Inhoud

Hulst Kopen

Heb jij al een Hulst in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de Hulst moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Planten in de tuin hebben vaak ook een praktische zijde en wordt er bij de gewone Hulst gebruik gemaakt van de stekelige bladeren om in de vorm van een haag, ongewenste bezoekers buiten te houden. Dat is natuurlijk niet de enige reden en is het ook de fraaie diepgroene kleur en het vol bladerdek die de Hulst zo aantrekkelijk maken. De groei is middelmatig met zo een 20cm op jaarbasis. Eenmaal in de grond, is de plant echter stevig genoeg om jarenlang mee te kunnen gaan en kan het een hoogte tot zelfs 10m bereiken! Wie het niet zo hoog wilt, kan de plant met behulp van de snoeischaar op elke gewenste hoogte houden.  

De rode bessen staan ook mooi aan hulst 

Naast de glanzend groene bladeren, zijn het ook de witte bloesems in het voorjaar en de rode bessen in de herfst mooi om aan te zien.  Er dient dan wel sprake te zijn van bestuiving en dient er een mannelijke plant in de omgeving aanwezig te zijn. Ook een enkeling in een pot staat leuk in de tuin of leg je een haag aan. De plantafstand dient wel ruim genomen te worden en kan dat tot zelfs 1 tot 2m bedragen. Aan de grondsoort worden er geen bijzondere eisen gesteld en dient er sprake te zijn van een goede afwatering. Ook een zoutige bodem wordt niet goed verdragen en is het voor zulke gevallen aangeraden om de bodem te verbeteren met behulp van compost.  

Zelf plantmateriaal maken is ook mogelijk 

Omdat de takken van nature tot aan de bodem komen, is het maken van nieuwe plantjes middels afleggen mogelijk. Voor een nieuwe aanplant is het plantmateriaal altijd ruim voorhanden bij elke plantspeciaalzaak en kunnen die van september tot en met april in de grond. Voor het snoeien dient gewacht te worden op het voor- of najaar en worden de jonge toppen en zijtakken verwijderd. Alles hangt ervan af hoe hoog de plant moet worden en de mate van spreiding die van de takken is vereist. De bemesting kan met elke bodemverbeteraar gebeuren en is één keer per jaar voldoende. Overigens is een plek in de schaduw ook geen probleem en kan de hulst ook goed in een pot blijven staan. 

 

De hulst is dus een plant die goed voor de aanleg van een haag gebruikt kan worden en moet voor het kunnen dragen van bloesems, er wel een mannelijke plant tussen zitten.  Ook in een pot blijft de plant jarenlang goed en is regelmatig snoeien vereist om de plant “vol” te krijgen. 

 

Kenmerken Hulst

Naam plant Hulst
Bloeikleur(en) Wit
Bloeiperiode Voorjaar
Wintergroen ja
Winterhardheid ja
Standplaats in de tuin, maar ook als potplant
Snoeien Voor- en najaar
Voeding gangbare niet zure bode eventueel vermengd met compost
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter 1
Aanplantadvies goed gedraineerde bodem, voor- of najaar
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant tot wel 10m
Onderhoudsvriendelijk ja, wel op tijd snoeien
Belangrijk om te weten zorg voor een mannelijke plant om de bloesems te krijgen

Veel gestelde vragen

Hoe Hulst stekken?

Wil je meer hulst planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

met wat compost kan je al meteen aan de slag, maar kan er ook plantmateriaal aangemaakt worden met behulp van de uitlopers (afleggen). De beste periode om te stekken is in het voor- of najaar en kan de plant ook goed tegen de schaduw.

Hoe Hulst beschermen voor winter?

Hulst beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Bij een extra strenge vorst kan er gebruik worden gemaakt van noppenfolie, maar kan de plant wel prima tegen de kou. Extra isolatie is daarom alleen vereist voor wat jongere planten.

Hoe Hulst bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van hulst gaat als volgt:

Het gaat hier om een plant die niet goed zal gedijen in zure bodems. Voor de rest zijn er geen bijzondere eisen en kan er met compost worden bemest.

Hoe Hulst snoeien?

Word je hulst te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van hulst kan je het beste doen door:

Hulst is een plant die nogal snel niet alleen de hoogte ingaat, maar zich ook snel in horizontale richting verspreidt. Snoei daarom op tijd en kan dat zelfs twee keer per jaar. Alle uitstekende takken kunnen worden verwijderd en maakt de snelle groei het mogelijk, dat elke kale plek gauw weer dichtgroeit.

Waar Hulst goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope X plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Hulst; een goed idee voor een fraaie haag”

De rode bessen en witte bloesems geven de haag een aparte aanblik!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..