Inhoud

Geldboom Kopen

Heb jij al een geldboom in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de geldboom moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

De naam is afgeleid uit het idee, dat deze boom financieel geluk met zich meebrengt. Wie er echter niet in geloofd, kan de plany echter ook gewoon planten als prachtige versiering in het huis of de tuin. De stam is misschien wel het mooiste gedeelte van de plant vanwege het gevlochten uiterlijk. Het wordt daarom aangeraden om de plant in het eerste jaar niet te snoeien en zo de stam de kans te geven om een grotere doorsnee te bereiken.

Geldboom snoeien zorgt voor een snelle bloei

Naast de prachtige stam, zijn het ook de witte bloesems die de plant een aparte aanblik geven. Na het snoeien komen ze al snel te voorschijn en kunnen maanden aanblijven, ook wanneer er zich nieuwe beginnen te vormen. De geldboom is bij voorkeur een plant die goed kan overleven met weinig vocht. Bij het overplanten is het daarom belangrijk om de bodem niet te vochtig te maken. Ook een overdaad aan warmte schaadt de plant en moet bijvoorbeeld in de winter, de geldboom niet te dichtbij van de kachel geplaatst worden. Ook een plekje gelijk in het zonlicht zoals vlak voor het raam, is niet aangeraden omdat de bladeren dan bruin zullen uitslaan en er ook veel uitvallers zullen zijn.

Het onderhoud vereist niet veel

Eenmaal in de pot geplaatst, is er dus weinig omkijken naar de plant dan alleen een keer in de week wat water geven. Bemesting kan zich beperken tot een bladvoeding of speciale meststoffen voor kamerplanten. Dat kan allemaal het liefst gebeuren in het voorjaar omdat de plant het actiefst is. In de winter zorg je er wel voor, dat je de bladeren regelmatig bevochtigd vanwege de lage luchtvochtigheid en kan er ook sprake zijn van splint. Ook verpotten zal na verloop van tijd nodig zijn, maar hangt dat er ook van af, hoe groot je de plant wilt hebben. Het kan namelijk al binnen een paar jaren al een flinke hoogte hebben bereikt en heeft niet iedereen de ruimte in het huis voor zo een plant. Snoeien is ook een goede manier om de plant klein (kort) te houden en zorgt ook voor nieuwe bladeren.

Een geldboom staat prachtig in het huis en zorgen zowel de stam alsook de bladeren daarvoor. Een vochtige bodem en warmte in de vorm van zonlicht zijn voor de rest alles wat het nodig heeft. Snoei pas in het tweede jaar om de stam de kans te geven wat mooi in de omvang te groeien.

Kenmerken Geldboom

Naam plant geldboom
Bloeikleur(en) n.v.t.
Bloeiperiode n.v.t.
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien pas na 2 tot 3 jaar
Voeding potgrond of speciale plantbemesting
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies in een pot met vochtige potgrond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant tot wel 2 m
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten de eerste jaren niet snoeien

Veel gestelde vragen

Hoe geldboom stekken?

Wil je meer geldboom planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

De uitlopers met een blad wegsnijden van de hoofdstengel en plaatsen in een pot met vochtige grond of in een glas met water om de wortels eerst te laten ontwikkelen.

Hoe geldboom beschermen voor winter?

Geldboom beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

KIjk uit naar een warme plak in de winter en kan dat voor het raam of in elke verwarmde ruimte. Ook de bladeren regelmatig besproeien.

Hoe geldboom bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van geldboom gaat als volgt:

Elke potgrond voldoet wel en kunnen de bladeren eventueel ook met wat bladbemesting worden verwend.

Hoe geldboom snoeien?

Word je geldboom te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van geldboom kan je het beste doen door:

Om de stam de kans te geven om lekker in omvang toe te nemen, kan je het snoeien uitstellen met een jaar of twee. Daarna kunnen wat uitlopers verwijderd worden om de ontwikkeling van een vol bladerdek te bevorderen.

Waar geldboom goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope geldboom plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Haal het geluk in huis met een geldboom”

Zo een plant kunnen wij allemaal wel in huis gebruiken!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..