Terrasverwarmer

Opzoek naar de beste terrasverwarmer gas of elektrisch? Maar welke terrasverwarming is het beste? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste terrsverwarmers. 

Laatste check op januari 2021

Een onderonsje in de tuin is leuk en gezellig totdat het koeler begint te worden! Wat doe je dan, is het vaarwel tuin totdat de temperaturen weer aangenamer zijn? Gelukkig hoef je niet zo lang te wachten dankzij de superhandige terrasverwarmers. Terrasverwarmers moet je zien als een soort heater, maar dan ontworpen voor de tuin en andere soortgelijke plekken. Net als bij normale heaters voor in huis, heb je ook bij terrasverwarmers veel variatie in merken, modellen en de manier waarop ze werken. Zo heb je een terrasverwarmer gas of een terrasverwarmer elektrisch. Ook bestaat er infrarood terrasverwarming. Voor iemand die voor het eerst een terrasverwarmer gaat kopen, kan het nogal verwarrend overkomen. Daarom hebben we hier een handige koopgids samengesteld met alle informatie over terrasverwarmers en de top 5 beste elektrische terrasverwarming van het moment.

Top 5 Beste Terrasverwarmer 2022

NaamType terrasverwarmerEnergieklasse Aantal warmtestanden Meer informatie
Excellent Electrics TerrasverwarmerLoungeheater A3
Eurom Golden Shadow 2500Standaard heater Geen energielabel 2
TROTEC Infrarood warmtestralerHangend Geen energielabel 3
Excellent Electrics partytent heaterHangend A1
Eurom Outdoor VerandaLoungeheater Geen energielabel 1
 

Excellent Electrics YT2000050

Excellent Electrics is een veelgehoorde naam op het gebied van elektronische apparaten. Deze apparaten staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid, ook terrasverwarmers van Excellent Electrics zijn een hot item. Een van de best verkochte is de Excellent Electrics YT2000050, een pracht van een model die ook wel loungeheater wordt genoemd.

Het eerste dat men te zeggen heeft over de YT2000050, is dat het er zeer elegant uitziet. Dit kunnen we ook beamen, deze terrasverwarmer is niet alleen functioneel doordat de terrasverwarmer staand is, maar staat ook heel mooi op het terras of in de tuin. De YT2000050 is een op elektriciteit werkende, staande terrasverwarmer die je zowel voor gezelschap alsook voor jezelf alleen kan gebruiken. Je kunt het namelijk in hoogte verstellen, vanaf 1.20 tot 2.10 m. Hierdoor kan je de verwarmer zelfs dichter naar je toe brengen als je bijvoorbeeld lekker opgerold in je loungestoel zit. Heb je een feestje, waar je gasten de meeste tijd staan, dan is de YT2000050 ook prima te gebruiken.

De YT2000050 maakt gebruik van een quartz verwarmingselement en geeft behalve warmte, ook licht. Dit zorgt voor de nodige sfeer. De verwarming zelf kan je ook naar voorkeur aanpassen, er zijn namelijk 3 warmtestanden waaruit je kan kiezen. De YT2000050 heeft verder een vermogen van 2000 W en heeft het energielabel A.

Tenslotte zijn er nog wat veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo is de YT2000050 spatwaterdicht gemaakt, zodat je het zonder zorgen buiten kan gebruiken. Verder is rekening gehouden met oververhitting, mocht dat ooit gebeuren, dan zal de YT2000050 automatisch uitgeschakeld worden.

Al met al een prima terrasverwarmer voor elke beginneling, maar ook voor degenen die voor hun gezelschap opzoek zijn naar adequate verwarming.

Ook te koop via:

Eurom Golden Shadow 2500 Terrasheater Infrarood

Een andere terrasverwarmer die deze dagen ook erg in trek is, is de Eurom Golden Shadow 2500. Eurom kun je zien als een product van eigen bodem, dit merk is al jaren actief op de markt van elektrische apparatuur en heeft zelfs een aparte categorie voor terrasverwarming. Kenmerkend voor Eurom producten is dat ze met een verfrissende en innovatie twist komen. Dit merk je ook aan de Eurom Golden Shadow 2500 terrasverwarmer.

