Beste Verstekzaag

Opzoek naar de beste verstekzaag? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste verstekzagen.

Laatste check op januari 2021

Wie eens rondkijkt naar al het zaagwerk om jou heen, zal gelijk merken dat er vaak sprake is van sneden die onder een hoek zijn gemaakt en waar de delen naadloos tegen elkaar passen. Dit resultaat kan alleen bereikt worden met behulp van een verstekzaagmachine. De hand verstekzaag heeft veel weg van een cirkelzaag op een voetstuk waarbij de motor en zaagblad dus scharnierend bevestigd zijn op een stevig onderstel. Door het zaagblad op en neer te bewegen, kunnen er precisie sneden worden gemaakt en zorgt de krachtige motor voor een snel resultaat waarbij de bediening ook nog veilig kan plaatsvinden. Bij een verstekzaag, kan het zaagblad echter ook nog onder een hoek worden gedraaid en kunnen er zo schuine snedes worden verkregen. Dat kan tot op de graad toe, nauwkeurig plaatsvinden dankzij de meegeleverde geleiderails en overige hulpstukken. Zo een verstek gezaagd stuk kan dus keer op keer weer herhaald worden en zorgt dat alles weer voor een naadloos resultaat bij het bevestigen van het materiaal. Het hoeft daarbij overigens niet alleen om hout te gaan, maar ook metaal of kunststof. Alles hangt af van het type zaagblad en het toerental van de motor. Je kunt erover nadenken of een verstekzaag huren een goede optie voor je is. Maar kopen is tegenwoordig net zo makkelijk en met name als je een kap- en verstekzaag vaker gebruikt per maand, is kopen zeker het overwegen waard. In onderstaande koopgids vind je de beste verstekzaag van het moment.

Beste Verstekzaagmachine 2022

NaamType zaag Materiaal Zaagbladlengte Meer informatie
VERSTEKZAAG MANUEELHandverstekzaagHout550 mm
Verstekzaag 550mmHandverstekzaagAluminium / hout / staal550 mm
Einhell HM Zaagbladenset-Hout250 mm
SKANDIA VerstekzaagHandverstekzaagHout550 mm
Lumberjack SCMS210SBHandverstekzaagHout450 mm

 

VERSTEKZAAG MANUEEL 550MM

Back to the basics, dat is gelijk wat in het oog springt bij het bekijken van de VERSTEKZAAG MANUEEL 550MM en is het iets wat men niet gauw verwacht in deze tijd waar haast elk stuk gereedschap elektrisch aangedreven is. Het komt echter in tal van gevallen wel voordeliger uit wanneer men handmatig te werk gaat. Dat bespaart vaak ook nog flink wat tijd omdat men gelijk aan de slag kan. De draaitafel waarover de VERSTEKZAAG MANUEEL 550MM beschikt, maakt het mogelijk om traploos elke gewenste hoek in te stellen en daarna een aanvang te maken met het zagen. Daarvoor heb je geen aparte zaag nodig omdat die al geintegreerd is. Dat zorgt samen met de stevige begeleiders voor een nauwkeurig snijresultaat en dus geschikt voor het kunnen herhalen van het resultaat. Dit komt te pas in gevallen waarbij er meerdere planken nodig zijn die onder exact dezelfde hoek zijn gezaagd. De zaagbladen zijn apart te krijgen en beschikken over fijne tanden. Een fijn zaagvlak is het resultaat van de verstekzaag handmatig en kunnen ook kleine platen en zelfs buizen met de VERSTEKZAAG MANUEEL 550MM verzaagd worden.

Ook te koop via:

Verstekzaag 550mm

Snel handmatig nog wat aanpassingen verrichten of juist voor het uitvoeren van een compleet bouwproject: de  handverstekzaag 550mm leent zich perfect voor dat doel. De zaag is inbegrepen en kunnen de zaagbladen snel en eenvoudig verwijderd worden. Blijven doorzagen met een bot zaagblad is er dus niet bij en zorgen de rolgeleiders voor een soepele beweging. Daarbij wordt er nauwlijks weerstand ondervonden en kan alle kracht worden doorgegeven aan het materiaal zelf. Die kan op de draaitafel geplaatst worden en kan er verstek gezaagd worden onder een aantal vastgestelde hoekinstellingen.  Het plaatsen van het zaagblad onder zo een hoek verloopt dus snel en kan men gelijk aan de slag. De Verstekzaag 550mm komt met 4 rubberen pootjes voor een goede grip op de werktafel en is eenvoudig te verplaatsen dankzij het laag gewicht. Deze verstekzaag handmatig is het ideaal maatje om mee te werken op plekken waar er geen toegang is tot het elektriciteitsnet.

