Inhoud

Bromelia Kopen

Heb jij al een bromelia in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de bromelia moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Wie op zoek is naar een kamerplant die relatief kort mee zal gaan, maar een lange bloei meemaakt, kan een kijkje nemen naar alles wat een bromelia te bieden heeft. Deze plant komt van herkomst uit streken met een relatief droog klimaat en zal bij het onderhoud daar ook rekening mee moeten worden gehouden. Omdat de plant zo een korte levensduur heeft, zijn er ook weinig voorwaarden verbonden aan het onderhoud.

Snoeien en bemesten zijn dus niet nodig

Gemiddeld gaat zo een bromelia 8 maanden tot een jaar mee en zal die daarna beginnen af te sterven. Geen nood, want de vermeerdering vindt eenvoudig plaats. Er groeien namelijk vanzelf wel een nieuwe plant op de plaats van de oude en moet alleen ervoor gezorgd te worden, dat de bodem niet te droog wordt. Wanneer de plant ongeveer een decimeter groot geworden is, kan die voorzichtig verwijderd worden en moeten de wortels zoveel als mogelijk in tact blijven. Overplanten die je in een pot met organische mest, maar moet daarvoor wel eerst de bloei gestimuleerd worden. Met een stukje appelschil en de hele plant bedekt met een stuk transparant plastiek, wordt binnen 7 tot 8 weken dankzij de verschillende stoffen van de appelschil, de plant al bloei klaar gemaakt.

 

Bewater de bromelia met mate

Een overmaat aan water zal de wortels laten rotten en moet het water het liefst niet op de bodem, maar eerder in de kelkbladeren worden gegoten. Daar haalt de plant in de natuur namelijk al het benodigd vocht vandaan. Laat er daarom ook altijd een hoeveelheid water bevinden in de bladeren. Oude bladeren kunnen eraf worden geknipt en hoeft er niet te worden bemest. Wat warmte kan de plant wel gebruiken, maar het liefst niet vol in de zon. De felgekleurde bloemen blijven wel lang aan de plant staan en is dat altijd een lust voor het oog. Na ongeveer 3 tot 6 maanden begint de plant dan langzaam af te sterven, maar laat je alles in de pot staan om het nieuw plantje de kans te geven om zich te ontwikkelen. Eventueel nog aanwezige plantresten kunnen dan voorzichtig worden verwijderd en kan er wat bemest worden.

Ook regelmatig bevochtigen zal in de beginfase nodig zijn en kan je binnen de kortste keren weer genieten van een volgroeide bromelia. De plant is verder niet giftig, maar wel gevoelig voor splint. Regelmatig controleren kan dus geen kwaad en moet de bestrijding gelijk aangepakt worden.

 

 

Kenmerken Bromelia

Naam plant bromelia
Bloeikleur(en) rood, oranje, geel
Bloeiperiode tot wel 6  maanden lang, meestal in het voorjaar
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien alleen verwijderen oude bladeren
Voeding om de bloei te bevorderen, gebruik je speciaal daarvoor bestemde meststoffen
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies vochtige potgrond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant ongeveer 50 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten de plant gaat gemiddeld 1 jaar mee

Veel gestelde vragen

Hoe bromelia stekken?

Wil je meer bromelia planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Verwijder voorzichtig de jonge plantjes die vanzelf aangroeien op de plek waar de moederplant is afgestorven en kunnen die vervolgens in een pot worden geplaatst. Zorg voor voldoende warmte en kan de bloei na een jaar worden bevordert door gebruik te maken van wat appelschillen die in de kelk worden geplaatst en vervolgens afgedicht worden met een stuk plastiek.

Hoe bromelia beschermen voor winter?

Bromelia beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Hoe bromelia bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van bromelia gaat als volgt:

Wie eenmaal de stek in een pot met plantaarde heeft gedaan, heeft er verder geen omkijken naar. Eventueel kan wat speciale mest voor de bloei worden toegediend.

Hoe bromelia snoeien?

Word je bromelia te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van bromelia kan je het beste doen door:

Vanwege de relatief korte levensduur is snoeien niet nodig en moeten alleen de oude bladeremn verwijderd worden.

Waar bromelia goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope bromelia plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Bromelia fleurt het huis zeker op”

Met zo een variatie aan bloemkleuren, zal het huis gelijk opgefleurt worden!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..