Inhoud

Laurier Kopen

Heb jij al een Laurier in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de Laurier moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

De naam komt misschien wel bekend voor als veelgebruikt kruid in de keuken, maar staat de plant ook prachtig in de tuin. Met zijn slanke groei en vol bladerdek, is het een plant die veel gebruikt wordt om er prachtige hagen mee te vormen. Ook de snelle groei van zo een 30cm per jaar, maakt het geschikt voor zij die die van plan zijn een haag aan te leggen. Natuurlijk kan de Laurier ook gewoon als “enkeling” in de tuin worden geplant en zelfs als potplant. 

Vrijwel elke bodem is geschikt voor de laurier

Het planten van Laurier zijn er geen speciale voorbereidingen nodig omdat de plant niet veel eisen stelt aan de vruchtbaarheid. Dit maakt de aanleg van een haag eenvoudig omdat elke tuin geschikt is voor de plant. Er dient alleen voor een goede drainage gezorgd te worden en kan dat gebeuren door de grond eerst goed om te woelen en met wat grind te mengen.  Gewoonlijk is 30 tot 40cm al voldoende en zorgt dat er voor dat zelfs in de natste maanden er voldoende afvoer van het overtollig water is. Voor het overplanten is de periode van september tot april aangeraden, maar kan het overzetten van potplanten het hele jaar door plaatsvinden. De bodem moet natuurlijk wel niet bevroren zijn en moet elke beschadiging aan de wortels voorkomen worden. 

Ook in de volle zon gedijt de plant goed 

Een schaduwrijke plek is niet vereist voor de plant en verdraagt het prima de volle zon. Eenmaal in de grond, is bemesten maar één keer per jaar nodig en kan bij elke plantspeciaalzaak organische mest of compost worden aangeschaft. Belangrijk is het wel om tijdens de droge periodes de plant genoeg te bewateren. De groei kan anders stagnatie ondervinden en kan zelfs tot sterfte lijden bij planten die pas in de bodem zijn gestopt.  Na een jaar kan er gesnoeid worden (in het voor- of najaar) en krijg je zo een vol bladerdek.   

Aanschaf van het plantmateriaal kan gebeuren in de vorm van potplanten of met een aardkluit en kan de Laurier prima tegen winterse temperaturen. Omdat er geen speciale eisen worden gesteld aan de bodem en ook het onderhoudt om weinig vraagt, is het een haagplant bij uitstek. De hoogte kan tot wel 5m bedragen en zal er dus wel tijdig gesnoeid moeten worden om de plant op de gewenste hoogte te blijven houden. 

 

Kenmerken Laurier

Naam plant Laurier
Bloeikleur(en) groen
Bloeiperiode mei-juni
Wintergroen ja
Winterhardheid ja
Standplaats in de tuin
Snoeien pas na een jaar. In het voor- of najaar
Voeding overplanten in potgrond. Daarna geen bijzondere eisen
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter 6
Aanplantadvies compost met voldoende vocht
Moeilijkheidsgraad  eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 5m
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten Zorg voor een goed gedraineerde bodem

Veel gestelde vragen

Hoe Laurier stekken?

Wil je meer laurier planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Zorg voor een bodem die goed doorlatend is en kan je daarvoor het best compost of potgrond gemengd met wat grind gebruiken. De jonge wortels verdragen de vorst in het eerste jaar niet zo goed, dus vindt het stekken bij voorkeur in het voor- of najaar plaats.

 

Hoe Laurier beschermen voor winter?

Laurier beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Het gaat hier om een plant die winterhard is en dus gewoon buiten kan blijven staan in de winter. Alleen een goed doorlaatbare bodem is vereist.

Hoe Laurier bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van laurier gaat als volgt:

Elke doorsnee tuinbodem voldoet aan deze niet veeleisende plant, maar helpt het wel wanneer je het overplanten of stekken laat plaatsvinden in compost of potgrond

Hoe Laurier snoeien?

Word je laurier te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van laurier kan je het beste doen door:

De laurierplant neemt na het eerste jaar behoorlijk wat vaart en dien je dus wel regelmatig te snoeien. Ook hier geldt de gangbare regel, dat het voor- en najaar het geschikst zijn. Verder zijn er geen specifieke punten waar je op moet letten, maar snoei je voor de winter invalt, liever niet te diep. Tijdens de winter zullen de openingen anders door zichtbaar blijven en pas daarna weer dichtgroeien.

Waar Laurier goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope laurier plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Laurier, meer dan alleen een kruid”

Het groen van Laurier geeft iedere tuin een aparte aanblik

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..