Inhoud

Yucca Kopen

Heb jij al een yucca in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de yucca moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Het is wel “gek” te noemen hoeveel van onze geliefde kamerplanten van nature voorkomen in tropische landen en is de yucca daar ook eentje van. In tegenstelling wat je echter zou verwachten, gaat het hier om een plant die goed bestand is tegen droge periodes en zelfs weken zonder water kan! Dat zou je niet zo verwachten van een tropische plant en is het zelfs vereist dat er geen sprake mag zijn van stilstaand water in de pot. Een overschot van water laat zich merken aan de wortels die beginnen te rotten en kan op den duur zelfs de stam aangetast worden.

De yucca kan wel tot een forse plant uitgroeien

Zo een yucca heeft wel een apart uiterlijk met de bruine stengels en groene puntvormige bladeren. Naarmate de plant aan het groeien is, sterven de onderste bladeren af en kan je die eenvoudig zelf verwijderen. Met de juiste verzorging en genoeg ruimte voor de wortels (en ruime pot dus), zal de plant na een poos al een hoogte kunnen bereiken van zo een twee meter. Dat zal wel een probleem vormen in de meeste huizen, maar hoeft het natuurlijk niet zo ver te komen. Door de plant in een kleine pot te laten, zal ook de groei afgeremd worden. Gezond moet de plant wel blijven en dient er wel voorzichtig te worden omgegaan met organische mest als compost. Op een te zure bodem zal de plant na een poos namelijk beginnen af te sterven.

Met de uitlopers maak je zelf plantmateriaal aan

Kenmerkend voor de yucca is ook, dat het over veel uitlopers beschikt en kunnen die gebruikt worden om zelf jouw aanplant uit te breiden. Ook hier geldt de regel dat te veel vocht de plant zal schaden. Het wordt zelfs aangeraden om na het stekken in een vochtige grond, die voor een week niet te bewateren. De temperatuur moet wel niet te hoog oplopen en is de lente daarom ook de beste periode. Omdat de bladeren van de yucca zo dicht bij elkaar zitten, vormen ze de ideale plek voor luizen en ander klein ongedierte. Er zijn in de handel tal van biologische bestrijdingsmiddelen te krijgen en moet de plant regelmatig gecontroleerd worden. Omdat de plant giftig is, moet je wel oppassen wanneer kinderen of huisdieren in de buurt zijn.

Yucca is dus een stevige plant die goed tegen de droogte kan en is het bovendien nog eenvoudig te vermeerderen. Naar wens kan de plant mooi groot worden en kan de groei beperkt worden door de plant in een kleine pot te laten.

 

Kenmerken Yucca

Naam plant yucca
Bloeikleur(en) wit
Bloeiperiode zeldzaam in Nederland, voorjaar
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien verwijder oude bladeren
Voeding potgrond met mate
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies vochtige potgrond, niet te veel water
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 150 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten de plant is giftig

Veel gestelde vragen

Hoe yucca stekken?

Wil je meer yucca planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Voorzichtig de uitlopers verwijderen en planten in potgrond die maar licht is bevochtigd. De kans is anders groot dat de wortels zulle afsterven.

Hoe yucca beschermen voor winter?

Yucca beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Plaats in de winter de plant op een warme plek, maar niet te dichtbij de kachel. Een plek dichtbij het raam is ook aangeraden en moet er ook wat minder water worden toegediend.

Hoe yucca bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van yucca gaat als volgt:

Om te voorkomen dat de bodem zal verzuren, is bemesten met mate aangeraden. Volg altijd de instructies aangegeven op de verpakking op.

Hoe yucca snoeien?

Word je yucca te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van yucca kan je het beste doen door:

Doorgaans beperkt het “snoeien” zich tot het verwijderen van de oude bladeren. Wie de plant te groot vindt worden, kan een deel van de stam verwijderen, maar is de kans dan wel groot, dat de plant zal afsterven.

Waar yucca goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope yucca plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Breng met de yucca wat warmte in huis”

Deze plant oogt tropisch en brengt een aparte sfeer in huis!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..