Inhoud

Drakenbloedboom Kopen

Heb jij al een drakenbloedboom in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de drakenbloedboom moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Het hars van deze plant is rood van kleur en deed het velen in het verleden denken aan drakenbloed. De naam bleef rondhangen en kunnen we nu deze prachtige plant ook zelf bewonderen als kamerplant.  Dat staat wel in schril contrast met de grootte die deze boom in de natuur kan bereiken en zijn er exemplaren bekend die een hoogte hebben van wel 17m. in een pot binnenshuis zal het gelukkig niet zo hard gaan en wordt er doorgaans een gemiddelde hoogte van 1m bereikt. Dat kan naar wens fors worden verhoogd door de plant steeds te verpotten.

Geef het een mooie vorm door op tijd te snoeien

Het mooie van de Drakenbloedboom is wel, dat het mooi vol kan worden gemaakt door in de lente kleine uitlopers die zich aan de boven zijde bevinden tot aan de hoofdstam te snoeien.  Uit die plek groeien er vervolgens meerdere uitlopers. Voor een optimale groei wel wat extra voeding nodig en kan dat in dezelfde periode geschieden waarin het snoeien plaatsvindt. Er kan daarvoor gewoon meststof worden gebruikt die ook gebruikt wordt voor andere kamerplantsoorten. Dat maakt het nog eenvoudiger voor zij die meerdere soorten planten in huis hebben. Voorzichtigheid is wel gevraagd bij het toedienen van water omdat de drakenbloedboom vanwege de vlezige wortels daar niet zo goed tegen kan. Deze nemen namelijk wel veel vocht op om de plant in stand te houden tijdens periodes van droogte, maar zullen bij een overmaat snel beginnen te rotten en is de plant in meeste gevallen dan niet meer te redden.

Snuif de frisse lucht op met een drakenbloedboom

Naast zo een fraaie bladerkroon, is de drakenbloedboom ook de perfecte plant om in het huis te plaatsen voor het verfrissen van de lucht. Daar zorgen de groene bladeren namelijk ook voor. Om die gezond te houden, moet de plant wel niet in direct zonlicht worden geplaatst, maar wel op een zonnige plek waar de plant ook voor enkele uurtjes per dag in de schaduw staat. Zo blijven de bladeren ook mooi groen en behouden zij hun zuiverende werking. Omdat de bladeren nu eenmaal dichtbij elkaar staan, vormen ze ook een beschutting voor ongedierte zoals luizen. Bespuit de bladeren daarom regelmatig met een biologisch beschermingsmiddel.

De drakenbloedboom kan dus goed als kamerplant dienen en valt ook het onderhoudt aardig mee. Alleen moet er in de lente of zomer gesnoeid worden voor een volle bladerkroon en gelijk worden bemest om de groei te bevorderen.

 

 

 

Kenmerken Drakenbloedboom

Naam plant drakenbloedboom
Bloeikleur(en) n.v.t.
Bloeiperiode n.v.t.
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien in de lente
Voeding potgrond of speciale plantbemesting
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies in potgrond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen met soms paarse randen
Hoogte volwassen plant 50 tot 60 cm als kamerplant
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten het rode hars is licht giftig

Veel gestelde vragen

Hoe drakenbloedboom stekken?

Wil je meer drakenbloedboom planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Een jonge uitloper verwijderen en deze vervolgens in vochtige potgrond steken. Op een koele plek laten ontwikkelen.

Hoe drakenbloedboom beschermen voor winter?

Drakenbloedboom beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier: De plant op een warme plek plaatsen en ervoor zorgen dat de bladeren niet te vochtig worden.

Hoe drakenbloedboom bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van drakenbloedboom gaat als volgt:

Speciale plantbemesting of potgrond

Hoe drakenbloedboom snoeien?

Word je drakenbloedboom te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van drakenbloedboom kan je het beste doen door:

Snoeien wordt aangeraden in het najaar omdat het de plant de kans geeft om zich snel te herstellen en snel weer nieuwe uitlopers te vormen.

Waar drakenbloedboom goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope drakenbloedboom plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Een dracaena staat in elk interieur wel fijn”

De prachtige bladerkroon geeft altijd een speels effect!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..