De zomer is een geweldige tijd om naar buiten te gaan en te genieten van de zon en de frisse lucht. Te veel zon kan echter schadelijk zijn, vooral voor kinderen en huisdieren. Daarom is het belangrijk om een aantal planten te hebben die schaduw kunnen bieden. In deze blogpost bespreken we enkele van de beste planten om schaduw te creëren!

Japanse esdoorn

Een goede plant om schaduw te creëren is de Japanse esdoorn. De Japanse esdoorn heeft prachtige bladeren die in de herfst allerlei kleuren hebben. Hij kan als boom of als struik worden geplant, en groeit goed op zowel zonnige als schaduwrijke plaatsen.

Lelietje-van-dalen

Een andere goede plant om schaduw te creëren is het lelietje-van-dalen. Het lelietje van de vallei is een groenblijvende plant die in het voorjaar kleine witte bloemen geeft. Hij heeft ook donkergroene, glanzende bladeren, waardoor hij een goede keuze is voor schaduwrijke gebieden waar andere planten het misschien niet goed doen.

Hosta

De laatste plant op onze lijst is de hosta. Hosta’s zijn prachtige planten met grote bladeren en kleurrijke bloemen die de hele zomer. Ze groeien goed in schaduwrijke gebieden, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor gebieden die wat schaduw nodig hebben.

Schaduwdoeken kunnen ook overwogen worden

Schaduwdoeken kunnen ook helpen om schaduw in uw tuin te creëren. Er zijn verschillende soorten schaduwdoeken verkrijgbaar, dus u kunt er een vinden die goed werkt voor uw behoeften. Ze kunnen worden gebruikt om terrassen, patio’s, of andere gebieden waar u wat verlichting van de zon nodig hebben bedekken.

Harmonica Schaduwdoek

Het Harmonica schaduwdoek is een uniek, veelzijdig product dat gebruikt kan worden om schaduw te creëren in een verscheidenheid van verschillende omgevingen. Het bestaat uit verschillende panelen die aan elkaar kunnen worden bevestigd om elke gewenste maat of vorm te vormen. En omdat het gemaakt is van flexibele stof, kan het gemakkelijk aan elke ruimte worden aangepast.

Het Harmonica Schaduwdoek is perfect voor gebruik in scholen, parken, speelplaatsen, en andere openluchtgebieden. Het kan verlichting van de zon op hete dagen bieden en helpen kinderen en huisdieren tegen schadelijke UVstralen beschermen. Het is ook een grote keus voor gebruik in patio’s, dekken, en andere openluchtruimten.

Vierhoekig Schaduwdoek

De Quadrangle schaduwdoek is een andere geweldige optie voor het creëren van schaduw in uw tuin. Het wordt gemaakt van duurzame stof die de elementen kan weerstaan, en het komt in een verscheidenheid van kleuren om uw decor aan te passen. Het vierhoekige schaduwdoek kan worden gebruikt om terrassen, patio’s of andere gebieden te bedekken waar u wat verlichting van de zon nodig hebt.