Inhoud

Haag confineren Kopen

Heb jij al een haag confineren in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de haag confineren moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

De aanleg van een haag biedt niet alleen een fraai uiterlijk op, maar garandeert ook de privacy. haagconfineren zijn bij uitstek hiervoor geschikt omdat ze zelfs in de winter hun bladerdek blijven behouden en de effectieve werking van de haag behouden blijft. wanneer er wordt gesproken over confineren, wordt er een aantal plantsoorten bedoeld waar de taxus en thuja deel van uitmaken. ze beschikken allemaal wel over dezelfde kenmerken zoals het groen blijvende bladerdek in de winter.

Het planten levert dus geen problemen op

Ook kenmerkend voor haag confineren is, dat ze eenvoudig te planten zijn en vrijwel elke tuin geschikt is om zo een haag aan te leggen. De ondergrond dient wel goed doorlatend te zijn omdat de wortels nu eenmaal slecht kunnen tegen veel water. Na het overplanten in de bodem, dient er wel regelmatig bewatert te worden om uitdrogen van de plant te voorkomen. Wat extra kalk kan geen kwaad en zal voor de rest wat gewone bemesting zoals compost ook voldoen. Eén keer per jaar is al voldoende om de planten optimaal te laten groeien en zorgt ook het tijdig snoeien daarvoor. Zo een volle haag is alleen maar te bereiken door de takjes te snoeien en ontstaan er zo veel vertakkingen. Met het snoeien van de toppen dient er pas rekening te worden gehouden wanneer de plant al op de gewenste hoogte is.

Snoeien is afhankelijk van de soort haagconfineren

Niet elke soort heeft nu hetzelfde groeitempo en dient er daar op gelet te worden bij de aanschaf.  Advies is er altijd voorhanden bij elke speciaalzaak en kan het snoeischema zo ook bepaalt worden. haagconfineren zijn niet gevoelig voor ziektes en dient alleen overtollig water bij de wortels vermeden te worden. om een rechte haag te krijgen, is het uitzetten belangrijk en kunnen de planten in de beginfase wel een steuntje gebruiken. de plantdichtheid varieert, maar kan over het algemeen voldaan worden met 3 tot 4 plantjes per meter. hou altijd rekening met uitvallers en schaf je daarom altijd wat extra aan. vervang de uitvallers zo snel als mogelijk om een uniforme groei van de haag te krijgen.

Kijk dus rond welke haagconfineren geschikt zijn voor de tuin en moet het planten geen problemen opleveren wanneer er gezorgd is voor een goede afwatering. Op tijd snoeien en wat mest in het voorjaar is het enige wat dan nog rest en bepaal je middels het snoeien zelf hoe hoog de haag moet komen.

 

 

 

Kenmerken haag confineren

Naam plant haag confineren
Bloeikleur(en) n.v.t.
Bloeiperiode n.v.t.
Wintergroen ja
Winterhardheid ja
Standplaats buiten
Snoeien voor- of najaar
Voeding compost of tuingrond
Potgrond niet nodig
Aantal per strekkende meter 3 tot 5
Aanplantadvies niet wanneer er kans is op vorst
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen tot geelgroen
Hoogte volwassen plant gemiddeld 1.5 tot 2 m
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten groeit snel in de hoogte

Veel gestelde vragen

Hoe haag confineren stekken?

Wil je meer haag confineren planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Maak in een rechte lijn 3 tot 5 gaten per meter en zorg voor een goede afwatering. Er kan potgrond of compost vermengd met wat grid worden gebruikt om overtollig water snel af te kunnen voeren.

Hoe haag confineren beschermen voor winter?

Haag confineren beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

De beste manier om de plant te beschermen tegen de vorst, is door nieuwe aanplanten in het voor- of najaar te doen.

Hoe haag confineren bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van haag confineren gaat als volgt:

Normale tuingrond is al voldoende, maar kan het geen kwaad wanneer in het voorjaar wat compost rond de plant wordt gestrooit.

Hoe haag confineren snoeien?

Word je haag confineren te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van haag confineren kan je het beste doen door: De snelle groei maakt op tijd snoeien noodzakelijk en kan dat het best in het voor- of najaar. Haal vooral de toppen eraf omdat hij anders wel hoog kan worden.

Waar haag confineren goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope haag confineren plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Haag confineren bieden een goede beschutting”

Het vol bladerdek en de forse hoogte, maken de haag confineren tot een ideale haagplant!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..