lange snoeischaar en is perfect voor het knippen van droge, harde takken en twijgen. De takkenschaar is bijzonder licht dankzij de carbon-nylon handgrepen met comfortabele grip. De scherpe snijbladen zorgen ervoor dat grote, dikke takken en twijgen gemakkelijk worden doorgeknipt.

Met deze set kun je binnen korte tijd je tuin of heg weer mooi onderhouden. Omdat de set uit 3 scharen bestaat, hoef je je geen zorgen te maken om de dikte van geen enkele tak. De scharen zijn geschikt voor dikke takken, twijgen en oude takken.

Ook te koop via:

Alpha 6 Snoeischaar

Het snoeien van de tuin is een klus die elk jaar terugkomt. Om een mooi resultaat te krijgen en om het snoeiwerk leuk te houden is een goede snoeischaar belangrijk. Het is niet prettig om tijdens het snoeien opeens blaren te krijgen of krampen. Schaf dus een snoeischaar aan die comfortabel in de hand ligt. Het moet niet te groot zijn en ook niet te klein. Er zijn zelfs speciale snoeischaren voor zowel grote als kleine handen. Ook bestaan er snoeischaren voor linkshandigen. Daarnaast moet ook de greep van het materiaal eentje zijn waar je lang mee kan werken en dat niet zomaar uit je hand glipt.

Deze kleine snoeischaar is niet alleen mooi, maar ook sterk. Het is gemaakt van duurzame materialen en knipt feilloos tot 25mm dikke levende takken. Ook zeer geschikt als bloemenschaar voor in huis. De bladen zijn gemaakt van sterke SK5 staal. Zo kun je je takken mooi en netjes knippen. Ook heeft deze snoeischaar een anti-plak PTFE teflon coating. Het beschikt over oersterke handles van gesmeed aluminium en is voorzien van een draad knipper. Werk je ermee in de tuin dan ervaar je de comfortabele grip en de anti-slip handles.

Met een goede snoeischaar wordt werken in de tuin prettig. Tijdens het knippen krijg je geen last van blaren of krampen. Zo krijg je elke keer weer een mooi resultaat. Deze snoeischaar is niet alleen scherp, maar het komt ook nog eens in een mooie doos.  Ideaal om als cadeau te geven, maar als je van tuinieren houdt kun je het prima voor jezelf kopen.

 

Ook te koop via:

Snoeischaar beste getest

Het snoeien van planten en heggen is een klus die elk jaar terugkomt. Om een mooi resultaat te krijgen en het snoeiwerk leuk te blijven vinden is een goede snoeischaar belangrijk. Een snoeischaar  is niet voor elk snoeiwerk geschikt. Echter schaffen mensen soms een snoeischaar aan om alles in de tuin mee te gaan snoeien. Met als gevolg dat de schaar kapot gaat. Koop daarom voor elke klus de juiste schaar. Voor takken die dikker zijn dan een centimeter, is het bijvoorbeeld niet goed een snoeischaar te gebruiken. Voor dit snoeiwerk is een takkenschaar meer geschikt. De meeste snoeischaren zijn bedoeld voor het snoeien van zachte/groene takken en twijgen.

Niemand vindt het prettig om na een dagje snoeien  krampen of blaren te hebben. Het is daarom belangrijk om een snoeischaar aan te schaffen die comfortabel is. De snoeischaar moet niet te groot zijn en het handvat zelf moet van een materiaal zijn dat ook na lange tijd prettig in de hand ligt. De meeste snoeischaren hebben kunststof handvaten waarvan de meeste zowel door rechts- als linkshandigen te gebruiken zijn.Het mes van een snoeischaar of de snoeisnede moet zo glad mogelijk zijn, zodat je niet al teveel druk moet uitoefenen bij het knippen van takken.

Een veilige snoeischaar moet dus stevig in de hand liggen, zodat het zomaar ontglipt. Bovendien moet de snoeischaar goed en makkelijk/snel te vergrendelen zijn. Sommige snoeischaren zijn voorzien van een simpel ‘lusje’ aan het uiteinde van het handvat. Vele snoeischaren hebben een schuifknop waardoor de schoeischaar wel met één hand vergrendeld kan worden. Een  snoeischaar moet duurzaam zijn, zodat deze niet elk jaar vervangen hoeft te worden. Zowel de constructie als de gebruikte materialen dragen bij aan de duurzaamheid van de snoeischaar. Bij sommige snoeischaren zijn de messen makkelijk te slijpen en eventueel te vervangen waardoor de levensduur wordt verlengd.

Een goede snoeischaar vinden

Aan de hand van onze koopgids is de takkenschaar beste getest erg eenvoudig te vinden. Een goede snoeischaar kopen is dan ook zo gedaan. De snoeischaren zijn opgedeeld in verschillende typen snoeischaren. De snoeischaar beste koop voor jou persoonlijk is afhankelijk van een aantal persoonlijke wensen en eisen aan zo een snoeischaar.

Typen snoeischaren

Er zijn twee hoofdtypen snoeischaren te onderscheiden: het schaarmodel en het aambeeldmodel. Het schaarmodel heeft gebogen messen welke langs elkaar snijden. De aambeeldsnoeischaar heeft een recht mes dat de tak  doorsnijdt.

Ook zijn er snoeischaren die trapsgewijs knippen. Dit systeem is vooral bedoeld voor mensen die wat minder kracht in de hand hebben of liever niet te veel kracht willen zetten. Deze manier van snoeien werkt  wel wat langzamer dan wanneer een normale snoeischaar wordt gebruikt.

Tenslotte zijn er snoeischaren die na het knippen de tak/stengel vasthouden. Dit type wordt ook wel rozensnoeischaar genoemd, omdat ze zeer geschikt zijn voor het knippen van bloemstengels. Het kan soms erg prettig werken als een snoeischaar klein is. De elektrische snoeischaar, ookwel accu snoeischaar, hebben we in deze blog achterwege gelaten. 

Snoeischaaronderhoud

Houd de snoeischaar schoon door deze na gebruik met een droge doek af te vegen. Om roest te voorkomen of dat de messen gaan vastzitten kun je af en toe een druppel olie toevoegen bij het schoonmaken. Leg een snoeischaar nooit in het zand, zandkorrels of fijne delen kunnen in de veer of tussen de scharnierende delen komen. Voor een goed resultaat en mooie snoeivlakken moet je ervoor zorgen dat de snijvlakken van de snoeischaren altijd scherp en schoon zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor het snoeivlak, maar zeker ook voor de levensduur van je snoeischaar. En zo nu en dan de snoeischaar slijpen is ook een goed idee. Geef alle bewegende delen van de schaar regelmatig een druppeltje olie en gebruik een slijpsteen om de messen scherp te maken/houden.