Tuinslang

Opzoek naar een goede tuinslang? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste tuinslangen.

Laatste check op januari 2021

Om je tuin te besproeien heb je een goede tuinslang nodig. Tuinslangen komen er in verschillende modellen en afmetingen. Met een tuinslang kun je gemakkelijk je plantjes op je balkon of in de tuin water geven. Ook accesoires zoals een tuinslang haspel of tuinslang koppeling worden onderaan deze blog besproken. Weet je al precies wat je zoekt? Misschien wil je een extra lange tuinslang, omdat je een grote tuin hebt of flexibele tuinslang met een slangenwagen. Sommige mensen gebruiken hun tuinslang ook om hun auto schoon te wassen of een stenen stoep. Deze koopgids zet voor jou de vijf beste tuinslangen op een rij. Op deze manier kun je gemakkelijk eentje uitzoeken die past bij jouw wensen en voorkeur.

Top 5 Beste Tuinslang kopen 2022 

NaamLengteMateriaalMax. druk Meer informatie
Flexibele tuinslang30 meterPolyester 6 bar
TecTake - Flexibele tuinslang7.5 meterPolyester, plastic6 bar
Gardena balkon spiraalslang-set15 meterPVC22 bar
XHose Pro DAC-522.5 meterRubber20 bar
Spiraalslang met handsproeier15 meterKunststof25 bar
 

Flexibele tuinslang en bewatering

Met een tuinslag hoef je geen water meer te vullen in je gieter of een emmer om je plantjes water te geven. Je sluit het gewoon aan aan een kraan en je kunt beginnen met sproeien. Met een tuinslang kun je vaak ook een grotere oppervlakte nat maken dan met een gieter. Omdat een tuinslang lang is ben je dan ook sneller klaar om je tuin te verzorgen. Een tuinslag is dus een handig voorwerp om te hebben in de tuin.

Deze flexibele tuinslang is een waar sproeiwonder. Het wordt jouw helper in de tuin en is zeer veelzijdig inzetbaar. Te gebruiken voor zowel  het besproeien van bloembedden, gazons of potplanten. Maar het is ook geschikt  voor het reinigen van apparatuur en andere grotere oppervlakken zoals een auto. Deze tuinslang heeft een  instelbare sproeikop die beschikt over zeven standen. De gebruiker kan de waterstraal ook aanpassen aan de specifieke aard van datgene wat besproeit moet worden. Gevuld met water, verlengt de slang zich tot maximaal 3 x de aanvangstlengte. Omdat de tuinslag flexibel is hoef je je geen zorgen te maken dat er een knik wordt veroorzaakt. Ook is deze tuinslang flexibel en heel licht van gewicht. De tuinslang weegt het nog geen 1kg.

Het handige aan deze flexibele tuinslag is dat je het niet alleen kan gebruiken om je tuin of plantjes te onderhouden. Je kunt ook andere objecten en zelfs grotere oppervlakten schoonmaken, dit omdat de slang beschikt over verschillende standen aan de sproeikop. Je kunt dus een stoep schoonmaken en zelfs een auto.

Ook te koop via:

TecTake – Flexibele tuinslang

Deze flexibele tuinslang wordt jouw helper in de tuin. Het is een tuinslang die veelzijdig inzetbaar is. Je kunt het gebruiken voor zowel  het besproeien van bloembedden, gazons of potplanten. Maar het is ook geschikt  voor het reinigen van apparatuur en andere grotere oppervlakken zoals een auto. In tegenstelling tot een normale tuinslag heeft deze flexibele waterslang een sproeiknop met wel zeven standen. Zo kun je zelf het waterstraal aanpassen aan hetgeen je op dat moment aan het wassen of natmaken bent.

Gevuld met water, verlengt de slang zich tot maximaal 3 x de aanvangslengte. Omdat de tuinslag flexibel is hoef je je geen zorgen te maken dat er een knik wordt veroorzaakt. Ook is deze tuinslang heel licht van gewicht en weegt het nog geen 1kg. Na gebruik van de slang moet je niet vergeten om de waterdruk van je kraan te verlagen of als het moet helemaal dicht te doen. Bewaar de flexibele waterslang waar mogelijk op een donkere plek, zoals in het berghok of de garage. Tijdens de winter moet de waterslang niet buiten worden bewaard. Na gebruik moet je er voor zorgen dat de slang helemaal wordt leegmaakt, zodat vorstschade kan worden voorkomen.

