Inhoud

Tabaksplant Kopen

Heb jij al een tabaksplant in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de tabaksplant moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Niet zozeer een plant waar je gelijk aan zou denken bij het willen uitkiezen van een tabaksplant voor de tuin of als kamerplant, maar leent het zich prima hiervoor. Het gaat hier inderdaad om de plant waarvan de bladeren gebruikt worden om als genotsmiddel te dienen binnen de tabaksindustrie in de vorm van sigaretten of gewoon om zelf met een pijp te roken. Dat is voor de meeste personen die de tabaksplant kweken wel het niet het uitgangspunt en richt men de aandacht op de fraaie bladeren en de fraaie bloesems.

De tabaksplant is een zaailing

Wie helemaal vanaf het begin erbij wil zijn, kan dus gebruik maken van zaadjes en verloopt het planten wel eenvoudig. Tropisch van herkomst, moet dat plaatsvinden in de periode februari tot mei omdat de jonge plantjes dan al voor het invallen van de winter aardig aangesterkt zijn en dus met gemak zullen overleven. Plaats de zaden in vochtige potgrond en druk ze lichtjes aan. De jonge plantjes dienen vervolgens voorzichtig te worden overgeplant en kan dat gelijk in een grote pot gebeuren. Dit voorkomt het opnieuw moeten over planten na een tijdje en de daarbij horende kans op beschadiging van de wortels. Warm mag het zeker zijn en mag het niet ontbreken aan water. Bij een overschot aan water zullen de bladeren vergelen en kan de plant afsterven. Het is dus beter om altijd bij mondjesmaat water toe te voegen.

 

Regelmatig bemesten is ook nodig

Het gaat om een plant die nogal veel voedingsstoffen uit de bodem haalt en kan er gebruik worden gemaakt van vloeibare meststoffen. Niet te veel toevoegen en de instructies op de verpakking goed doornemen. De tabaksplant heeft niet zo zeer last van ziektekiemen en werd in het verleden nogal vaak gebruikt om die zelfs te bestrijden. Wel dient er voor gezorgd te worden, dat het niet gelijk vol in het zonlicht wordt geplaatst, maar geleidelijk dichter bij het raam wordt gezet. Dit zorgt ervoor dat de bladeren geen bruine randen zullen krijgen.

De bladeren kunnen trouwens geoogst worden en vervolgens gedroogd. Het gaat immers om tabaksbladeren, maar let je er wel op, dat de juiste methode gevolgd wordt omdat er anders giftige stoffen kunnen ontstaan. Vanwege het nicotinegehalte in de bladeren, zijn die van nature ook niet aan te raden voor kinderen of huisdieren.

 

Kenmerken Tabaksplant

Naam plant tabaksplant
Bloeikleur(en) roze
Bloeiperiode voorjaar
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien niet nodig
Voeding extra bemesting in het voor- en najaar
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies stekken in vochtige potgrond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 1 tot 2 m
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten de bladeren kunnen gedroogd worden

Veel gestelde vragen

Hoe tabaksplant stekken?

Wil je meer tabaksplant planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Nieuwe planten worden met behulp van zaadjes gekweekt en duurt het ongeveer 3 weken voordat de plantes al vorm beginnen te krijgen. Zet ze op een vochtige, maar warme plek en is het voorjaar de beste periode om de zaadjes in de bodem te doen.

Hoe tabaksplant beschermen voor winter?

Tabaksplant beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Van oorsprong tropisch, is het dus belangrijk om de temperatuur wel steeds in de gaten te houden en in de winter dus te plaatsen voor het raam of in de buurt van de kachel.

Hoe tabaksplant bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van tabaksplant gaat als volgt:

De snelle groei van de bladeren vereist veel van de grond waarin het geplant is en moet bij voorkeur in het voorjaar met een organische meststof worden bemest.

Hoe tabaksplant snoeien?

Word je tabaksplant te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van tabaksplant kan je het beste doen door:

Aan snoeien komt het niet echt toe, maar kunnen de volwassen bladeren na ongeveer een jaar worden geoogst. De plant staat bekend als een jaarling en zal na die periode dan ook beginnen af te sterven.

Waar tabaksplant goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope tabaksplant plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Ook binnenshuis staat de tabaksplant fraai”

Deze ficussoort staat in elk hoekje wel prachtig!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..