Ook te koop via:

Zaagbladenset 3-delig 24/48/60 T voor afkort-/ kap- en verstekzagen – Ø210 x 30 x 2,5 mm – Geleverd in aluminium Transport- en Opbergkoffer

We staan er vaak niet bij stil, maar zo een zaagblad bestemd voor een machine, moet toch wel aan een groot aantal eisen voldoen. De snelheid waarmee het zich moet voortbewegen door het materiaal heen, zorgt voor de opbouw van veel warmte. Gebruik van materialen van hoogwaardige kwaliteit is dus een vereiste en kan dat zeker gezegd worden van de Zaagbladenset 3-delig 24/48/60 T voor afkort-/ kap- en verstekzagen – Ø210 x 30 x 2,5 mm – Geleverd in aluminium Transport- en Opbergkoffer. Dit is een complete set van zaagbladen die geschikt zijn voor vele toepassingen en gaat het om een afmeting die standaard is bij veel soorten en modellen zaagmachines. De bladen zitten bovendien veilig in een stevige koffer en kunnen dus overal mee worden genomen, direct gereed voor gebruik.  Na het gebruik kan het zaagblad verstekzaag eventueel weer verwijderd worden van de hand verstekzaag en lichtjes ingevet, weer in de koffer teruggeplaatst worden.

Ook te koop via:

SKANDIA Verstekzaag – Skandia erstekzaagmachine met 55 cm blad

Met zo een manuele verstekzaagmachine, mag het niet mis gaan bij het maken van zaagsnedes onder verschillende hoeken. Deze zijn dan ook van te voren ingesteld om snel de juiste hoek te vinden en zal het werk daardoor geen stagnatie ondervinden. Ook maken deze instellingen het mogelijk, om steeds weer exact dezelfde hoek te krijgen en het afleveren van vakwerk garanderen. Indien er verzaagd dient te worden onder afwijkende hoeken, is het mogelijk om zelf de hoek op de draaitafel in te stellen. Eenmaal ingesteld, wijkt het zaagblad niet af van zijn stand en kan er elke keer opnieuw hetzelfde resultaat worden bereikt.  Het zaagblad kan altijd nog vervangen worden en zorgt de stevige handgreep voor het optimaal kunnen overbrengen van alle kracht. Licht in gewicht en eenvoudig op te slaan.

Ook te koop via:

Lumberjack SCMS210SB – Radiaal afkort & verstekzaag

Een zaag moet nu eenmaal voor vele doeleinden te gebruiken zijn  en is het daarom bij de Lumberjack SCMS210SB – Radiaal afkort & verstekzaag te zien, dat er meer dan alleen het afkorten van hout en overige materialen mee verricht kan worden. De geleiders bieden steun aan wat langer materiaal en zorgen ervoor dat elke snede op de juiste plek kan plaatsvinden. De ingebouwde laser helpt daarbij een handje mee en wordt ook al het stof gelijk opgevangen. Het verschil in het gebruik van de Lumberjack SCMS210SB – Radiaal afkort & verstek zaag is echter te merken wanneer het nodig is om verstek te zagen. De draaitafel heeft daarvoor de nodige markeringen en kan in elke gewenste hoek gezaagd worden. Vakwerk kan dus elke keer weer geleverd worden en kan het zaagblad gekandteld worden voor het zagen onder een hoek. Geen klus is dus te veel voor deze verstekzaag en zorgt de lengtefunctie ook voor het kunnen verzagen van brede planken.

Ook te koop via:

Verstekzaagmachine

Het zagen in verstek is nodig in veel gevallen en is het daarbij ook nog vereist, dat alles met de grootste precisie zal plaatsvinden. Bijvoorbeeld als je bezig bent met het leggen van plinten in je huis. Ook het resultaat steeds kunnen herhalen moet mogelijk zijn en is het begrijpelijk dat er gebruik gemaakt zal moeten worden van een verstek zaag.  Ook wel een kap-trek en verstekzaag genoemd.

Aan keuze geen gebrek en is de SKANDIA Verstekzaag – Skandia verstekzaagmachine met 55 cm blad geschikt om ook wat bredere planken onder verschillende hoeken te kunnen zagen. De hoek kan zelf ingesteld worden of kan er gebruik gemaakt worden van de instellingen die te vinden zijn op de draaitafel.

 

Soepel en dus met weinig weerstand, beweegt het zaagblad van de Verstekzaag 550mm en wordt er voor een scherpe snede gezorgt door het speciaal zaagblad verstekzaag. Die kan ook  snel verwisseld worden. De Lumberjack SCMS210SB – Radiaal afkort & verstekzaag is uitgerust met een krachtige motor en behoeft het weinig uitleg dat het werk snel zal worden uitgevoerd. Ook het zagen onder een hoek vormt geen probleem voor deze zaag en kunnen er ook brede planken ermee worden verzaagd. 

Enkele bekende merken verstekzagen zijn Makita, Bosch en Parkside. Een verstekzaag is o.a te koop bij bouwmarkten als Gamma en Praxis of bij winkels als Hornbach en eventueel Lidl.