Inhoud

Wiet plant Kopen

Heb jij al een Wiet plant in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de Wiet plant moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Wiet plant

Het was vroeger wel eens een vraag die men liever niet stelde: hoe plant je nou wiet? Dat was toen nog een vraag waar men wel vreemd van zou opkijken. Door de jaren heen heeft men gelukkig wel kunnen inzien, wat de voordelen zijn van deze medicinale plant en zijn er veel personen die graag ook meer af willen weten over de wijze waarop het geplant kan worden. Meteen dient erbij gezegd te worden, dat het om een plant gaat die als vrij ´taai´ kan worden omschreven. Het planten levert niet veel uitdagingen op en kan al binnen een paar maanden de oogst binnengehaald worden.

Wel van oorsprong gewent aan een warm klimaat

In het Verre Oosten, met name in China en India, werd de wietplant al duizenden jaren geleden al geprezen als een ware weldoener voor niet alleen medicinaal gebruik, maar zeker ook als genotsmiddel. Met het contact dat door de eeuwen heen opgebouwd werd met Europa, kwam ook het gebruik van de wietplant hier overgewaaid. De Romeinen en Grieken gebruikten het ook voor allerlei doeleinden en werd het tot het begin van de 20ste eeuw gedoogd binnen Europa en zelfs Amerika.  Met het aanscherpen van de wetgeving op het gebied van drugs, werd op den duur wel een stokje gestoken voor het gebruik en mag Nederland zich gelukkig nog scharen onder de landen (zijn er echt een handjevol) waar het in een beperkte mate mogelijk is om cannabis te verkopen en te gebruiken (denk maar aan de coffeeshops).

Maar genoeg daarover: hoe groeit de plant?

Wietplant groeien kan verrassend eenvoudig zijn en heb je bepaald geen groene vingers nodig om succes te behalen. Het begint allemaal bij wat goede zaden en zijn die te verkrijgen via het internet of gewoon bij de meeste plantenzaken. Let er daarbij wel op, wat de eigenschappen zijn van de zaden. Er zijn namelijk verschillende soorten wietplanten en liggen de verschillen in de tijd waarin de plant gereed is om ´geoogst´ te worden tot aan het gehalte THC of BDC. Voordat je dus de zaden aanschaft, moet het dus wel duidelijk zijn waarvoor je de plant zal gebruiken. Voor medicinaal gebruik is een hoog BDC gehalte aangeraden terwijl een hoog gehalte aan THC van belang is voor personen die het meer voor hun recreatie zullen gebruiken. Ook de beschikbare ruimte neem je mee. Daarbij hoeft er al helemaal geen professionele kas opgezet te worden. ook zij die niet over een tuin beschikken, kunnen zo een wietplant in een bloempot binnenshuis of het balkon kweken. Het is daarbij van belang om de zaadjes in de maanden maart en april in de bodem te stoppen. Een cannabis plant kweken vereist ook het juiste bodem of grondtype. Wie het in een pot zal doen, moet zorgen voor een goed doorlaatbare grond en moet die wel voldoende vocht kunnen vasthouden. Potaarde voldoet ook prima. Hoe plant je wiet? De zaden dienen nooit diep in de grond te worden gestoken, 1 cm diep is al voldoende.  Wie van plan is om een grote wietboom te kweken, dient wel voor een grotere pot te kiezen. Hetzelfde geldt voor zij die het maar op een kleintje willen houden.

