Tuinhaard

Opzoek naar de beste tuinhaard? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste tuinhaarden.

Laatste check op januari 2021

Een haard zorgt voor heel wat sfeer, gezelligheid en warmte in huis. Je ziet ze daarom in de meeste huishoudens terug, al dan niet met een modern tintje. Maar wat velen niet weten is, dat je deze sfeer en gezelligheid ook kan verplaatsen naar je tuin, dankzij superhandige tuinhaarden. Een tuinhaard is eigenlijk hetzelfde als de haard in huis, alleen kan je deze verplaatsen en is het ontwerp afgestemd op gebruik buitenshuis. Wil je meer weten over deze tuinhaarden of wil je graag de beste tuinhaard kopen? Lees dan verder, in onze koopgids vertellen we daar meer over en vind je de top 5 beste tuinhaard van 2022.

Beste Tuinhaard Kopen

NaamMateriaalAfmetingenKleurMeer informatie
Ambiance SfeerhaardMetaal105cm x 30cmZwart
2L Home and Garden TuinhaardMetaal45 cm x 40cm x 150cmZwart
Ambiance tuinhaardMetaal90x36cmZwart
Lanterfant® Buitenhaard DavidStaal155,4 cm x 40 cm x 40 cmRoestkleur
Monzana BuitenhaardMetaal102 cm x 35 cm x 35 cmZwart
 

Ambiance sfeerhaard

De allereerste tuinhaard is van het merk Ambiance, een merk dat het tegenwoordig erg goed doet op het gebied van tuinmeubelen. Van Ambiance is bekend dat hun focus vooral ligt op trendy tuinmeubelen die je tuin een modern twist geven. Dit kan zeker ook gezegd worden van deze sfeerhaard.

De Ambiance sfeerhaard is niet te groot en ook niet te klein. Je zou hem hierdoor op elke plek in de tuin kunnen plaatsen. Met zijn strakke design en modern uitstraling past deze tuinhaard echt overal bij en zorgt het, zoals de naam al zegt, voor de nodige sfeer tijdens je feest. De sfeerhaard valt in de categorie van standaard heater en heeft dus als belangrijkste doel om voor verwarming te zorgen. De afvoerpijp is ongeveer 105 cm lang en zorgt voor juiste afvoer van de rook, deze haard werkt namelijk op houtblokken.

De Ambiance sfeerhaard is een tuinhaard van gietijzer, een materiaal dat erg stevig is, goed tegen hitte kan en weinig onderhoud nodig heeft. Hierdoor kun je deze haard gewoon in de tuin laten staan, ongeacht het weer.

Voor een trendy toevoeging aan je tuin, eentje die voor sfeer en warmte zorgt, zonder dat jij zelf veel hoeft te doen, koop je deze sfeerhaard van Ambiance.

Ook te koop via:

2L Home and Garden Cordoba Tuinhaard

Een ander merk dat heel bekend is in Nederland, is 2L Home and Garden. Dit merk houdt zich bezig met inrichting van huis en tuin en is erg populair om haar artikelen in de categorie vuurbeleving. Daar horen ook verschillende tuinhaarden bij. Een prachtmodel die om zijn kwaliteit en uitstraling ook in onze top 5 zit, is de Cordoba tuinhaard.

Het eerste dat opvalt aan deze tuinhaard, is zijn traditionele design. Hierdoor zou je voor even denken dat je te maken hebt met een oud model tuinverwarming, maar niets is minder waar! Het design mag dan lijken op een oud model, de Cordoba werkt precies als een ultramoderne tuinhaard. Zo zijn er 4 pootjes, waardoor de tuinhaard altijd stabiel staat. Tussen deze pootjes is er een rooster geplaatst, waar je extra houtblokken zou kunnen plaatsen. Dit is handig, vooral als je niet steeds op en neer wilt lopen om vers hout te pakken. Ook is er een soort dakje aan de bovenkant, waardoor het niet inregent.

