Inhoud

Lipstick plant Kopen

Heb jij al een lipstick plant in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de lipstick plant moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Wie zo naar de naam luistert van deze prachtige plant, zal wel begrijpen waar de naam vandaan komt wanneer de rode bloemen eenmaal tevoorschijn zullen komen. De vorm doet namelijk denken aan een lipstick en gaat na een tijd de bovenkant open waarbij er een witte kelk zichtbaar wordt. De rode bloemen staan in mooi contrast met de dikke donkergroene bladeren en komt alles het best tot uiting, wanneer de pot wordt opgehangen. In de natuur komt het namelijk voor op takken van bomen en hangen de takken van de lipstick plant daar ook weelderig naar beneden.

Aan voeding stelt de lipstick plant geen bijzondere eisen

Wie de plant eenmaal in wat potgrond heeft gedaan, zal zich niet al te veel zorgen hoeven te maken om het bemesten. Om de bloei te bevorderen, zijn er meststoffen verkrijgbaar die een snelle ontwikkeling van de bloesems zullen bevorderen. Het voldoende toedienen van water is belangrijk omdat de wortels gewend zijn om steeds vochtig te blijven. Geen stilstaand water op de bodem van de pot echter omdat nu weer te veel van het goede is. Ook de bladeren houden ervan om vochtig te blijven en zorgt dat voor een gezonde glans. Besproei de bladeren dus regelmatig, vooral in de winter. Ook is een plek gelijk in de zon niet zo prettig voor de bladeren en zullen die bruin uitslaan bij een overmaat.

Ook bij het vermeerderen let je daar op

Wie eenmaal over een gezonde volwassen lipstick plant beschikt, kan aan het werk gaan om meerdere te maken. Jonge takken lenen zich goed daarvoor en moeten alleen de bovenste bladeren aan de stengel gelaten worden. Die kan (eventueel wat stekpoeder plaatsen op het afsnijvlak) gelijk worden geplaatst in een pot met vochtige aarde en moet er in de beginfase ervoor worden gewaakt, dat er niet te veel water wordt toegediend. Ook een overmaat aan zonlicht zal de jonge plant schaden en plaats je die daarom op een schaduwrijke plek. Wie gelijk in een ruime pot heeft geplant, hoeft na een paar weken de jonge plant niet over te planten. Dit voorkomt beschadiging van de wortels en kans op sterfte. Het dichtbladerdek vormt een goede schuilplaats voor insecten en schimmels en kan er preventief te werk worden gegaan met een biologisch bestrijdingsmiddel. Na een aantal jaren zal het nodig zijn de plant te verpotten omdat de wortels anders te compact met elkaar komen te liggen en de opname van voedingsstoffen in gedrang komt.

 

Kenmerken Lipstick plant

Naam plant lipstick plant
Bloeikleur(en) rood
Bloeiperiode lente
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien de lange takken verwijderen in het voorjaar
Voeding plantbemesting voor de bloei
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies In vochtige potgrond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 20 tot 30 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten de plant komt het best tot uiting wanneer de pot wordt opgehangen

Veel gestelde vragen

Hoe lipstick plant stekken?

Wil je meer lipstick plant planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Bij een volwassen plant, dient een stuk van de stengel met wat bladeren eraan afgesneden worden en laat je alleen maar de bovenste bladeren staan. Voorzichtig plaatsen in vochtige potgrond en voor een week of twee op een koele plek zetten. De bodem steeds vochtig houden.

 

Hoe lipstick plant beschermen voor winter?

Lipstick plant beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Warmte en vocht mogen niet ontbreken voor een gezonde lipstickplant en kies je daarom een plek uit in het huis, waar aan beiden dus geen gebrek is in de winter. Droge lucht kan gecompenseert worden door regelmatig met wat water te besproeien.

Hoe lipstick plant bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van lipstick plant gaat als volgt:

Wat potgrond op tijd is al voldoende en kan ook speciale plantbemesting voor potplanten gebruikt worden. Nooit overmatig bemesten.

Hoe lipstick plant snoeien?

Word je lipstick plant te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van lipstick plant kan je het beste doen door:

Wanneer de bloeiperiode al is, kunnen de langste takken verwijdert worden. Dat laat de plant wat compacter ogen en maakt de ruimte vrij voor nieuwe takken die in een latere fase ook voor een flink aantal bloemen zullen zorgen.

Waar lipstick plant goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope lipstick plant plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Neem een lipstickplant  voor een aparte blik in huis”

De prachtige rode bloesems zullen een ieder wel verrassen!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..