Inhoud

Gatenplant Kopen

Heb jij al een gatenplant in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de gatenplant moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Als het erop neerkomt om een keuze te maken uit de verschillende kamerplanten die er zo te verkrijgen zijn, is de gatenplant favoriet voor velen en komt het wel door de aparte aanblik van de bladeren. Die tonen in de eerste instantie een glad en ononderbroken oppervlak en zullen de gaten na verloop van tijd zichtbaar worden.  Tropisch van herkomst, moet de plant wel altijd wat vocht en warmte om zich heen hebben en kan daar wel eenvoudig voor worden gezorgd.

De gatenplant heeft wel wat ondersteuning nodig

Letterlijk, omdat het gaat om een plant die zich in de natuur tegen boomstammen aan groeit en daar de nodige steun krijgt. Als potplant  kan er gebruik worden gemaakt van in de handel verkrijgbare stokken vervaardigd van grove vezels en gaan deze ook lang mee. Let bij het geven van water er extra op, dat er geen water op de bodem blijft liggen omdat de plant dan wel snel kan afsterven. Gewoon vochtig houden dus en is het nodig om gewoon één keer per week wat water te geven. Naast water heeft elke plant natuurlijk ook zonlicht nodig en moet de gatenplant er wel niet te veel van krijgen.  De bladeren vinden dat niet zo prettig en zullen bruin worden.

Verpotten geblazen

Een snelle groeier is de gatenplant wel en is dat al in het eerste jaar te merken. Indien er niet op tijd wordt overgeplant, zullen de wortels te dicht tegen elkaar komen te liggen en een gebrek krijgen aan zuurstof. Dat zal niet alleen de groei belemmeren, maar op den duur ook zorgen voor bladeren die er gelig beginnen eruit te zien. Na het verpotten, zal de groei gestaag door gaan en zullen na een aantal jaren de eerste luchtwortels zichtbaar worden. Dat geeft de plant weer een aparte aanblik. Uit de jonge stengels waaraan zich de luchtwortels bevinden, kunnen er ook nieuwe planten worden aangemaakt. snij voorzichtig zo een stengel af en plaats het onderste gedeelte met de luchtwortel in een glas met water. Wanneer de wortels al wat ontwikkeld zijn, kan de jonge plant dan in de grond. Meer dan wat vochtige potgrond is daarvoor niet nodig en plaats je de plant op een plek met niet teveel zonlicht. Bemesten kan zich beperken tot het plaatsen van een laagje potgrond eens in de drie tot vier maanden.

Eenvoudig te kweken is zo een gatenplant dus wel en kan iedereen snel nieuwe planten aanmaken. Daarvoor is er wel wat geduld voor nodig omdat pas na enkele jaren de benodigde luchtwortels tevoorschijn zullen komen.

 

Kenmerken Gatenplant

Naam plant gatenplant
Bloeikleur(en) n.v.t., zelden als potplant
Bloeiperiode
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien niet nodig
Voeding kamerplantvoeding
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies in vochtige grond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 60 tot 70 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten giftig

Veel gestelde vragen

Hoe gatenplant stekken?

Wil je meer gatenplant planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

stekken van een deel van de stengel in vochtige potgrond en plaatsen op een warme plek. Bij voorkeur op een plek met een hoge luchtvochtigheid.

Hoe gatenplant beschermen voor winter?

Gatenplant beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

De plant is dol op een hoge luchtvochtigheid en moet daarom ook regelmatig worden besproeit. Niet te dichtbij de kachel plaatsen en liefst gewoon voor het raam.

Hoe gatenplant bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van gatenplant gaat als volgt:

Speciale voedig voor kamerplanten is in elke plantenzaak te verkrijgen en kan dat het liefst in het voorjaar worden gegeven. Met mate omdat de bodem anders ook te zuur wordt.

Hoe gatenplant snoeien?

Word je gatenplant te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van gatenplant kan je het beste doen door:

Omdat het om een slingerplant gaat, kunnen de uitlopers in het voorjaar, voor een deel verwijderd worden. Dat zorgt voor een versnelde bladergroei.

Waar gatenplant goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope gatenplant plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Jouw eigen slingerplant met de gatenplant”

Een ware tropische slingerplant die graag wat ondersteuning vereist!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..