Het grootste voordeel aan de Cordorba tuinhaard is, dat er genoeg ruimte is om een lekker vuurtje te stoken. Dit omdat de haard 2 openingen heeft in plaats van 1. Hierdoor is het niet alleen makkelijk om vuur aan te steken, ook de warmte van het vuur kan zich makkelijker verspreiden, zodat binnen een mum van tijd behaagelijk aanvoelt. Je hoeft verder niet bang te zijn dat het hout eruit valt of dat zo een opening gevaarlijk kan zijn, beide openingen hebben namelijk een wand van gaas, die je na het aansteken van het vuur kan optrekken.

De Cordoba tuinhaard heeft verder nog een schoorsteen voor afvoer van rook en is voorzien van een zwarte lak, waardoor het niet makkelijk gaat roesten. Je krijgt deze tuinhaard als een bouwpakket die heel snel in elkaar te zetten is.

Ook te koop via:

Ambiance Metalen Tuinhaard

Op de derde plaats in deze top 5 zien we het merk Ambiance weer terug, maar deze keer met een heel uniek model. Qua werking heeft deze tuinhaard wat weg van de vorige, maar het design is apart van de rest. En dat is precies wat Ambiance met haar tuinmeubelen wilt bereiken, een modern en uniek tintje toevoegen aan je huis en tuin. Met deze Ambiance tuinhaard kunnen we je verzekeren dat dat zeker lukt!

Wat is er zo uniek aan de Ambiance tuinhaard. Het heeft allemaal te maken met het ontwerp; de tuinhaard zou zo in een uitstalling van antiek meubilair kunnen passen. In tegenstelling met andere tuinhaarden, heeft deze van Ambiance een ronde vorm en staat het op 3 poten. In het ontwerp zijn er fraaie krullen en andere details aangebracht. De tuinhaard is van metaal, zwart van kleur en heeft een gewicht van ongeveer 5 kg.

Je kunt makkelijk houtblokken plaatsen, het vuur aansteken en vervolgens genieten van de warmte, zonder vrees te hebben van rondvliegende vonken. Dit omdat de openingen voorzien zijn van een verschuifbaar vonkenscherm. Dit scherm draagt zelf nog meer bij aan de sfeer, omdat de vlammen dan niet uit het zicht verdwijnen, maar gewoon te zien zijn zonder dat je last krijgt van rondvliegende vonken.

Zo op het eerste gezicht zou je denken dat de Ambiance tuinhaard geen afvoer heeft, omdat alles afgesloten is. Dat is echter niet zo, aan top van de schoorsteen zit er namelijk een verwijderbare afdekking, die je tijdens het aanmaken van de haard, kan weghalen. Na gebruik van de haard plaats je het er weer op, zodat in geval van regen, resterende houtblokken of de haard van binnen, niet nat worden.

De Ambiance tuinhaard is dus het model bij uitstek, voor wanneer je een goed functionerende warmtebron wilt hebben, terwijl het een sfeer van vroegere tijden terug brengt. Als je opzoek bent naar zoiets, dan is deze tuinhaard een echte aanrader!

Ook te koop via:

Lanterfant® Buitenhaard David

De Lanterfant buitenhaard David is net als de vorige van Ambiance, een prachtmodel die je zo terugbrengt in de tijd. Deze tuinhaard heeft namelijk de perfecte rustieke look, die in elke tuin past. Reden genoeg om hem ook in onze top 5 op te nemen.

Net als de meeste tuinhaarden, heeft de Lanterfant David een ronde vorm en een opening voor het aansteken van vuur. Wat we hier helaas niet zien, is een vonkenscherm om het vuur af te schermen. Desondanks zorgt de Lanterfant David voor een zeer behaaglijk vuurtje, waar je met meerdere mensen van kan genieten. Het compacte design van deze tuinhaard maakt dat het weinig ruimte inneemt en dat je dus met meer mensen erom heen kan zitten.

