Beste Tafelzaagmachine

Opzoek naar de beste zaagtafel machine? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. Wil je dus een zaagtafel kopen, lees dan eerst verder! In deze blog vertellen we je meer over de beste tafelzagen.

Laatste check op januari 2021

Voor het verzagen van allerlei materialen op een nette en snelle manier, is een zaagtafel machine de beste manier om op een grote schaal met al het materiaal om te gaan. Het voordeel van zo een multifunctionele tafelzaag is verder, dat het de ruimte biedt om het te verzagen materiaal keurig neer te leggen en het zo mogelijk om precisiewerk af te leveren. De mogelijkheid om met beide handen te werken, biedt meer mogelijkheden om het materiaal vast te houden en zo ook veiliger te werk te gaan. Ook het verzagen van grote stukken zoals planken en kozijnen. De krachtige motor maakt haast elke bewerking mogelijk en is de zaagdikte altijd in te stellen. Zo een zaagtafel, wordt altijd geleverd met de nodige hulpstukken om verstek te zagen of inkervingen te maken. Meer dan alleen zagen in rechte lijnen dus en zijn tafelzaagmachines geschikt voor het wat zwaardere werk. Het is en stuk gereedschap die dan ook het meest wordt gebruikt voor commerciele doeleinden, maar is het altijd een goede investering voor zij die regelmatig in de schuur te vinden zijn voor het uitvoeren van hun hobby.Wil jij de beste zaagtafel kopen? Bekijk dan eerst onderstaande koopgids, hierin vind je de beste tafelzaagmachine van het moment.

Beste Zaagtafel Kopen 2022

NaamZaagkopVermogenMet trekfunctie Meer informatie
Festool Multifunctionele tafel MFT/3--Nee
DeWalt Tafel-Afkortzaagmachine D27107305mm--
DeWalt Combinatiezaag D27111-Qs305mm1500 W-
Tafel Slijpmachine125 mm120 W-
TafelSlijpmachine Silverstorm150 mm200 W-

 

Festool werktafel multifunctioneel MFT/3

Het behoeft weinig uitleg, dat er bij het werken met een elektrische zaag, een stevige werktafel niet mag ontbreken om een stabiel en veilige werkplekje te hebben. Vaak is men al urenlang bezig met het verzagen en komt een goede werktafel dus als geroepen. Dat is ook gelijk de gedachte wanneer de Festool Multifunctionele tafel MFT/3 wordt bekeken. De werkhoogte van 90cm is ideaal voor de doorsnee persoon en beschikt de tafel over tal van mogelijkheden om een elektrische zaag aan te bevestigen. Dat kan niet alleen snel gebeuren, maar bovenal veilig. Eenmaal bevestigd, kan er zowel in verstek gezaagd worden alsook langs een keurige rechte lijn. Op de tafel zijn er markeringen aanwezig om mee te helpen en is de Festool Multifunctionele tafel MFT/3 daarom ook geschikt voor amateurs. Al het vrijgekomen stof kan middels de speciale adapter afgezogen worden. Na gebruik laat de zaagtafel zich eenvoudig dichtklappen. Ook voor freeswerk zijn alle toebehoren aanwezig.

Ook te koop via:

DeWalt Tafel-Afkortzaagmachine D27107

Staande op een stevige werktafel, is de DeWalt Tafel-Afkortzaagmachine D27107 een stuk mini zaagtafel dat gelijk opvalt en waar er veel merk mee kan worden verzet. Dat komt door de krachtige motor die zich bevindt aan de stevige werkarm en die moeiteloos door materiaal tot 155mm dik kan zagen. Dat zijn nou dikke balken en kan het zaagblad gekanteld worden onder een hoek dankzij het handig mechanisme die eenvoudig te bedienen is. Ook verstekzagen levert al helemaal geen problemen op en is ere en draaitafel aanwezig om het zaagblad met de grootste precisie te werk te laten gaan. De stevige handgreep van de DeWalt zaagtafel zorgt voor een optimale werkhouding en draagt ook bij aan de veiligheid. Ook de elektronica helpt een handje mee waardoor overbelasting wordt voorkomen en het toerental constant wordt gehouden. Dit is vooral van belang bij het verzagen van wat dikkere balken. Dankzij deze regeling, is het geen probleem om de machine voor uren achter elkaar te gebruiken. Verplaatsen levert geen problemen op dankzij de wielen aan de poten.

