Inhoud

Taxus Kopen

Heb jij al een Taxus in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de Taxus moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Op het gebied van tuinplanten, is de taxus geen onbekende en zijn de rode bessen ook zo typerend voor de taxus. Eenmaal in bloei, is zo een taxusplant een lust voor het oog en gaat de plant lang mee. Daartoe moet het onderhoud dan wel optimaal zijn en begint het al bij de aanschaf. De planten zijn te krijgen in potjes of in een aardkluit en kunnen die zo de grond in zonder dat de wortels beschadigd zullen raken.  

Let wel op het seizoen waarop je tot taxus planten overgaat 

Ondanks de taxusplant vrij taai is en goed overweg kan met alle seizoenen, is het aangeraden om in de periode oktober tot april de plantjes in de grond te doen. De wortels zullen zich dan het best kunnen ontwikkelen waardoor de plant gereed is voor de wintermaanden.  Wanneer er sprake is van het overplanten vanuit een pot, kan het overplanten in elk jaargetijde plaatsvinden en zorg je er alleen wel voor dat de bodem niet bevroren is en al het overtollig water snel wordt afgevoerd. Om uitdroging van de wortels te voorkomen, is tijdig bewateren nodig en dien je bij het overplanten (vooral plantjes met een aardkluit) ervoor zorgen dat de bodem niet te veel wordt aangedrukt. 

Kalk in de bodem is wel vereist 

De taxusplant is vrij “taai” en kan dus veel aan. Echter is kalk in de bodem onmisbaar voor een stevige groei. Een kalkarme bodem kan eenvoudig worden geprepareerd met behulp van kalkbemesting en herhaal je de stap een keer per jaar.  Samen met de kalk kan er ook organische mest (compost) worden gebruikt. Het is belangrijk dat de bodem niet veel vocht vast zal houden. Na het planten komt de plant tot volle bloei door het regelmatig te snoeien. Laat de toppen in de beginfase met rust omdat de groei anders zal stremmen. De zijtakken kunnen echter wel gesnoeid worden en zorgt dit voor een weelderige groei en een volle haag. De top kan pas gesnoeid worden wanneer de plant de gewenste hoogte heeft bereikt. Met de top eraf zullen er nog meer zijtakken komen en vertoont de plant over de volle lengte een vol bladerdek.   

De taxus is dus een geliefde plant die zowel in een pot alsook op de grond goed kan gedijen en kan het ook gebruikt worden om een haag mee aan te leggen.  Zorg voor een goed doorlaatbare kalkrijke bodem en snoei de (zij)takken op tijd om een vol bladerdek te krijgen. 

 

Kenmerken Taxus

Naam plant Taxus
Bloeikleur(en) witte bloesems met rode bessen
Bloeiperiode april tot mei
Wintergroen ja
Winterhardheid ja
Standplaats tuin, vol in de zon
Snoeien in het voor- en najaar
Voeding compost en kalk
Potgrond bij het planten
Aantal per strekkende meter 3 tot 4
Aanplantadvies Vorstvrije bodem, goed afwatering
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant tot wel 4 m
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten Het gaat hier om een giftige plant! Extra aandacht dus voor huisdieren of kinderen die aan de bessen willen gaan.

Veel gestelde vragen

Hoe taxus stekken?

Wil je meer Taxus planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Schep de bodem goed om en moet ook de afwatering in orde zijn. Eventueel kan er compost doorheen gedaan worden. Plant niet in volledige schaduw, maar in een zonnige omgeving.

Hoe taxus beschermen voor winter?

Taxus beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Een plant die uitstekend kan tegen de vorst is zo een taxus wel. Oppassen voor vorst bij het planten. Daar kunnen de wortels niet tegen.

Hoe taxus bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van Taxus gaat als volgt:

Zure of alkalische bodems vormen geen probleem voor de taxus. In het voor- of najaar wat compost rond de plantjes strooien is al voldoende.

Hoe taxus snoeien?

Word je Taxus te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van taxus kan je het beste doen door:

De taxus kan ook prima in de winter worden gesnoeid! Wel ervoor waken dat er geen sprake is van vorst. Wie in het voor- of najaar wilt snoeien, doet dat het liefst op een dag wanneer de zon niet zo fel schijnt.

Waar taxus goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope Taxus plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Met een Taxus altijd een stevige haag”

Ook voor vormsnoei is dit de ideale plant!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..