Inhoud

Dracaeana Kopen

Heb jij al een dracaeana in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de dracaeana moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Ook weer een kamerplant die een naam heeft die niet gangbaar is, maar ligt de oorzaak in rood plantensap die velen liet denken aan drakenbloed. Voor de rest heeft de plant gelukkig geen andere overeenkomsten met een draak. Integendeel zijn het aantrekkelijk ogende planten met een kroon vol met smalle bladeren die allemaal de lucht in steken en worden gedragen door een bruine steel. In een pot staan ze daarom ook allemaal zo statig en is het ook een plant die weinig onderhoudt vergt.

binnenshuis blijft de dracaeana wel klein

In de natuur kan de dracaeana uitgroeien tot een flinke boom, maar komt het gelukkig niet zo ver wanneer je het rustig in een pot laat staan. Wel moet er gemiddeld om de twee jaar worden verpot, maar zal de plant wel langzaam groeien. Er wordt meestal voor gekozen om een stuk van twee of drie in een pot te doen met verschillende lengtes en geeft dat een speels effect. Met het geven van water dient men wel voorzichtig te zijn omdat een overdaad de plant wel fataal kan worden. Indien je dus niet zeker bent van de hoeveelheid, kan je dus bij mondjesmaat wat toevoegen. Ook koude en/of schaduwrijke plekken zullen vermeden moeten worden omdat niet anders de ontwikkeling wordt gestremd, maar na verloop van tijd de bladeren gaan beginnen uit te vallen.

zorg voor een paar uurtjes zon per dag

Dat kan natuurlijk niet in de winter, maar mag in de zomer de plant wel flink van de zon genieten. Dat zorgt voor een versnelde groei en zullen er ook weer snel nieuwe bladeren aangemaakt worden. In deze periode is wat extra bemesting wel nodig en zorg je ervoor dat de bodem vochtig wordt gehouden. Om te voorkomen dat de plant last zal krijgen van ziektes, is het plaatsen in een flinke regenbui ook een goed idee en controleer je de bladeren regelmatig op ziektes. Vooral in de winter kan de plant daar last van krijgen en zijn er tal van bestrijdingsmiddelen te vinden om het probleem gelijk aan te pakken. Vermeldenswaard is ook, dat de bladeren wel giftig zijn voor dieren en bij het verwijderen dus liever in de ton kunnen worden gegooid.

Met de weinige zorg die het nodig heeft en de prachtige bladerkroon, is de dracaeana een favoriet bij liefhebbers van kamerplanten. Alleen met mate bewateren en meststoffen toevoegen (anders wordt de bodem te zuur, is zo het enige waar er op gelet dient te worden.

 

Kenmerken Dracaeana

Naam plant dracaeana
Bloeikleur(en) wit of roze
Bloeiperiode voorjaar
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien verwijder alleen de oude bladeren
Voeding speciale meststoffen. Niet overmatig toevoegen
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies in vochtige potgrond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen met paarse randen
Hoogte volwassen plant ongeveer 1 m
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten licht giftig

Veel gestelde vragen

Hoe dracaeana stekken?

Wil je meer dracaeana planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Verwijder een jonge blad samen met een deel van de stengel uit de plant en plaats die vervolgens in vochtige aarde. Niet overmatig bewateren en zorg je voor voldoende warmte.

Hoe dracaeana beschermen voor winter?

Dracaeana beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Het is een plant die graag warmte ontvangt en moet er in de winter ook voor gezorgt worden, dat er maar weinig water wordt toegevoegd.

Hoe dracaeana bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van dracaeana gaat als volgt:

Het is een plant die al met weinig tevreden is en kan het bemesten beperkt blijven tot het in het voorjaar toevoegen van wat speciale meststof voor kamerplanten.

Hoe dracaeana snoeien?

Word je dracaeana te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van dracaeana kan je het beste doen door:

het verwijderen van de oude bladeren zal de aanmaak van nieuwe bevorderen. Voor de rest blijft de plant in een pot altijd beheersbaar qua hoogte.

Waar dracaeana goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope dracaeana plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Geef de dracaena de kans om een mooie kroon te ontwikkelen”

De vele bladeren maken de dracaena tot een lust voor het oog!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..