Het bewateren van de planten in de tuin of het schoonmaken van een auto gaan ook een stuk gemakkelijker met een tuin waterslang. Je voorziet in een vloeiende beweging al de bloemen en planten van water zonder gedoe met een gieter. Een tuinslang zorgt er niet alleen voor dat je efficiënter te werk kunt gaan, maar voorkomt bovendien waterverspilling.

Ook te koop via:

Gardena balkon spiraalslang-set

GARDENA is in 1961 opgericht in  Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om planten natmaken, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Het maakt niet uit of je nu een bestaande tuin hebt of een nieuw tuintje wilt aanleggen. In het assortiment vind je verschillende artikelen van  handschoenen, tuinonderhoudsartikelen en accessoires voor verschillende klussen. Ook voor gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing biedt de GARDENA tuinslang de juiste oplossing.

Deze Gardena spiraalslang-set heeft een 15m lange spiraalslang en is daarmee een handige oplossing voor het geven van water aan planten op balkons of terrassen of in kleine tuinparadijsjes. In deze blog worden geen tuinslangen besproken van 30 of 50 meter. De set wordt compleet geleverd met pistoolbroes en kraanstukken en is daarmee direct klaar voor gebruik. Je hoeft de slang niet op- en af te rollen aangezien de slang vanzelf terug veert. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken dat er een knik in de slang ontstaat. Tijdens het gebruik ligt de pistoolbroes comfortabel in de hand.

Ben je het zat om steeds gieters te vullen om je planten water te geven? Of is je oude tuinslag toe aan vervanging? Dan heb je heel veel keuze in tuinslangen, waarmee je gemakkelijk je plantjes op je balkon of in de tuin water geeft. Kijk ook eens naar de Gardena tuinslang haspel in hun assortiment.

Ook te koop via:

XHose Pro DAC-5 Flexible Tuinslang

Heb je er genoeg van om steeds  te sjouwen met je oude tuinslang? Vindt je het steeds weer worstelen met die irritante knopen en knikken in de slang? Tommy Teleshopping brengt hier verandering in met een rage ontketende gloednieuwe XHose. De revolutionaire nieuwe tuinslang die licht van gewicht is zet uit tot wel 3x zijn oorspronkelijke lengte, waardoor hij volledig draagbaar is en zo gemakkelijk in gebruik.

De nieuwe XHose Pro DAC-5 is de meest krachtige en dikke tuinslang op de markt. En toch is hij zo licht als een veertje. Zet de kraan aan en hij zet uit tot wel drie keer zijn lengte. Zet de kraan uit en hij krimpt tot zijn oorspronkelijke formaat. XHose Pro DAC-5 is gemaakt van een extra stevige hoogwaardige polyester buitenkant die speciaal geweven is om krachtiger en duurzamer te zijn dan ooit tevoren.

Wanneer je een gewone tuinslang blootstelt aan de hitte kan deze bijna smelten. Maar de XHose Pro DAC-5 blijft intact. Hij behoudt altijd een sterke, en continue waterstroom. De dikke, speciaal geformuleerde latex binnenkant zet uit om zo een hogere druk te genereren, zodat hij superkrachtig is. Bovendien is XHose Pro DAC-5 zo ontworpen dat hij gebruikt kan worden in combinatie met andere bestaande kraan opzetstukken van andere merken.

Plantjes natmaken, je auto schoonmaken of je gazon onderhouden wordt nu nog makkelijker met deze slang. Je hebt geen last meer van knikken in de slang en je hoeft niet meer met een gieter op en neer te lopen. Met een tuinslang kun je in een keer een grotere oppervlakte sneller nat/ schoonmaken.

Ook te koop via:

Spiraalslang met handsproeier

Het handige aan deze tuinslag is dat je het niet alleen kan gebruiken om je tuin of plantjes te onderhouden. Je kunt ook andere objecten en zelfs grotere oppervlakten schoonmaken, dit omdat de slang beschikt over verschillende standen aan de sproeikop. Je kunt dus een stoep schoonmaken en zelfs een auto. Maar niet een ieder heeft een grote tuin of een garage. Wat doe je dan als je toch plantjes hebt op je balkon of op het terras?

Heb je niet veel ruimte in je tuin of op je terras, maar wil je wel altijd water bij de hand hebben voor de planten en bloemen? Dan is deze handsproeier een handige oplossing. Je kan het aansluiten aan je kraan, het heeft aansluitkoppelingen voor 1/2inch en 3/4inch. De compacte lengte van deze slang is 70 cm en is uitrekbaar tot 15 meter. Ook beschikt het over wel 9 sproeistanden. Je kunt dus zelf de waterstraal bepalen voor hetgeen je op dat moment aan het sproeien bent.

