Inhoud

Beukenhaag Kopen

Heb jij al een beukenhaag in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de beukenhaag moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Een haag staat altijd leuk en gaat er wel veel werk aan vooraf. Het is echter de moeite wel waard en is het de beukenplant die zich goed leent om zo een prachtige haag te maken. Voor het planten dienen jonge plantjes met blote wortel gebruikt te worden en kan de lengte ongeveer een meter bedragen. Voor plantmateriaal kan je gewoon terecht bij de boer of stap je zo een plantspeciaalzaak binnen. Het is wel belangrijk om in acht te nemen de periode waarin je van plan bent de haag op te zetten. 

Beukenhaag leg je het best in het voorjaar aan

Omdat de beuk nu eenmaal wel tegen een stootje kan, vormt een beetje kou dus geen probleem. Om een volle haag te krijgen met weinig tot geen doorkijk, zijn vier tot vijf planten per meter voldoende. Ook indien er sprake is van uitvallers, blijft de haag zijn vorm zo behouden. Bij het opzetten van een haag is het van belang dat het voorwerk wel verricht is. Dat betekent het uitzetten van een lijn met behulp van een touw en het gereedmaken van de bodem. Ook dienen om de 3m palen geslagen te worden waarna er dan op regelmatige intervallen draad gespannen dient te worden. Beukenplanten groeien bij voorkeur op bodems die wat doorlatend zijn en stelt de plant geen specifieke eisen. Natuurlijk moeten de nodige voedingsstoffen aanwezig zijn en voldoet een mix van compost al prima. Wie aan plantmateriaal kan komen met wat grotere planten (ongeveer een meter), zal de haag uiteraard sneller te zien groeien. 

Bij voorkeur aan te leggen in het voorjaar 

Ondanks de plant goed bestand is tegen lage temperaturen, is bij de aanleg van zo een haag het belangrijk dat de wortels de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen voordat de kou van de winter zich zal inzetten. Het werken in de tuin is trouwens ook veel eenvoudiger op zo een manier en kunnen de uitvallers ook snel worden vervangen. Dat is wel belangrijk omdat een uniforme groei nu eenmaal een volle haag gegarandeerd. Zorg er wel voor dat de planten niet uitdrogen en kan wat mest na het planten ook geen kwaad. Daarvoor kan gewoon compost worden gebruik.  

De aanleg van een beukenhaag is dus geen ingewikkelde klus en zorg je er alleen wel voor om met behulp van palen en draad de planten keurig in een rij te laten groeien. Bemesting met compost is voldoende en zorg je voor regelmatig bewateren in de droge periodes. 

Kenmerken Beukenhaag

Naam plant Beukenhaag
Bloeikleur(en)
Bloeiperiode
Wintergroen
Winterhardheid
Standplaats
Snoeien
Voeding
Potgrond
Aantal per strekkende meter
Aanplantadvies
Moeilijkheidsgraad
Bladkleur
Hoogte volwassen plant
Onderhoudsvriendelijk
Belangrijk om te weten

Veel gestelde vragen

Hoe beukenhaag stekken?

Wil je meer beukenhaag planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Hoe beukenhaag beschermen voor winter?

Beukenhaag beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Hoe beukenhaag bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van beukenhaag gaat als volgt:

Hoe beukenhaag snoeien?

Word je beukenhaag te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van beukenhaag kan je het beste doen door:

Waar beukenhaag goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope beukenhaag plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Meer groen met een beukenhaag”

Zelfs de kleinste tuin leent zich prima voor een beukenhaag

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..