Inhoud

Sanseveria Kopen

Heb jij al een sanseveria in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de sanseveria moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Een mooie plant die altijd wel in elke huiskamer mooi staat en nog erbij weinig zorg nodig heeft, zo kan de Sanseveria snel worden beschreven en is het de gele bladrand die zo typerend is voor deze plant. Dat staat vrolijk in menig huis interieur of in de tuin. Omdat het hier gaat om een plant die niet zo goed tegen de kou kan, is het wel nodig om in de winter alles binnen te plaatsen. Als potplant mag dat geen probleem vormen en is de plant al tevreden met een minimale verzorging.

Sanseveria laat zich eenvoudig vermenigvuldigen

Wie al over zo een plant beschikt, kan snel en eenvoudig nieuw plantmateriaal aanmaken. Daarvoor heb je beslist geen groene vingers nodig maar gewoon wat potgrond en een schaar. De sanseveria laat zich namelijk wel eenvoudig vermenigvuldigen door middel van het stekken van stukjes blad. Die laat je eerst drogen en doe je ze daarna in wat vochtige potgrond. Iets ingewikkelder is de het verwijderen van de uitlopers van de stengel en ook die in potgrond te steken. Zet de nieuw aangemaakte planten op een warme plek. Dat geldt trouwens ook voor de volwassen planten. In de zomer moet direct zonlicht vermeden worden omdat de bladeren anders wel licht kunnen beschadigen.

De plant kan in de pot blijven

Overplanten is bij een sanseveria niet nodig wanneer er al in het begin gekozen is voor een ruime pot. Eenmaal volwassen neemt het in de hoogte niet meer dan 50 tot 60 cm in beslag en kan daarom ook in elke hoek geplaatst worden. Naast mooi om naar te kijken, heeft de plant ook de eigenschap om de lucht in de ruimte te zuiveren. Een perfect maatje dus voor de binnenkant. Af en toe de bladeren goed nat maken om het stof te verwijderen kan geen kwaad en snij je bladeren die wat bruin eruit beginnen te zien, gewoon weg. Gooi de bladeren gelijk in de ton omdat de sanseveria licht giftig is.

Een leuke aanblik geeft het ook, wanneer er een aantal potjes met deze plant bij elkaar worden geplaatst. Met de sanseveria zijn er genoeg mogelijkheden om het huis wat op te fleuren en is het weinige onderhoudt die het vraagt, ook goed nieuws voor zij die niet over veel tijd beschikken. Ook de luchtzuiverende werking mag niet onderschat worden en mag een plant in de woon- of slaapkamer dus niet ontbreken.

 

 

Kenmerken Sanseveria

Naam plant sanseveria
Bloeikleur(en) n.v.t.
Bloeiperiode n.v.t.
Wintergroen nee
Winterhardheid niet
Standplaats binnenshuis
Snoeien niet nodig
Voeding bemesting voor kamerplanten
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies jonge stekjes in potgrond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen met gele randen
Hoogte volwassen plant tot wel 150 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten licht giftig

Veel gestelde vragen

Hoe sanseveria stekken?

Wil je meer sanseveria planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Verwijder een deel van de stengel en plaats het vervolgens in wat vochtige potgrond. Niet gelijk in vol zonlicht plaatsen.

Hoe sanseveria beschermen voor winter?

Sanseveria beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Het gaat hier om een plant die je binnenshuis houdt. In de winter wel wat minder water toedienen en erop letten dat de bladeren regelmatig worden besproeid.

Hoe sanseveria bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van sanseveria gaat als volgt:

Het is een plant die weinig eisen stelt en voldoet potgrond prima. In het voorjaar kan dan speciale bemesting voor kamerplanten worden gebruikt. Dit kan gewoon 1x per jaar gebeuren.

Hoe sanseveria snoeien?

Word je sanseveria te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van sanseveria kan je het beste doen door:

Snoeien is niet nodig en gaat het om een plant die vrij langzaam groeit. Indien de plant na verloop van tijd te groot wordt, kunnen de grootste bladeren weggesneden worden.

Waar sanseveria goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope sanseveria plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Kies voor een apart uitziende kamerplant”

Met de puntvormige bladeren met een aparte kleurschakeling, valt de Sanseveria zeker op!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..