De Eurom Golden Shadow 2500 behoort tot de categorie hangende terrasverwarmers, het zal je dus veel ruimte besparen, omdat de terrasverwarmer bij wijze van spreken gewoon aan de muur bevestigd kan worden. Verder heeft het een vermogen van 2500 W en is hij relatief licht. Wat betreft verwarming, kan je ook hier de hoeveelheid warmte aanpassen, er zijn in totaal 3 warmtestanden om uit te kiezen. Om het gebruik van de Eurom Golden Shadow 2500 zo gemakkelijk mogelijk te maken, krijg je met de verwarmer een afstandsbediening mee. Zodoende hoef je je stoel nieteens uit te komen om de warmtestand aan te passen.

Waar de Eurom Golden Shadow 2500 ook heel bekend om staat is, dat het in vergelijking met andere terrasverwarmers geen hinderlijk, rood licht afgeeft. De verlichting is echt heel minimaal en niet irriterend voor de gebruiker. Een ander groot voordeel aan deze terrasverwarmer is het feit dat het een hele grote oppervlake van bijkans 22 m2 kan verwarmen! Dit is mooi meegenomen als je gasten op bezoek hebt en in de tuin wilt vertoeven.

Voor degenen die opzoek zijn naar een hangende terrasverwarmer van uitstekende kwaliteit, welke het liefst geen tot weinig licht afgeeft, raden we de Eurom Golden Shadow 2500 zeker aan!

Ook te koop via:

Trotec Terrasverwarming IR 2550 S Terrasverwarmer Infrarood

De terrasverwarmer die op plek nummer 4 staat in deze koopgids, is van een wereldbekend merk. Trotec houdt zich bezig met de ontwikkeling van apparatuur op het gebied van klimaatbeheersing. Daar zou je moeten denken in de richting van luchtontvochtiging, ventilatie en verwarming. Terrasverwarmers horen daar ook bij. Het meest verkocht is op dit moment de Trotec IR 2550S.

De Trotec IR 2550S lijkt ietwat op het vorige product, de Eurom Golden Shadow, maar qua eigenschappen is de Trotec Terrasverwarming IR 2550S toch veel geavanceerder. Net als de Eurom Golden Shadow, is deze terrasverwarmer een hangmodel. Echter heb je bij de Trotec IR 2550S wat meer opties als het aankomt op het bevestigen van de verwarmer. Behalve aan de muur of het plafond, kan deze terrasverwarmer ook aan een telescoopstatief vast te maken. Is dat niet genoeg? De Trotec Terrasverwarming IR 2550S werkt zelfs als vrijstaand model en kan tijdelijk op niet overdekte plaatsen gezet worden. Dit is handig voor onder andere restaurants waar gasten op het terras zitten.

Een andere, unieke feature is dat deze terrasverwarmer infrarood een instelbare hoek heeft tot 900. Hiermee wordt bedoeld dat je het apparaat qua richting kan aanpassen, zodat de warmte naar een bepaalde plek geconcentreerd wordt. Een van de meest besproken eigenschappen van de Trotec IR 2550S is toch wel de verwarming. De Trotec IR 2550S maakt gebruik van terrasverwarmer infrarood warmtestralen. Deze stralen werken volgens het natuurlijke principe van de zon, het resultaat is dat je een heel aangename infrarood buitenverwarming krijgt over een zeer groot oppervlak. De Trotec IR 2550S is daarom ook geschikt voor het verwarmen van een partytent, magazijn of andere, grote ruimte.

Ook hier is er de optie om de verwarming aan te passen in 3 verschillende standen. De Trotec IR 2550S komt tevens met een afstandsbediening, waarmee je behalve de warmtestand, ook een timer kan instellen en de infrarood terrasheater kan aan – of uitschakelen.

