Inhoud

Ananasplant Kopen

Heb jij al een ananasplant in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de ananasplant moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Een typische tropische vrucht is dat nou en smaakt het heerlijk zoet in de mond. Ook de geur is nu zo aantrekkelijk en zou je niet zo gauw vermoeden, dat je zelf een ananasplant kunt kweken. Dat gaat bovendien wel heel eenvoudig en is een flinke dosis geduld wel vereist. Het geeft echter een ware voldoening wanneer je dan eindelijk kan genieten van het vruchtvlees en zijn er helemaal geen bijzondere voorzieningen vereist om de plant te kweken.

Wel eerst een ananas kopen

Voordat je aan de slag kunt, moet je wel eerst een ananas kopen en snij je de kroon eraf. Die heb je namelijk nodig om als plant te kunnen gebruiken. Om te voorkomen dat er sprake zal zijn va rot dient elk vruchtvlees verwijdert te worden en neem je voor de zekerheid de onderste 3cm van de kroon ook mee. Dat geeft een gaaf oppervlak bloot waar de wortelgroei kan beginnen. Daartoe moet de kroon niet gelijk in de bodem, maar eerst in een glas water geplaatst worden. Of liever gezegd, op, want alleen de onderkant moet zich in het water bevinden. Probeer daar met wat saté prikkers de kroon te balanceren aan de rand van het glas. Nadat de wortels zichtbaar worden, kan de plant dan voorzichtig in wat vochtige potgrond worden geplaatst.

Het is dan wel wachten geblazen

Eenmaal in een pot geplaatst, is het een kwestie van goed onderhoud om zo snel als mogelijk van de vrucht te kunnen genieten. De pot moet ook groot genoeg zijn om de vrucht alle ruimte te geven om zich te kunnen ontwikkelen. Overmatig vocht kan de plant niet gebruiken en op tijd bemesten met wat organische meststof al voldoende. Tropisch van herkomst, mag zonlicht ook nooit ontbreken. Plaats in de winter de plant ook dicht bij de kachel. Dat kan wel heel eenvoudig omdat het toch om een relatief kleine pot gaat. Na ongeveer een jaar kan soms de vrucht geoogst worden, maar kan het ook 3 jaren duren. Alles zal afhangen van de situatie waarin de plant zich de hele periode bevond en moet het niet ontbreken aan warmte. Tijdens de winter gaat de groei anders stagneren en zal jouw geduld nog meer op de proef worden gesteld.

Ongeveer 6 maanden voordat de vrucht oogstrijp is, zullen er bloesems verschijnen aan de bovenzijde en is dit altijd wel een lust voor het oog. Na het oogsten haal je natuurlijk de kroon er weer af om opnieuw jouw eigen ananas te planten.

Kenmerken Ananasplant

Naam plant ananasplant
Bloeikleur(en) rose
Bloeiperiode voor- of najaar
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien nee
Voeding potgrond
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies laat de wortels eerst goed ontwikkelen
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 40 tot 50 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten het duurt gemiddeld 2 jaar voordat de vrucht kan worden geoogst

Veel gestelde vragen

Hoe ananasplant stekken?

Wil je meer ananasplant planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Plaats de kroon zonder vruchtvlees in een glas met water tot de wortels zich na een paar weken hebben ontwikkeld. Daarna voorzichtig in wat vochtige potgrond plaatsen.

Hoe ananasplant beschermen voor winter?

Ananasplant beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Zorg ervoor dat de bodem niet te droog wordt en kunnen de bladeren worden besproeit. Ook niet laten staan op een plek waar de temperatuur te laag wordt voor deze tropische plant.

Hoe ananasplant bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van ananasplant gaat als volgt:

Veel onderhoud is er niet nodig en kan er naarmate de vrucht zich aan het ontwikkelen is, wat compost of potaarde worden toegevoegd.

Hoe ananasplant snoeien?

Word je ananasplant te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van ananasplant kan je het beste doen door:

Snoeien is niet nodig. Lekker eenvoudig in het onderhoud dus!

Waar ananasplant goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope ananasplant plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Kweek zelf jouw exotische vrucht met de ananasplant”

Wat een apart gevoel geeft het wanneer je eens een keer, van jouw eigen ananas kan genieten!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..