Ook te koop via:

DeWalt Combi Zaagtafel D27111 Tafel-, Afkort- en Verstekzaagmachine 305mm 1500w

Deze DeWalt zaagtafel mag dan wel compact ogen, het is een zaag die voor geen kleintje vervaardigd is. De 1500W motor weet wel raad met materiaal tot een dikte van wel 155mm. Niet alleen verticaal zagen is natuurlijk mogelijk en kan het zaagblad naar beide zijden toe maximaal 50 om 60 graden worden gedraaid. Dat is flink wat meer dan de wat er doorgaans te krijgen is en kan er met deze zaag dan meer bereikt worden op het gebied van de geleverde werkzaamheden. Natuurlijk is verticaal zagen (afkorten) nog steeds de specialiteit van de DeWalt D27111 Tafel-, Afkort- en Verstekzaagmachine 305mm 1500w en kan dat tot een dikte van wel 90mm en een maximale breedte van 220mm.  Flinke planken kunnen dus moeiteloos afgekort worden of onder een hoek worden gezaagd. De zaagnauwkeurigheid van 0.2mm maakt precisiewerk mogelijk en zal dat wel te merken zijn aan het prachtig eindresultaat. De zaagsnede blijft dus onder alle omstandigheden goed zichtbaar. De constructie is vervaardigd uit duurzaam aluminium en heeft een gewicht van 26kg. Een zaagtafel DeWalt is altijd een goede keuze!

Ook te koop via:

Tafel Slijpmachine 125 mm 120 Watt, Verto

Een perfect zaagresultaat met botte zaagbladen bereiken is er dus gewoon niet bij en zal na een intensieve werkdag, het zaagblad vaak wel toe zijn aan een slijpbeurt. Met de hand daaraan beginnen is niet zo een goed idee omdat er veel tijd in gaat zitten en het resultaat soms toch niet bevredigend zal zijn. Met de hand gaan zitten slijpen hoeft gelukkig niet wanneer je de Tafel Slijpmachine 125 mm 120 Watt, Verto in huis haalt. Met de dubbele slijpschijven die ronddraaien met 2950 toeren per minuut, is al binnen een paar minuten te merken dat het zaagblad weer vlijmscherp zal aanvoelen. Het laag gewicht van 4,7 kilo en het snoer van 2m lang, maken het tot een stuk gereedschap dat eenvoudig te verplaatsen is en overal meegenomen kan worden. Zo hoeft er nooit meer gewerkt te worden met een bot zaagblad en zal de productiviteit met grote stappen op vooruit gaan.

Ook te koop via:

TafelSlijpmachine Silverstorm 200W

Een slijpmachine is niet alleen een onmisbaar stuk gereedschap bij het weer scherp krijgen van zaagbladen, maar kan ook worden gebruikt om snijvlakken te verfijnen. Zo krijg je steeds weer een perfecte aansluiting hetgeen het werk alleen maar ten goede komt. De TafelSlijpmachine Silverstorm 200W is uitgerust met twee slijpschijven met verschillende korrelgrootten en kan het material dus geleidelijk aan verfijnd worden. De grove schijf kan gebruikt worden om de grootste on evenheden weg te slijpen en rond je af met de fijne (60 korrelgrootte) schijf. De motor is krachtig genoeg om het toerental ondanks de weerstand vrij constant te houden en resulteerd dit in een snel resultaat. Natuurlijk kunnen ook messen en zaagbladen door de TafelSlijpmachine Silverstorm 200W met gemak weer scherp gekregen worden. Neem dit onmisbaar stuk gereedschap dus mee bij het uitvoeren van drukke werkzaamheden waarbij er geregeld een beroep zal worden gedaan op de slijpschijven. De kwaliteit is ook dik in orde dankzij de dubbele verzegelde lagers. Met een gewicht van 7kg, een aluminium behuizing en ruime transparante beschermkappen, is deze tafelslijpmachine duurzaam en veilig in gebruik.

Ook te koop via:

Tafelzaagmachines

Met goed gereedschap is de helft van het werk al uitgevoerd en is het werktempo van zo en tafelzaagmachine wel hoog te noemen. Dat komt mede door het gemak waarmee de te verzagen materialen over het tafelblad heen kunnen worden voortbewogen. De werkpositie kan helemaal naar wens van de gebruiker aangepast worden en komt dit de veiligheid en productiviteit ten goede. De DeWalt Tafel-Afkortzaagmachine D27107 is gericht op het verzagen wat dikker hout en wordt de motor automatisch beschermt tegen overbelasting. Ook het toerental blijft hetzelfde en blijft de zaagsnede dus overal hetzelfde. Kunnen snijden in haast elke hoek, horizontaal als verstek of door de zaagkop te laten kantelen, is iets wat voor de DeWalt D27111 Tafel-, Afkort- en Verstekzaagmachine 305mm 1500w geen probleem zal opleveren.

 

De bediening van al deze functies is ook nog eenvoudig en helpt de stofzuigeraansluiting om het stof steeds uit de zaagsnede te verwijderen en is de tekenlijn zo steeds duidelijk te zien. Het slijpen van het versneden materiaal alsook het snijmateriaal zoals messen, moet hierbij ook meegenomen worden. Zo kan na het zagen het toch nodig zijn om de sneden te verfijnen en zo een perfecte aansluiting te krijgen met nette naden. De TafelSlijpmachine Silverstorm 200W is geschikt voor zowel fijn als grof slijpen en beschikken beide slijpschijven over een transparante beschermkap.

Enkele populaire merken zaagtafels zijn: DeWalt, Festool, Makita, Bosch, Einhell, Metabo, Scheppach, Verto en Silverstorm.