Inhoud

Anthurium Kopen

Heb jij al een anthurium in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de anthurium moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Als het om een kamerplant gaat die bij velen bekend is en nog steeds populair is, zal het de Anthurium wel zijn. Het gemak waarmee het zich laat planten en onderhouden, maken het ook zo geliefd bij personen die niet zoveel tijd voorhanden hebben, maar toch wel wat kleur in het huis of de tuin willen brengen. De bloemen kunnen namelijk verschillende kleuren aannemen, van rood tot zelfs paars. Daar komt er ook nog erbij kijken, dat zo een bloem lang meegaat en het huisinterieur blijft opfleuren.

Toch vraagt de anthurium niet om speciale zorg

Voor een plant die zo veel te bieden heeft, is de anthurium toch niet zo veeleisend. Zo is maar één keer in de week bewateren al voldoende of kijk je eerst of de bodem wel vochtig is. Vooral in de winter moet er niet te vaak bewaterd worden omdat bij een te veel aan water, de bladeren geel zullen worden. Ook bij het bemesten, moet er strikt volgens de instructies op de verpakking worden gewerkt, omdat de pH anders te laag wordt en de plant zal stagneren in de groei en zelfs kan afsterven. Apart van deze twee punten, hoeft er voor de rest niet veel extra tijd besteedt te worden aan zo een Anthurium en is de plant ook niet gevoelig voor ziektes. Alleen de bladeren op tijd bekijken of er geen sprake is van schimmels of ander klein ongedierte en helpt het ook, wanneer de bladeren in de winter worden besproeid.

Meerdere Anthuriums staan altijd leuker

Met één zo een plant, is men vaak niet tevreden omdat meerdere bij elkaar toch altijd bijzonder fraai staan. Geen nood, want het vermeerderen is ook eenvoudig. Bij een volwassen plant geschiedt dat, door de stengel te delen en de delen afzonderlijk in een pot te doen. Vochtige potgrond is het beste plantmedium en zal het overplanten het liefst plaats moeten vinden in het voorjaar. Dat geeft de jonge stek voldoende tijd om voordat de winter invalt, al genoeg te zijn aangesterkt. De bloemen blijven gewoonlijk voor een paar maanden staan en worden ook nog bijna gelijk vervangen door nieuwe. Zo een oude bloem die aan het verwelken is, snij je met een scherp mesje voorzichtig weg. Wie trouwens wat jonge bladeren verwijdert, moet die in de ton gooien omdat die licht giftig zijn. De wat oudere planten kunnen ook met een mesje worden verwijderd. Zo blijft de plant altijd lekker groen met fris uitziende bloemen.

 

 

Kenmerken Anthurium

Naam plant anthurium
Bloeikleur(en) rood, roze, paars en wit
Bloeiperiode hele jaar door
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien verwijder oude bladeren en bloemen
Voeding potgrond of speciale plantbemesting
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies Stekken in vochtige potgrond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 50 tot 60 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten jonge bladeren zijn giftig

Veel gestelde vragen

Hoe anthurium stekken?

Wil je meer anthurium planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Haal voorzichtig een stuk van de stengel weg waarvan ook de bladeren zijn verwijderd. Beschadig hierbij de bladoksels niet. In een pot met potgrond bewaard op een koele plek, zal al na een paar weken de stek wortel schieten.

Hoe anthurium beschermen voor winter?

Anthurium beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Gedurende de winter, zal de plant in een periode van rust bevinden. Alleen de oude bladeren kunnen verwijderd worden en op tijd bewateren. Het bemesten in deze periode kan achterwege blijven. Plaats de plant op een warme plek.

Hoe anthurium bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van anthurium gaat als volgt:

Er is in de handel speciale anthurium grond te koop, maar kan er ook met potgrond of compost worden bemest. Voor de glans van de bladeren zijn er ook aparte meststoffen te koop. Let er wel op, dat er niet te veel wordt bemest.

Hoe anthurium snoeien?

Word je anthurium te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van anthurium kan je het beste doen door:

De plant wordt van nature niet hoog en zal het snoeien zich kunnen beperken tot het verwijderen van de oude bladeren en bloemen.

Waar anthurium goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope anthurium plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Laat eens een anthurium jouw huis sieren”

Maak handig gebruik van de verschillende beschikbare kleuren!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..