Concluderend kunnen we zeggen dat de Trotec IR 2550S een top product is, waar je zowel thuis als in je bedrijf, volop van zult genieten. De verwarming is snel, efficient en aangenaam.

Ook te koop via:

Excellent Electrics Party Tent Heater

Feestje bouwen in de tuin, maar vind je het daar te koud voor? Met deze terrasverwarmer is dat verleden tijd! Excellent Electrics kennen we intussen al van hun kwaliteitsproducten op het gebied van terrasverwarming. Deze terrasverwarmer is er specifiek op gemaakt om in je party tent te zorgen voor de nodige warmte.

Net als het vorig product, is deze Excellent Electrics terrasverwarmer een hangmodel, echter zie je hier duidelijk verschil in het ontwerp. Dit model is rond en heeft een trendy design, hang je hem op in je tuin of partytent, dan valt het bijna niet op als verwarmer. Zo op het eerste gezicht zou je bijna denken dat je een of ander lampje hebt opgehangen.

Verwarming met deze party tent heater vindt plaats middels een halogeen lampje. De terrasverwarmer zet je aan door aan het bevestigde koordje te trekken. Bij het kopen van deze terrasverwarmer krijg je tevens een ketting van ongeveer 1 meter erbij, om hem gelijk op te hangen. Tenslotte is de heater spatwaterdicht gemaakt, hij kan dus zonder zorgen buiten geplaats worden.

Behoorlijk eenvoudig en toch effectief, trendy en makkelijk te gebruiken, dat is deze Excellent Electrics Party Tent terrasverwarmer.

 

Ook te koop via:

Eurom Outdoor Veranda Terrasheater

De allerlaatste terrasverwarmer komt wederom van het merk Eurom, maar deze keer verschilt hij helemaal qua design en werking. De Eurom Outdoor Veranda Terrasheater lijkt namelijk meer op een openhaard, inclusief hout, maar het is in feite een terrasverwarmer!

Deze openhaard is in feite een terrasverwarmer die op propaangas werkt. Bij het aanschaffen krijg je dan ook een drukregelaar en gasslang mee, zodat je alles bij de hand hebt om je terrasverwarmer gelijk te gebruiken. Handig hieraan is, dat je het mooie design van een openhaard krijgt met de warmte van een kwaliteits heater. Het is ook behoorlijk groot, de verwarmer kan ongeveer 30 m2 verwarmen. Nog een voordeel aan de aandrijving op gas is, dat de ontsteking elektrisch is, je hoeft dus niet bijzonder veel te doen om de verwarmer aan te krijgen.

Bij zo een apparaat horen natuurlijk de nodige veiligheidsmaatregelen. Een daarvan is bij het omvallen van de verwarmer. Mocht dat gebeuren, dan gaat de terrasverwarmer automatisch uit. Hetzelfde geldt bij oververhitting. Om het geheel af te maken krijg je zelfs wat sierhout mee, zodat het erop gaat lijken dat je een echte, openhaard hebt!

Wie van uniek en apart houdt, zal zeker genieten van deze, op een openhaard lijkende terrasverwarmer van Eurom.

 

Ook te koop via:

Meer informatie Terrasverwarmers

De mensen die reeds een terrasverwarmer hebben, weten welke voordelen zo een apparaat heeft. Echter, voordat je een terrasverwarmer gaat aanschaffen, is het beter om je even te verdiepen in der verschillende soorten die er zijn. Je moet er per slot van rekening nog heel wat jaren van kunnen genieten en dat kan pas als je de juiste terrasverwarmer koopt. Terrasverwarmers verschillen voornamelijk in warmtebron en design.

Warmtebron

De warmtebron is wat zorgt voor de verwarming. Bij terrasverwarmers kom je in de meeste gevallen een van de volgende 3 soorten warmtebronnen tegen: vuur, gas of electriciteit.

