Inhoud

Monstera Kopen

Heb jij al een monstera in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de monstera moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Een naam die misschien wat eng aanhoort, maar is daar niets van waar wanneer je eenmaal een blik geworpen zal hebben op deze donkergroene kamerplant met wel aparte bladeren. Die zijn namelijk niet aaneengesloten, maar vertonen grote spleten. De monstera wordt daarom ook wel de gatenplant genoemd en is het ook de naam waar het meest van gebruik wordt gemaakt. Er zijn trouwens een aantal varianten van deze plant waarbij sommige soorten over fikse bladeren kunnen beschikken.

De monstera is een slingerplant

Ook dat is wel apart te noemen en slingeren deze planten in het tropisch bos zich langs de vele boomstammen omhoog. Dat houdt dus gelijk in, dat het om een plant gaat die wel van een vochtige omgeving houdt en niet zo dol is op direct zonlicht. Vochtig houden van de bodem is dus belangrijk en besproei je tijdens de winter de bladeren regelmatig om die toch vochtig te houden in de droge binnenvlucht. In de zomer moet de plant dan ook het liefst niet vlak voor het raam worden geplaatst omdat de randen dan snel bruin zullen kleuren. Opmerkelijk is het ook, dat bij gezonde planten de bladeren na een tijd zullen splitsen en de typische vorm krijgen die we eenmaal gewend zijn van de monstera. Door de snelle groei is op tijd snoeien wel nodig en doe je dat onder een knop. Zo zullen er weer snel nieuwe stengels erbij groeien en de plant een vol bladerdek geven.

 

De plant groeit vrij snel

Eenmaal in de grond, zal de plant snel omhoog schieten en helpt een steuntje daarbij wel. Een mosstok bootst de werking van een boomstam na en helpt de plant om snel vorm te krijgen. Planten kunnen het best in potgrond, maar moet ervoor gewaakt worden om niet te veel te bewateren omdat de wortels dan niet optimaal voeding kunnen opnemen. De plant kan hierdoor snel afsterven. De snelle groei zorgt er ook voor, dat verpotten regelmatig zal moeten plaatsvinden. De wortels zullen anders compact gaan zitten waardoor de plant achteruit zal gaan. Na een aantal jaren (de plant gaat wel lang mee) beginnen er op den duur luchtwortels te verschijnen. De monstera heeft daarom ook de eigenschap luchtzuiverend te werken. De luchtwortels helpen ook bij het aanmaken van plantmateriaal door de stengel onder een knop en met een luchtwortel af te snijden en vervolgens in een glas met water te plaatsen.  Planten kunnen vervolgens in een pot met wat potgrond en die regelmatig te bevochtigen.

 

Kenmerken Monstera

Naam plant monstera
Bloeikleur(en) n.v.t.
Bloeiperiode n.v.t.
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien onder de knoppen
Voeding bemesting voor potplanten
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies stekken plaatsen in een glas water om de wortels te laten ontwikkeln
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant ongeveer 2 m
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten heeft een luchtzuiverende werking

Veel gestelde vragen

Hoe monstera stekken?

Wil je meer monstera planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Snij een stuk van de stengel samen met een luchtwortel af van de hoofdplant en plaats de stek in een glas water om de wortels te laten ontwikkelen. Na enkele weken kan de stek in vochtige potgrond worden overgeplant.

Hoe monstera beschermen voor winter?

Monstera beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Een hoge luchtvochtigheid vinden de bladeren wel fijn en moet er in de winter daarom wle regelmatig besproeid worden. Ook jou je de bodem vochtig, maar niet overmatig bewateren.

Hoe monstera bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van monstera gaat als volgt:

Omdat de bladeren nu eenmaal een snelle groei doormaken, is op tijd bemesten wel nodig. Doe dit dan het liefts in het voorjaar en met speciale meststof voor kamerplanten.

Hoe monstera snoeien?

Word je monstera te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van monstera kan je het beste doen door:

Om de aanmaak van nieuwe bladeren te bevorderen, is snoeien nodig. Onder de knoppen de stengel voorzichtig wegsnijden, zal ervoor zorgen dat er snel weer nieuwe bladeren zullen aangroeien.

Waar monstera goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope monstera plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“De monstera geeft elk interieur een groene tint”

De grote bladeren in combinatie met de lange stengels maken zo een pot tot een ware groene oase van rust!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..