Inhoud

Lepelplant kopen

Heb jij al een lepelplant in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de lepelplant moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Het zal wel al duidelijk zijn dat veel kamerplanten hun oorsprong in het tropisch oerwoud hebben en is dat ook het geval bij de lepelplant. Het is een plant die voorts er helemaal geen moeite mee heeft dat de wortels zich in een laagje water bevinden. Waar er bij andere planten al snel sprake zou zijn van wortelrot, heeft de lepelblad er juist behoefte aan omdat bij tekort aan water de bladeren slap zullen gaan hangen. Wel kan een overmaat aan zonlicht de bladeren lichtjes beschadigen.

Het lepelblad houdt wel niet van droge lucht

De hoge luchtvochtigheid van het tropisch bos, is ook nodig voor een optimale groei. In de zomer is dat geen probleem, maar moeten er in de winter wel voorzorgsmaatregelen zoals een luchtbevochtiger geplaatst worden. Ook gewoon regelmatig de bladeren besproeien helpt tegen de lage luchtvochtigheid. Omdat in het bos nu eenmaal veel schaduw te vinden is, plaats je de lepelblad het liefst niet vol in de zon omdat de bladeren anders bruin krullend kunnen uitvallen. In de winter mag het echter wel voor het raam worden geplaatst. Tijdens de bloei komen de kenmerkende witte bloemen tevoorschijn en kunnen die tot zelfs 2 maanden blijven.

De plant beschikt over bijzondere eigenschappen

Naast de prachtige bladeren die het een fris uiterlijk geven en elk interieur opvrolijken, is er nog een eigenschap die de plant zo bijzonder maakt. Het heeft namelijk een zuiverende werking op de lucht en haalt het tal van toxische stoffen eruit. Ook produceert de plant veel zuurstof en verbeterd de luchtkwaliteit aanzienlijk. Vooral in de winter is zo een plant een ware verademing voor het interieur. Eenmaal in de pot, groeien er vanzelf weer nieuwe planten aan en is verpotten ook niet nodig. Zo een lepelplant kan dus wel een tijd lang meegaan, maar moet er dan wel voor voldoende voeding worden gezorgd. Strooi wat compost of potaarde aan de bovenzijde of gebruik speciale meststof voor kamerplanten. Dit geeft de plant dan voldoende energie om te bloeien en voor de nieuwe plantjes. De oude bloemen kunnen na een tijd compleet met steel verwijderd worden.

De lepelplant kan naar wens na ongeveer 2 tot 3 jaar wel worden geplaatst in een grotere pot en zal daardoor ook sneller bloeien. In de winter kan de plant last krijgen van splint en kan je de bladeren besproeien met een biologisch bestrijdingsmiddel.

Kenmerken Lepelplant

Naam plant lepelplant
Bloeikleur(en) wit
Bloeiperiode voor- en najaar
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien oude bloemen en bladeren verwijderen
Voeding meststof voor kamerplanten
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies scheuren langs de stengel en plaatseh in potgrond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 60 tot 70 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten licht giftig

Veel gestelde vragen

Hoe lepelplant stekken?

Wil je meer lepelplant planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Langs de stengel scheur je voorzichtig een blad weg en plaats je die in stekgrond. Op tijd bevochtigen en warm houden is alleen nog verder nodig.

Hoe lepelplant beschermen voor winter?

Lepelplant beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Winterhard is deze plant niet dus kan het in de buurt van de kachel worden geplaatst of voor het raam. Ook het bewateren verminderen.

Hoe lepelplant bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van lepelplant gaat als volgt:

De snelle groei en bloei, zorgt ervoor dat er wel extra bemest dient te worden en wel in de vorm van speciale plantbemesting.

Hoe lepelplant snoeien?

Word je lepelplant te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van lepelplant kan je het beste doen door:

Op tijd de oude bladeren en bloemen verwijderen is alleen nodig en groeien er snel weer nieuwe aan.

Waar lepelplant goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope lepelplant plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Kijk uit naar de prachtige witte lepelplantbloemen”

Naast het vol goen bladerdek, zijn ook de witte bloemen prachtig om naar te kijken!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..