Terrasverwarmer vuur

Goed bekeken past vuur eigenlijk niet in dit rijtje, maar het is wel een manier om te zorgen voor terrasverwarming. Bij dit type maakt men meestal gebruik van houtblokken in een vuurkorf of een aantal fakkels rondom het terras. Het is niet de meest ideale manier, maar wel eentje die zorgt voor sfeer en gezelligheid.

Terrasverwarmer gas

Zoals de naam al zegt, werken deze terrasverwarmers op gas en zijn het eigenlijk compacte apparaten die op een gasleiding aangesloten moeten worden. Het voordeel aan gasverwarming is dat ze weinig licht geven en toch voldoende warmte. Wat er gebeurd is, dat de lucht rondom je verwarmer wordt opgewarmd, convectiewarmte dus met lange stralingsgolven. Verwarmers op gas kunnen of aardgas of propaan gebruiken. Groot pluspunt aan gasverwarming is dat je niet afhankelijk bent van electriciteit. Het kan dus op elke plek in de tuin.

Elektrische terrasverwarming

Elektrische terrasverwarmers werken op electriciteit en hebben altijd een warmte – element. Door straling of convectiewarmte wordt de ruimte rondom de verwarmer opgewarmd, wat gelijk opgemerkt wordt. Dit is een van de voordelen van een elektrische terrasverwarmer: binnen een minuut na opstarten, is bijna 90% van alle warmte al beschikbaar. In vergelijking met gasverwarmers is dit type milieuvriendelijker en makkelijker te onderhouden. Ook zijn elektrische terrasverwarmers wat compacter en minder brandgevaarlijk.

 

isTerrasverwarmer Infrarood

Nieuw op de markt van terrasverwarming is de terrasverwarmer infrarood. De infrarood stralen die deze terrasverwarming afgeeft is vergelijkbaar met het gevoel van de warmte die de zon afgeeft. Deze Infrarood terrasverwarming is zeer eenvoudig elektrisch aan te sluiten en snel te gebruiken.

Design

Kijken we naar het ontwerp van een terrasverwarmer, dan zijn er 2 soorten te onderscheiden: staande en hangende terrasverwarmers.

Staande terrasverwarmers

Staande terrasverwarmers kunnen op zowel gas als electriciteit werken, dit is afhankelijk van het merk dat je koopt. Omdat ze zowel op gas als electriciteit werken, zou je met een staande terrasverwarmer verschillende kanten op kunnen gaan. Daarnaast heb je hier nog het verschil in grootte. Zo zijn de hele grote terrasverwarmers voor een groot terras, bijvoorbeeld als je een feestje hebt en het hele terras wilt verwarmen. De middelgrote modellen zijn er om een deel van je terras te verwarmen, terwijl de tafelmodellen meer zijn om jouw en je tafelgenoot de nodige warmte te verschaffen. Tafelmodellen zijn vooral effectief wanneer je met weinig mensen zit en dus niet het hele terras wilt verwarmen.

Hangende terrasverwamers

Naast dat een terrasverwarmer staand kan zijn, komen hangende terrasverwarmers ook steeds vaker voor, dit type is meestal electrisch. De reden waarom hangende terrasverwarmers zo populair zijn, is omdat ze je veel ruimte besparen. Ze kunnen namelijk makkelijk aan het plafond, aan de muur of aan de spijlen van een parasol opgehangen worden. Belangrijk is wel dat er een stopcontact in de buurt moet zijn.

Terras verwarmer uitkiezen aan de hand van onze koopgids

In eerste instantie kan het misschien erop lijken dat terrasverwarmers veels te ingewikkeld in elkaar zitten om er nog wat van te kunnen begrijpen. Maar dat is eigenlijk niet zo, de basis is nogal eenvoudig en zodra je dat door hebt, is de keuze voor een geschikt model al gauw gemaakt. Deze koopgids komt in beide gevallen goed van pas!  

Voor een goede terrasverwarmer aanbieding kijk je online of in winkels als de Gamma, Hornbach, Intratuin of de Action.