Met zo een handsproeier hoef je geen water meer te vullen in je gieter of een emmer om je plantjes water te geven. Je sluit het gewoon aan aan een kraan en je kunt beginnen met sproeien. Met deze handsproeier kun je  ook meerdere plantjes tegelijk nat maken dan met een gieter. Omdat de sproeier rekbaar en lang is ben je  ook sneller klaar om je plantjes  te verzorgen. Een handsproeier is dus handig om te hebben op balkon of op het terras.  Handig voor mensen die geen grote tuin of erf hebben.

Ook te koop via:

Meer informatie Tuinslangen

Vind je het vervelend steeds gieters te vullen om je planten water te geven? Of is je oude tuinslang al kapot en toe aan vervanging? Tuinslangen komen er in verschillende modellen en lengtes, waarmee je gemakkelijk je plantjes op je balkon of in de tuin water geeft. Sommige mensen zoeken een extra lange tuinslang, omdat ze een grote tuin hebben of een slangenwagen. Ook moet je een sproeikop nemen die past bij je tuinslang. Wil je een speciale sproeikop erop, die op de ene stand je bloemen heel laat en op een andere stand met gemak het vuil van je auto spuit? Of kies je voor het gemak van een spiraalslang, die je niet steeds zelf hoeft op te rollen?

Met een stugge tuinslangen kan je niet op elke plek in de tuin komen, helemaal niet op plekken die moeilijk te bereiken zijn. Een flexibele tuinslang is in deze situatie de beste oplossing. Het handige is dat deze tuinslang niet knikt en het raakt ook niet snel in de knoop. Daarnaast zijn dit soort tuinslangen weer makkelijk op de rollen.Wanneer er water in de tuinslang komt zet de tuinslang uit, zodra het water weer uit de tuinslang loopt zul je zien dat de tuinslang weer terug krimpt naar zijn oorspronkelijke grootte. Hierdoor is de tuinslang ook makkelijk op te ruimen omdat de slang niet veel ruimte in beslag neemt.

Flexibele tuinslang kopen

Tuinslangen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf in de gaten te houden op welke manier je de tuinslang wilt gebruiken. Heb je een kleine tuin of wil je alleen de planten water geven op het balkon of terras? Dan is een spiraalslang aan te raden.  Voor het wassen van de auto  of grotere oppervlaktes is een flexibele waterslang zeer geschikt zodat je gemakkelijk rondom de auto kunt lopen. Bij de aanschaf van een tuinslang let je niet alleen op de diameter en de lengte, maar dus ook hoe je het wilt gaan gebruiken.

Als je klaar bent met het gebruik wil je de tuinslang uiteraard ook goed kunnen opbergen. Dit kan het beste in de schuur of in de berghok. Ook kun je speciale tuinslang haspels aanschaffen. Een tuinslang met haspel is erg handig. Deze accesoires variëren van muurhaspels tot een slangwagen. Het voordeel van een muurhaspel is dat een tuinslang altijd netjes is opgeborgen en op een vaste plek te vinden is. Een slangwagen is zeer flexibel in het gebruik en je kunt het door de hele tuin verplaatsen. Ideaal wanneer je een grote tuin hebt.

Welke tuinslang accesoires zijn handig te hebben?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van een tuinslang is het aan te raden om bijbehorende onderdelen en accessoires aan te schaffen. Voor het aansluiten van een tuinslang op de waterkraan heb je bijvoorbeeld een kraanaansluiting en slangstuk nodig. Naast noodzakelijke slangkoppelingen (tuinslang koppeling) heb je ook andere handige accessoires nodig zoals spuitkoppen. of sproeikop. Of een tuinslang haspel om de oprolbare tuinslag na gebruik weer netjes op te kunnen bergen. Het voordeel van een tuinslang met spuitpistool is dat je gericht kunt bewateren en dat je de gewenste waterstraal kunt bepalen. Mensen met planten op hun balkon of terras hoeven geen lange tuinslang aan te schaffen, maar kunnen in hun geval een slang met handsproeier aanschaffen.

Een tuinslang kopen is tegenwoordig heel gemakkelijk online te doen. Echter vind je tuinslangen ook bij winkels als de gamma of praxis.