Inhoud

Parapluplant Kopen

Heb jij al een parapluplant in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de parapluplant moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Wie zo naar de “bladerkroon” van deze plant kijkt,  zal toch wel een idee krijgen waar de naam vandaan komt omdat de smalle dunne bladeren zich rondom de kelk verspreidt liggen en die de vorm van een paraplu geven. Het gaat hier om een grassoort die veel gelijkenissen vertoont met de papyrusplant, maar er wel veel van verschilt.  Fraai staat het altijd ook in een vijver of aquarium en wordt het hiermee gelijk ook duidelijk dat de parapluplant wel goed bestand is tegen een overmaat aan water. In de natuur is het daarom ook te vinden langs kreken en rivieren.

Ook in een pot doet de parapluplant het prima

Wie geen aquarium of vijver thuis heeft staan, kan ook gewoon in een pot de parapluplant kweken en moet er wel altijd voldoende water aanwezig zijn. Dat is wel een groot verschil met andere potplanten. Wat veel overeenkomt, is dat het wel niet tegen direct zonlicht kan en ook in de winter liever niet te dichtbij de kachel worden geplaatst. Het is niet de warmte die de plant niet leuk vindt, maar eerder de droge lucht en maakt dit de parapluplant vatbaar voor ziektes zoals splint. De mogelijkheid bestaat er dan om de bladeren regelmatig te bevochtigen, maar helt het plaatsen in een regenbui altijd veel beter. Wel erop letten dat de temperatuur daarbij niet te laag is omdat deze tropische plant daar niet zo goed tegen kan.

De stengels zijn vrij gevoelig

Omdat het hier om een grassoort gaat, is het wel belangrijk dat er voorzichtig omgegaan wordt met de stengels. Die kunnen vrij snel een knik krijgen en zullen daarna afsterven. Wanneer de stengels gelig beginnen eruit te zien is het trouwens geen reden tot paniek omdat de oude aan het afsterven is en er daarvoor in de plaats wel een nieuwe zal komen. Die verschijnen in de vorm van kleine stekken die naar boven komen en kunnen die voorzichtig verwijderd worden om er weer een parapluplant van te maken. Laat de stek in een glas met water staan totdat de wortels wat beter kunnen ontwikkelen en plaats je het daarna in een pot met voldoende water en potaarde. Bij een volwassen plant kunnen al na een jaar de eerste bloesems verwacht worden en verschijnen deze in witte trosjes. Vanwege de snelle groei is verpotten wel nodig, maar kan je het ook achterwege laten indien je de plant niet al te groot hebben wilt.

 

Kenmerken Parapluplant

Naam plant parapluplant
Bloeikleur(en) wit
Bloeiperiode n.v.t.
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien nee
Voeding potgrond
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies de plant verdraagt veel water
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 50 tot 60 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten heeft geen moeite wat wat extra water

Veel gestelde vragen

Hoe parapluplant stekken?

Wil je meer parapluplant planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Verwijder de kleine uitlopers aan de zijkanten en plaats ze in een glas met water om de wortels te laten ontwikkelen,

Hoe parapluplant beschermen voor winter?

Parapluplant beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Geen lage temperaturen voor deze tropische plant en kan er door bewatert worden.

Hoe parapluplant bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van parapluplant gaat als volgt:

Geen bijzondere voorwaarden, alleen wat potgrond op tijd is voldoende.

Hoe parapluplant snoeien?

Word je parapluplant te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van parapluplant kan je het beste doen door:

Snoeien is niet nodig omdat de plant nu eenmaal niet veel de hoogte in zal gaan en dienen alleen de verdorde stengels verwijderd worden.

Waar parapluplant goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope parapluplant plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“De parapluplant kan ook in een aquarium”

Zelfs met de wortels geheel onder water, groeit de parapluplant goed!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..