Inhoud

Graslelie Kopen

Heb jij al een graslelie in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de graslelie moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Weer zo een exoot afkomstig van wat warmere streken en is het dit keer het zuidelijk deel van Afrika. Daar kan het goed droog worden en is het daarom niet vreemd dat de graslelie al tevreden is met weinig water. Zo weinig zelfs dat hij het wel een week of twee zonder kan uithouden. De wortels beschikken namelijk de eigenschap om in één keer veel vocht vast te houden en geven die langzaam af aan de rest van de plant. In de zomer moet je wel erop letten dat het niet te droog voor de plant wordt omdat de bladeren anders bruin en krullend erbij gaan staan.

De graslelie heeft ook een andere bijzondere eigenschap

Niet alleen kan de graslelie met weinig water, maar heeft het tegelijk ook een sterk zuiverende werking op de lucht in de omgeving. Het is wetenschappelijk bewezen, dat giftige stoffen zoals koolmonoxide en nitraten door de bladeren worden verwijderd. Dat is wel letterlijk een hele verademing en zijn een aantal van deze planten in het huis of ook op kantoor dan wel goed om de lucht zuiver te houden. Belangrijk om mee te nemen, is wel om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen, maar wel op een plek waar het voldoende licht krijgt. De bladeren zullen anders na een tijd er gelig beginnen uit te zien. Dat is ook het geval wanneer er te veel water wordt toegevoegd. De groene bladeren kunnen zo één keer in de maand wat extra voeding gebruiken en kan dat het liefst in de zomer of lente gebeuren.

 

Aan plantmateriaal geen gebrek

Naast het eenvoudig onderhoudt, is ook het vermeerderen geen probleem en groeien er aan de stengel vanzelf weer nieuwe plantjes aan. Door deze voorzichtig te verwijderen en in een aparte pot met wat vochtige potgrond te planten, heb je binnen de kortste keren een aantal graslelies en zijn die altijd een welkome aanvulling op jouw verzameling van kamerplanten. Kijk ook uit naar de witte bloesems, maar hou tegelijk ook een oogje in het zeil voor ziektes als splint en de bladluis omdat de graslelie er nogal gevoelig voor is. Vanwege de nogal snelle groei is in het begin het wel nodig om na een jaar de plant te verpotten en zijn bij een volwassen plant de bladeren ongeveer 40cm lang.

Laat de lucht in elke binnenruimte dus op een natuurlijke wijze gezuiverd worden met zo een graslelie. Niet vergeten hem niet te veel water te geven en op tijd de bladeren te controleren op ziektes.

Kenmerken Graslelie

Naam plant graslelie
Bloeikleur(en) n.v.t.
Bloeiperiode n.v.t.
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien alleen oude bladeren verwijderen
Voeding potgrond
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies in vochtige grond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 20 tot 30 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten luchtzuiverend

Veel gestelde vragen

Hoe graslelie stekken?

Wil je meer graslelie planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Langs de stengel verwijder je voorzichtig een blad met een stuk van de stengel en kan die in een glas met water worden geplaatst om de wortels de kans te geven volledig te ontwikkelen.

Hoe graslelie beschermen voor winter?

Graslelie beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Veel eist de plant niet en moet er wel een warme plek beschikbaar zijn. Zorg er ook voor om de bladeren regelmatig te besproeien.

Hoe graslelie bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van graslelie gaat als volgt:

Wat potgrond toevoegen is al voldoende of gebruik je speciale meststoffen die bestemd zijn voor kamerplanten. Altijd de voorschriften op de verpakking opvolgen.

Hoe graslelie snoeien?

Word je graslelie te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van graslelie kan je het beste doen door:

Aan snoeien komt het niet bij een graslelie, maar kunnen wel de oude bladeren worden verwijderd.

Waar graslelie goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope graslelie plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Graslelie voor frisse lucht in huis”

De sterk zuiverende werking is in elke huis welkom!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..