Opvallend is ook de extra lange schoorsteen met afdakje. Je hoeft dus niet te vrezen voor rook en andere vervelende stoffen, dat wordt allemaal afgevoerd. Een laatste eigenschap dat vermeldenswaard is, is het roestige uiterlijk van de Lanterfant David. De meeste mensen zouden denken dat roest juist iets is, wat voorkomen moet worden. Bij deze tuinhaard is daar duidelijk anders over gedacht.

Goed bekeken draagt het roestige uiterlijk juist bij aan de rustieke uitstraling van deze tuinhaard. Het staat dan ook prachtig in je tuin of op het terras. Het leuke aan deze eigenschap is, dat de roestige kleur toeneemt, naarmate de tuinhaard langer buiten staat en gebruikt wordt. Dat is dus heel erg meegenomen!

Ook te koop via:

Monzana Design Buitenhaard

De allerlaatste tuinhaard verschilt qua design ook weer van de rest, wat precies de bedoeling is van deze koopgids: genoeg keuze mogelijkheid geven, zodat je zeker iets naar wens vindt! De tuinhaard waar we het over gaan hebben, is van het merk Somultishop, waarbij het specifiek gaat om de Monzana buitenhaard.

De Monzana Design tuinhaard is prachtig ontworpen in de vorm van een piramide. Net als de meeste tuinhaarden uit deze koopgids, heeft het een extra lange schoorsteen, die wordt afgedekt met een soort kapje. De Design tuinhaard heeft verder openingen waardoor je de vlammen kan blijven zien. Wat ook hier helaas ontbreekt, is een vonkenscherm. Toch zijn er genoeg voordelige eigenschappen aan deze tuinhaard, die het tot een aantrekkelijke aankoop maken.

Zo zijn er afsluitbare deurtjes, speciaal voor het plaatsen van houtblokken of kolen. Deze deurtjes maken het plaatsen makkelijker en omdat je ze daarna kan afsluiten, hoef je niet te vrezen dat de houtblokken gaan schuiven of eruit zullen vallen. De haard zelf maakt een hele robuuste indruk en is gemaakt van stevig metaal. Het geheel staat heel stabiel en kan makkelijk in elkaar gezet worden. Je krijgt en nog pook met houten handvat bij.

Al met al is het een uitstekende toevoeging aan je tuin, vooral met het oog op de uitstraling, het handige gebruik en de stevigheid van de Monzana buitenhaard.

 

Ook te koop via:

Meer informatie over Tuinhaard kopen

Degenen die over een tuin of terras beschikken, weten hoe gezellig en ontspannend het is om van tijd tot tijd in de tuin te zitten. Denk je eens in: het is zomer, de temperatuur valt reuze mee, dus haal je je barbeque set van zolder en nodig je enkele vrienden uit. Het recept bij uitstek voor een geslaagde avond. En dan breekt plots weer de herfst aan..

Voor vele mensen is dat het teken om de barbeque en tuinstoelen op te bergen, het is toch veels te koud om gezellig buiten te zitten? Koud is het zeker, maar de warmte breng je op een voordelige manier terug met een tuinhaard kopen! De meeste tuinhaarden zijn voor het gemak ontworpen in de vorm van een staand model met afvoerpijp. Net als een normale indoor haard, moet een tuinhaard bepaalde mate van hitte kunnen weerstaan, de meeste tuinhaarden zijn daarom gemaakt van hittebestendig materiaal als staal, gietijzer, keramiek, cortenstaal (roest) enz. Een tuinhaard kopen is een uitstekend idee om langer te kunnen genieten van de tuin en het bijbehorende plezier daarvan.

