Inhoud

Kentia palm Kopen

Heb jij al een kentia palm in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de kentia palm moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Palmen zijn ondanks hun vrij forse afmetingen in de natuur, ook geliefd als kamerplanten en geven ze elk interieur een exotisch tintje. Daar groeien ze gelukkig niet uit tot dezelfde afmetingen en kunnen al prima mee met een minimaal onderhoudt. Dat is ook een belangrijke reden waarom de kentia palm zo vaak uitgekozen wordt als kamerplant en is meer dan alleen een scheutje water op tijd en wat mest dan ook niet nodig.

De kentia palm voelt zich thuis in een zonnige omgeving

Dat is nu eenmaal ook een kenmerk van palmen en is de kentia daar geen uitzondering op. De pot kan wel niet op een te zonnige plek worden geplaatst omdat de bladeren dan wat van hun groen zullen verliezen. In een schaduwrijke omgeving zullen ze al snel hun donkergroene kleur terugkrijgen. De kentia palm zal na verloop van tijd (een aantal jaren) zelfs als potplant al wat forse afmetingen aannemen en zal het verplaatsen niet zo eenvoudig verlopen. Eenmaal er een goede plek is gevonden, is het dus beter om de palm daar te laten staan. Verpotten zal dus nodig zijn om gemiddeld 2 jaar en kies je daarbij voor een ruime pot met plantaarde. Niet te vochtig maken in het begin om de aanmaak van een uitgebreid wortelstelsel te bevorderen.

Een volwassen plant heeft ook weinig vocht nodig

Wie ervan houdt om regelmatig met een gieter langs de planten te lopen, zal zich wat moeten inhouden bij de kentia palm. Een vochtige bodem mag, maar is stilstaand water geen optie voor de vrij gevoelige wortels. Een overmaat aan water zal te merken zijn aan de bladeren die ook in dit geval gelig eruit zullen zien. Aan de bladeren zal het ook gelijk te merken wanneer er te weinig te water zich in de pot bevindt. Ook een teveel aan meststoffen is schadelijk voor de palm en kan eerder minder worden gebruikt zoals op de verpakking is aangegeven, dan te veel. Bladeren die bruin aan het worden zijn, kunnen met een snoeischaar verwijderd worden en blijft de kentia palm zo altijd lekker groen. In de winter mag wel regelmatig besproeid worden om da bladeren het nodige vocht te bieden en moet er regelmatig gecontroleerd worden op ziektekiemen. Het plaatsen van de plant in een fikse regenbui (natuurlijk in de zomer) zal wonderen verrichten en ook veel insecten op een afstand houden. Gebruik eventueel een biologisch bestrijdingsmiddel.

 

Kenmerken Kentia palm

Naam plant kentia palm
Bloeikleur(en) wit
Bloeiperiode niet als kamerplant
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien verwijderen oude bladeren
Voeding potgrond of speciale plantbemesting
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies in vochtige grond, niet gelijk in de zon plaatsen
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant binnenshuis tot wel 3 m
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten alleen te vermeerderen met zaadjes

Veel gestelde vragen

Hoe kentia palm stekken?

Wil je meer kentia palm planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Het gaat hier om een palm en zijn deze dus uitsluitend te vermenigvuldigen middels zaadjes. Die moeten in een vochtige bodem worden geplaatst en moet de temperatuur niet te ver naar beneden dalen. Daarom het liefst in de zomer uitzaaien.

Hoe kentia palm beschermen voor winter?

Kentia palm beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Winterhard is de kentia palm niet en moet hij daarom ook binnenshuis blijven tijdens de winter. In tegenstelling tot in de zomer, mag de plant dan wel voor het raam.Ook het toedienen van water dient vermindert te worden en zal een lage luchtvochtigheid gecompenseerd moeten worden door regelmatig de bladeren te besproeien.

Hoe kentia palm bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van kentia palm gaat als volgt:

Veel mest heeft de plant niet nodig en kan er volstaan worden met een lage dosering, het liefst in het voorjaar. Nooit een overmaat gebruiken omdat de bodem zal verzuren.

Hoe kentia palm snoeien?

Word je kentia palm te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van kentia palm kan je het beste doen door:

Aan snoeien zal je nooit toekomen bij een kentia palm en zal het onderhoud zich beperken tot het verwijderen van de oude bladeren. Die zullen bruin worden aan de toppen. In de eerste instantie kunnen alleen de bruine toppen verwijdert worden met een scherpe schaar.

Waar kentia palm goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope kentia palm plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Met een kentia plant in huis mag het niet mis gaan”

Zo een prachtige palm zal zeker een tropisch tintje geven in het huis!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..