Al gauw steekt de kiem de kop op

De eerste dag of twee moet de bodem goed vochtig worden gehouden en kan je al binnen een week de eerste blaadjes voorzichtig tevoorschijn zien komen. In deze fase is voldoende zonlicht nodig om de groei te bevorderen. Wie de potten buiten in de tuin heeft staan, moet ook rekening houden met slakken. Plaats de potten daarom op een verhoging of doe wat slakkenkorrels erin. Bemesten is voorlopig niet nodig en kan dat na ongeveer drie weken gebeuren. Kijk daarbij uit naar biologische (vloeibare) mest en kan je eventueel ook een teveel aan plantjes verwijderen. Zo een pot, maar ook in de grond, is voor een optimale groei, maar 1 plant voldoende. Wie er een aantal op wil nahouden, kan dat in verschillende potten of op een afstand van ongeveer 2 m in de bodem. Zo komen de wortels niet in gedrang met elkaar. Het is immers de bedoeling, dat rond september of oktober, de plant dan al volwassen is. tijdens de groei zijn voldoende zonlicht en het vochtig houden van de bodem van groot belang. Zorg er wel voor, dat de bodem niet te veel water zal vasthouden. Dat kan zich uiten in de bladeren die er wat gelig eruit beginnen te zien. Voor de rest is de wietplant er eentje die niet zoveel zorg nodig heeft. In de laatste weken, kan er wat extra fosfor worden toegevoegd. Dat zorgt er dan voor, dat de toppen wat zwaarder worden en dus meer bladeren zullen dragen. Het gaat immers toch om de bladeren die het meest gebruikt zullen worden. De stengels en de stam worden in de meeste gevallen gewoon weggegooid, hoewel sommigen er soms nog wat thee van trekken. Wie het maximale uit de plant halen wil, kan ook beginnen met het snoeien wanneer de top al eenmaal helemaal ontwikkeld is. Over het algemeen moet er daarmee gewacht worden tot zo een 4 weken voordat de plant ‘geoogst’ zal worden. Door de plant te snoeien, komen er meer uitlopers tevoorschijn en vertaalt dat zich natuurlijk in een hogere opbrengst. Daar gaat het nu eenmaal om bij een cannabis plant kweken.

De wietplant is dus al decenia lang een lieveling geweest, dwars door alle culturen heen en komt dat zeker wel door de helende werking die aan de plant wordt toegeschreven. Door zelf eentje te planten, ben je er zeker van, dat het allemaal wel voordeliger zal uitvallen. Of het nu in een pot is of gelijk in de bodem, de wietplant heeft van nature niet veel zorg nodig en is het wel belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte en het zaadmateriaal dat gebruikt zal worden. Zorg er ook zeker voor, om op tijd te planten zodat de plant volgroeit is voordat de winter invalt.

Kenmerken Wiet plant

Naam plant Wiet plant
Bloeikleur(en)
Bloeiperiode
Wintergroen
Winterhardheid
Standplaats
Snoeien
Voeding
Potgrond
Aantal per strekkende meter
Aanplantadvies
Moeilijkheidsgraad
Bladkleur
Hoogte volwassen plant
Onderhoudsvriendelijk
Belangrijk om te weten

Veel gestelde vragen

Hoe Wiet plant stekken?

Wil je meer Wiet plant planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Over het algemeen wordt vermeerdering met behulp van zaadjes toegepast. Dit biedt meer mogelijkheden dankzij de varianten en kan het zaad ook nog lang bewaard worden. Doe wat in een ondiep kuiltje in de bodem en zorgt ervoor, dat de bodem goed vochtig wordt gehouden. Bij voorkeur plaatsen op een zonnige plek.

Hoe Wiet plant beschermen voor winter?

Wiet plant beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

De plant komt tot bloei voordat de winter invalt en sterft daarna af. De `oogst` kan dus voor de winter binnen worden gehaald. Wie echter de planten in potten heeft staan en wat later de zaden heeft uitgezaaid, kan de potten in het huis plaatsen of een plantenkas. Zo komt de wiet plant prima de winter door.

Hoe Wiet plant bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van de Wiet plant gaat als volgt:

Een goed doorlaatbare bodem is vereist en kan volstaan worden met een mix van compost en wat potaarde. Dit geeft de wortels voldoende kans om zich snel te ontwikkelen. Vloeibare mest kan na een maand of twee gebruikt worden en is fosfor belangrijk in de laatste 4 weken.

Hoe Wiet plant snoeien?

Word je Wiet plant te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van Wiet plant kan je het beste doen door:

Belangrijk voor het bepalen van de grootte van de plant, is de ruimte die de wortels ter beschikking hebben om zich te ontwikkelen. Voor een kleine plant zal er dus gekozen moeten worden uit een niet te grote pot. Indien de toppen toch verwijderd dienen te worden, kan dat het best in de laatste maand van de groei gebeuren. Verwijder de top met een snoeischaar en hou het boven de eerstvolgende uitloper. Zo krijg je ook nog een voller bladerdek.

Waar Wiet plant goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope Wiet plant plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Met de wiet plant jouw eigen apotheek in huis”

De krachtige medicinale werking van de wiet plant is al eeuwen lang beken over de hele wereld

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..