Voordelen van tuinhaarden

Wat een tuinhaard precies moet voorstellen, weten we inmiddels al. Maar waarom zou je zoiets in de eerste plaats moeten aanschaffen, behalve dan het feit dat het je ook in de buitenlucht warm houdt? Tuinhaarden hebben een heleboel voordelen, waarvan de belangrijkste alsvolgt zijn:

  • Makkelijk te onderhouden. Door zijn ontwerp, inclusief de afvoerpijp, zijn tuinhaarden makkelijk schoon te maken. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je in een rokerige tuin of terras komt te zitten, daar is de afvoerpijp voor.
  • Uitstekende verzamelplek. Door een tuinhaard te kiezen dat goed past bij je tuin of terras, heb je behalve een knusse verzamelplek, ook een eye – catcher voor wanneer je gasten thuis krijgt. Een echter voorbeeld hiervan is de sfeervolle Mexicaanse tuinhaard. Dit kan zowel een gietijzeren tuinhaard zijn of een tuinhaard van klei. Of een meer modern model zoals een Bonfeu tuinhaard of de Magma RVS tuinhaard. Samen met de gasten buitenshuis zitten verhoogt de sfeer, aan de andere kant blijft je huis binnen netjes.
  • Voegt meerwaarde toe. Steeds meer mensen die op huizenjacht gaan, kijken specifiek uit naar een tuin of terras met bijbehorend meubilair. Door nu te investeren in een goede tuinhaard, kan je in geval van verkoop van je huis, meer vragen, gewoon omdat je tuin meerwaarde heeft.
  • Koken op een haardvuur. Met koken bedoelen we natuurlijk niet dat je een echte aardappelschotel gaat klaarmaken (!), maar tuinhaarden zijn een perfect alternatief voor kampvuur. En daar worden vaak de lekkerste snacks zoals hotdogs, bonbons, s’mores, enz geroosterd. Je zou het ook wel een tuinhaard bbq kunnen noemen!

Tips bij kopen van een buiten haard

Tuinhaarden kunnen je heel wat plezier en gezellige avonden opleveren, het is dus zijn investering waard. Dat neemt echter niet weg dat je een aantal zaken moet overwegen voordat je echt tot aankoop kan overgaan. Je wilt per slot van rekening niet met een verkeerde tuinhaard thuis aankomen. Daarom is het, als het aankomt op tuinhaarden kopen, goed om de volgende dingen na te gaan:

Materiaal

Zoals eerder aangegeven, kan een tuin haard van uiteenlopend materiaal gemaakt zijn, met als meest voorkomende, staal. Ben je van plan een tuinhaard te kopen, dan is de eerste vraag die je jezelf moet stellen: waar komt het precies te staan? Is het de bedoeling dat je tuinhaard permanent buiten, in de openlucht blijft staan en ben je niet van plan het tijdens de winter te bedekken? Dan heb je een tuinhaard nodig die van stevig materiaal is gemaakt en welke geen tot weinig onderhoud nodig heeft. Voorbeelden zijn tuinhaarden van gietijzer, staal, aluminium, enz.

Tuinhaard hout of tuinhaard gas?

Van tuinhaarden wordt vaak gedacht, dat er alleen modellen zijn die met houtvuur werken. Hoewel een tuinhaard hout wel de meest voorkomende op de markt is, zijn er dus ook tuinhaarden die bijvoorbeeld op gas werken. Om te kunnen bepalen welk type beter geschikt is, moet je eerst nagaan waar je de tuinhaard denkt neer te zetten. Gaat hij op je houten terras, dan is het beter om een tuinhaard op gas aan te schaffen, dit is veiliger en rendabel. Is de tuinhaard bedoeld als verwarming voor gezellige avonden met een grote groep, dan heb je meer aan een tuinhaard die op houtvuur werkt.

Buitenhaard kopen

Of je nu opzoek bent naar warmte, sfeer of een leuke toevoeging aan je tuin: met een tuinhaard bereik je het allemaal! Een leuke tuinhaard aanbieding vinden is gelukkig niet zo moeilijk! Tuinhaarden zijn o.a. te koop bij de Gamma of Intratuin. Maar online vind je vaak de beste aanbiedingen!

Tuinhaarden zijn een prachtig stuk meubilair die, mits op de juiste manier gekozen en gebruikt, je vele avonden aan plezier en gezelligheid zullen leveren. Kijk daarom goed naar onze top 5 voor vuurhaard tuin en wie weet, staat de jouw favoriete tuinhaard er ook tussen!